به گزارش پایگاه خبری خبر آنی، نمایشگاهی از استادان نقاشی قهوهخانهای با موضوع «واقعه کربلا»، در موزه هنرهای زیبا، واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد.
در این نمایشگاه که با همکاری بنیاد فردوسی برگزار شد ،۱۷ اثر از هنرمندان و استادان این حوزه از جمله: «محمد مدبر»، «حسین قوللر آقاسی»، «میرزا مهدی نقاش شیرازی»، «امیرحسین مقامی» و «عبداله رحیمی» به نمایش گذاشته شده است.
در افتتاحیه این نمایشگاه که با حضور سید حسین علوی مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد و یاسر موحد فرد، دبیرکل بنیاد فردوسی، مدیران مجموعه سعدآباد و اساتید هنرمندان این حوزه برگزار شد، ابتدا یاسر موحد در مورد پیشینه هنر نقاشی قهوهخانهای به ایراد سخنانی پرداخت.
در ادامه این مراسم، حسنا رسولی و محمدحسین رسولی، دو تن از نقالان کودک و نوجوان به اجرای نقالی مذهبی در خصوص واقعه عاشورا پرداختند.
سپس سیدحسین علوی مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد تصریح کرد: استقبال از نمایشگاه هنر نقاشی قهوه خانهای در موزه هنرهای زیبا برای چندمین بار نشان میدهد، چه گنجینه بزرگی در سعدآباد نهفته است و وقتی آثار مخازن را به مناسبتهای مختلف در معرض دید عموم قرار میدهیم، بسیار مورد استقبال مردم قرار میگیرد؛ که نمایانگر این است چه آثار زیبنده و ارزندهای را در اختیار داریم.
علوی افزود: اگر هنر را به دو بخش هنر مدرنیسم و هنر ماقبل مدرنیسم تقسیم کنیم، تفاوت اصلی این دو این است که هنرمند مدرن، فهم خودش از جهان را مبدأ و مبنا قرار میدهد و نفس اندیشمندانهای به عنوان یک فرد، در مرکز هنری به عالم مینگرد در صورتی که در هنر ماقبل مدرن، هنرمند آئینهدار حقیقت است نه جاعل حقیقت. گویی فیض الهی در نفس او تابیده و هنرمند به اندازه صافی بودن ضمیرش، آن را در اثر خود جلوه میکند.
مدیر مجموعه سعدآباد خاطرنشان کرد: نقاشی قهوهخانهای وجوه ممیزه زیادی دارد که میتوان از جهات مختلف به آن نگریست. تحولی که در تمام شئون و ساحات بشر مدرن افتاده است، این اتفاق که به هنر مدرن هم سرایت کرده، سوژکتیویسم به معنای اصالت سوژه اندیشنده است. به اعتقاد من، وجه ممیزه مدرنیته اساساً سوژکتیویته است. اصالت «من اندیشنده» است که من کائنات را فهم میکند و این من هستم روایت خود را بر حقیقت کائنات حمل میکنم. در واقع انسان مدرنیته محور تبیین کائنات شد. که در هنر مدرن هم همین اتفاق افتاد.
وی خاطرنشان کرد: در هنر نقاشی قهوهخانهای که یکی از اتفاقات منحصر به فرد هنر ما از دوره صفویه است، هنرمند تمام تلاش خود را کرده است که از اثر هنری بیرون باشد حتی بسیاری از آثار بدون امضا هستند که نشان میدهد در این اثر منیت وجود ندارد، بلکه هنرمند تنها راوی است که مستندنگارانه به یک واقعه و حقیقت، نگاه میکند.
وی ضمن ادای احترام به هنرمندانی که در گذشته و حال بار جمال هنر ایرانی را خالصانه به دوش میکشند از تمام علاقمندان برای بازدید از این نمایشگاه دعوت به عمل آورد.
همچنین در این مراسم، مرشد «عباس بهمنش» پیشکسوت هنر نقالی، به اجرای نقالی مذهبی عاشورایی پرداخت.
در حاشیه این نمایشگاه، کارگاههای هنری با موضوع نقاشی قهوه خانهای و نقاشی پشت شیشه در معرض دید علاقمندان قرار گرفت.
شایان ذکر است این نمایشگاه تا پایان ماه محرم دایر است.