به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، نشست «راه گفتگو» با موضوع مهاجرت نخبگان با حضور علی حسینی؛ معاون مرکز تعاملات معاونت علمی ریاست جمهوری و بهرام صلواتی؛ مدیر رصدخانه مهاجرت ایران که ذیل پژوهشکده سیاستگذاری شریف در مؤسسه اطلاعات برگزار شد که بخشی از صحبتهای مدیر رصدخانه حاشیهساز شد و طبق معمول گذشته بسیاری از صحبتهای صلواتی در شبکههای فارسیزبان بیگانه و تعدادی از رسانههای اصلاحطلبان انعکاس یافت.
به گفته این خبرگزاریها، ظاهراً مدیر رصدخانه در بخشی از نشست اینطور گفته که «بارها درباره روند مهاجرت نخبگان با ارائه مدرک سخن گفتهایم اما متأسفانه با ما برخورد شده است. به تازگی هم علاوه بر قطع بودجه مورد نیاز رصدخانه، حکم تخلیه از ساختمان این رصدخانه نیز صادر شده است!
دکتر سید رضا میرنظامی؛ رئیس پژوهشکده، اخبار منتشر شده را صددرصد تکذیب کرده و توضیحات زیر را به روزنامه شریف ارائه داده است:
باتوجه به اینکه رصدخانه ذیل پژوهشکده سیاستگذاری شریف است، با اطلاع کامل میگویم که هر دو نقل قول از ایشان اشتباه است.
1. درباره حمایت مالی، معاونت علمی متعهد به حمایت از رصدخانه بوده و هست و عملاً هم این کار را میکند. جدیدترین وصولی رصدخانه مربوط به 17 تیر امسال است که 500 میلیون از معاونت دریافت کردهاند.
از طرفی دکتر مهدی الیاسی؛ معاون سیاستگذاری و ارزیابی راهبردی معاونت علمی هم دیروز تماس گرفته و گفتند حمایتهای مالی دیگری نیز از این مجموعه در راه است.
2. درباره فضای فیزیکی هم صرفاً «بخشی» از فضای «مازاد» رصدخانه «به صورت موقت» در اختیار تیم اجرایی کنفرانس سیاستگذاری قرار گرفته است. ساختمان محل فعالیت رصدخانه همچنان در اختیار آنها بوده و خواهد بود و هیچ تصمیمی از طرف معاونت علمی برای لغو یا کاهش حمایتهای مالی از فعالیتهای رصدخانه اخذ نشده و به فعالیتشان ادامه خواهند داد.
در نهایت معتقدیم کار پژوهشی مفید و اثربخش در حوزه مهاجرت نیاز به فضای آرام و دور از تلاطم دارد تا بتوان راهکارهای موثر از دل آنها استخراج کرد.
تصویر جدیدترین واریزی معاونت علمی به حساب رصدخانه که 17 تیر به مبلغ 500 میلیون انجام شده هم در اختیار افکار عمومی قرار گرفته است.
مستندات جدید حمایت 2میلیاردی معاونت علمی ریاست جمهوری از رصدخانه مهاجرت ایران!
پیش از این مدیر رصدخانه مهاجرت خبر از قطع بودجه این مجموعه داده بود، این در حالی است که طبق اسناد منتشر شده از ابتدای سال قریب به دو میلیارد تومان از این مجموعه حمایت شده است.
رصدخانه در 5 ماه گذشته طی چندین مرحله اعتبار بودجه و کمک مالی دریافت کرده است. مجموع دریافتیهای این مرکز از معاونت در سال جاری و تنها در این 5 ماه، به میزان 1 میلیارد و 900 میلیون تومان و به اشکال مختلف بوده است.
ادعای قطع بودجه رصدخانه در حالی مطرح میشود که اخیراً و در 28 خردادماه سال جاری، موافقتنامه همکاری به مبلغ 2 میلیارد تومان با رصدخانه منعقد شده و بنا به اعلام معاونت علمی، به فاصله یک ماه از انعقاد آن، 50 درصد آن پرداخت شده است.
جدیدترین پرداختی معاونت علمی و فناوری نیز به مبلغ 500 میلیون تومان در 17 تیرماه بوده که به حساب رصدخانه واریز شده است. همچنین طی نامهنگاریهای حاضر قرار است که به زودی 250 میلیون تومان دیگر نیز پرداخت شود.
از طرفی، معاونت علمی و فناوری دو واریزی 100 میلیون تومانی، یعنی مجموعاً 200 میلیون تومان برای کمک به رصدخانه و در پی اعلام نیاز فوری آن در تاریخ 10 خردادماه پرداخت کرده است. این مبلغ طی درخواست مستقیم رئیس رصدخانه از معاونت علمی برای کمک بوده است.
با توجه به اطلاعات اعلامی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ادعای قطع بودجه و حمایت مالی از رصدخانه نمیتواند صحت داشته باشد. علاوه بر این موافقتنامه جدید نیز برای همکاری منعقد شده است.
رصدخانه مهاجرت ایران، یک مرکز تحقیقاتی و پژوهشی است که مطالعه وضعیت مهاجرت ایرانیان را در دستور کار خود قرار دارد. این مرکز با همکاری پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تأسیس شده است.
انتهای پیام/