به گزارش سرویسخبری مهر، علیرضا جلالزایی ظهر امروز جمعه در گفتگو با سرویسخبریان افزود: قیام مردم سیستان بهعنوان نخستین خونخواهان امام حسین (ع) در کتب و منابع تاریخی بسیاری ذکر شده و مورخان تاریخی صحت این مسئله را تأیید کردهاند.
وی اظهار کرد: بحث تاریخی نخستین قیام به خونخواهی امام حسین (ع) توسط مردم سیستان، بر اساس پژوهشها و تحقیقاتی که «محمدحسین رجبی دوانی» تاریخدان کشورمان در تاریخ سیستان انجام داده است، منابعی را ذکر و ردپایی از این حادثه را در تاریخ عنوان میکنند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان بیان کرد: قیام مردم سیستان به خونخواهی امام حسین (ع) به فاصله اندکی یک تا دو ماه بعد از شهادت اباعبدالله الحسین (ع) در سیستان اتفاق افتاده و تاریخ بهصورت کلی این قیام را گزارش کرده است.
این مقام مسئول، برگزاری نشستها و همایشهای موضوعی در طول سال بهمنظور معرفی بیشتر این رویداد در دانشگاهها و مدارس، هیئتهای مذهبی، شبکههای برونمرزی مانند جامجم، العالم و سحر را لازمه ارزشگذاری درست به این حرکت مهم و بزرگ دانست و افزود: تولید نرمافزار نخستین قیام و فعالشدن در فضای مجازی نیز برای برقراری ارتباط بیننسلی بهمنظور انتقال این مفاهیم و معارف نیز بسیار مهم و ضروری است.
جلالزایی، برگزاری رویداد ۲۵ محرم در قالب گردشگری محرم برای گردشگران و گروههای علاقهمند را مقدمهای برای شکلگیری سفرهای جدید در این فصل به سیستان و بلوچستان دانست و گفت: حضور گسترده مردم در این مراسم، باعث ایجاد و توسعه زیرساختها در منطقه خواهد شد.
مدیرکل میراثفرهنگی استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بر اساس نقلهای معتبر و منابع دسته اول بهخصوص کتاب تاریخ سیستان، مردم سیستان بهمحض شنیدن خبر شهادت امام حسین (ع) به خونخواهی آن حضرت قیام کردند و فرمانروای وقت سیستان که برادر عبیدالله بن زیاد بود را از منطقه اخراج کردند و برای مدتی مرکز حکومت را در اختیار گرفتند.