به گزارش پایگاه خبری خبر آنی، علیاصغر شالبافیان، با حضور در نشست شورای راهبری گردشگری سلامت کشور که در محل معاونت گردشگری با مشارکت مجازی مدیران کل و معاونین گردشگری ادارات کل استانی به صورت وبینار، برگزار شد، گفت: حمایت از واحدهای رسمی گردشگری سلامت در کشور یکی از اصلیترین نیازهای امروز شورای راهبری گردشگری سلامت است. در بسیاری از مواقع گزارش شده است که فعالین این حوزه بعضاً به دلیل سختگیریهای دستگاههای دولتی رو به فعالیتهای غیررسمی میآورند. حمایت همهجانبه از آنها سبب خواهد شد به طور رسمی در این حوزه به فعالیت خود ادامه دهند.
وی با بیان اینکه مزیت رقابتی غالب استانهای کشور موضوع گردشگری سلامت است، افزود: هر استانی به نحوی از موضوع تندرستی تا ظرفیتهای پزشکی میتواند در این زمینه نقشآفرینی کند. بعضی از استانها نیز به دلیل دارا بودن جاذبههای گردشگری، زیارتی و قرابت تاریخی محل مراجعه گردشگری سلامت هستند.
معاون گردشگری ادامه داد: آمارهای وزارت بهداشت نشان میدهد که در سالهای اخیر شاهد رشد در این حوزه بودهایم و طبق آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر خارجی غیر مقیم در ایران درمان شدهاند. این در حالی است که خیلی از کلینیکهای خصوصی که پذیرای گردشگران سلامت بودهاند در این آمار لحاظ نشدهاند. روندهای به وجود آمده نشاندهنده این است که ضمن استقبال از بخش گردشگری سلامت در کشور، خدمات این حوزه نیز در حال افزایش است. همانند دندانپزشکی که امروز به عنوان یکی از خدمات مورد استقبال گردشگران سلامت مطرح است.
وی خاطرنشان کرد: همه استانها باید در این زمینه به طور ویژه اقدام کنند به عنوان مثال نیاز است استانهای جنوبی به دلیل رفت و آمد از کشورهای همسایه از جمله افغانها ظرفیتهای بیشتری برای ارائه خدمات گردشگری سلامت ارائه کنند.
شالبافیان با تاکید بر اینکه در حال حاضر هماهنگی وزارت گردشگری با وزارت بهداشت و سایر وزارتخانههای مرتبط با گردشگری سلامت در حالت مطلوبی قرار دارد، افزود: با تقسیم کار و همکاری با دانشگاههای علوم پزشکی، نیاز است معرفی ظرفیتهای گردشگری سلامت به تورهای خارجی در استانها در دستور کار قرار گیرد. همچنین نیاز است رابطه نزدیکی با بیمارستانها و دانشگاههای علوم پزشکی در کل کشور داشته باشیم. یکی دیگر از وظایف ما کمک به آژانسهای مسافرتی برای توسعه گردشگری سلامت است تا برآورد دقیق از وضعیت همکاری با بیمارستانها و دانشگاههای علوم پزشکی صورت گیرد.
وی همچنین در این نشست یادآور شد: در نمایشگاه گردشگری امسال بخش عمدهای از فضای نمایشگاه به گردشگری سلامت اختصاص داشت به طوری که در دو سال اخیر بیش از ۷۰ بیمارستان در نمایشگاه گردشگری حضور داشتند. ما با شرکتهای تسهیلگر در این زمینه و همچنین آژانسها و بیمارستانها در تعامل هستیم نه تقابل.
شالبافیان با تاکید بر اینکه در رابطه با معرفی ظرفیتهای گردشگری سلامت در برخی از استانها اقدامات خوبی صورت گرفته است، افزود: تولید محتوا در گردشگری سلامت، دعوت از پزشکان خبره و بیمارستانهای مورد هدف برای گردشگری سلامت، برگزاری نشستهای B2B، تورهای آشناسازی و شرکت در نشستهای گردشگری سلامت بازارهای هدف نمونهای از این اقدامات است که دربرخی از استانها مثل کرمانشاه و خراسانرضوی اقدامات خوبی صورت گرفته است.
معاون گردشگری خاطرنشان کرد: اداره کل نظارت و ارزیابی معاونت گردشگری در رابطه با برخورد با دفاتر غیرمجاز و افرادی که در این حوزه به صورت غیر قانونی فعالیت میکنند اقدام میکند. سرمایهگذاری در حوزه گردشگری سلامت بسیار مهم است که استانها باید اقدامات ویژهای در این راستا انجام دهند که ایجاد دهکدههای سلامت و مراکز آب درمانی از آن جملهاند.