به گزارش پایگاه خبری خبر آنی، نشست تخصصی علمی و کاربردی سازمان بهزیستی با شرکای کاری تولید کننده و بهره بردار از محصولات دانش بنیان با حضور رئیس و معاونین سازمان بهزیستی، مدیران کل حوزه توانبخشی و همچنین مسئولان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در سالن همایشهای کتابخانه ملی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه مدیران حوزه توانبخشی ضمن معرفی مختصری از فعالیتهای بهزیستی در حوزه توانبخشی؛ میزان اقلام و تجهیزات مورد نیاز سازمان بهزیستی برای معلولیتهای جسمی، حرکتی و حسی شامل ویلچر، سمعک، باطری، لوازم آموزشی و کمک توانبخشی و… و. را اعلام کردند.
در ادامه این جلسه نمایندگان شرکتهای دانش بنیان به تاریخچه و معرفی مختصری از محصولات تولید شده و قابل ارائه توسط شرکتهای خود پرداختند.
علی محمد قادری رئیس سازمان بهزیستی در این نشست به اهمیت ارتباط و اجماع نظر بهزیستی با عناصر و مجموعههای فاخری که در کشور کار دانش بنیان انجام میدهند اشاره کرد و گفت: پیچیدگیهای خاصی که برای نظام مسائل سازمان بهزیستی وجود دارد و تنها در حوزه توانبخشی هم خلاصه نمیشود، نیاز به این ارتباطات دارد.
وی با اشاره به برگزاری نشست ظرفیت سازی مردمی در سازمان بهزیستی گفت: در این نشست که نهادها و مجموعههای مختلف و متنوعی شرکت داشتند، تازه سازی نظام بهزیستی را با توجه به نیازهای جدید جامعه و رشد دانشهای جدید دنبال کرده ایم و بر همین اساس به تازه سازی نوع فعالیت شرکتهای دانش بنیان نیز نیازمند هستیم. نظام ارتباطی ما در ارتباط با شرکای اجتماعی و نگاهی که بهزیستی دارد، شرکتهای دانش بنیان را یک سرمایه میداند که بهزیستی باید مسیری به آنها بدهد، منابع اقتصادی وجود داشته باشد و دولت سرمایههایی را بیاورد تا سرمایه گذاری صورت گیرد.
قادری گفت: یکی از آرزوهای من این است که سازمان بهزیستی پارک کار و فناوری داشته باشد تا برای جامعه هدف بهزیستی سبک زندگی و گذران اوقات فراغت را متناسب با آسیب یا شرایط زندگی این افراد تعریف کند که در حال حاضر در کشور ما وجود ندارد و یکی از حوزههایی که علاقه مند هستیم در کنار شما قرار بگیریم و در صورت بروز مشکلات و گرفتاریهای اداری در این زمینه نیز شخصاً ورود خواهم کرد و در معیت شما برای تسهیلگری این کار اقدام میکنم.
وی افزود: البته که مدل باید اقتصادی باشد و فرهنگ بدون پیوست فنی و اقتصادی معنی ندارد و در همه حوزهها اینگونه است و مدل بازدهی باید مشخص باشد.
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اقدامات بهزیستی در حوزه اشتغال به عنوان رکن توانمند سازی گفت: از ابتکارات خلاقانه با پیوست فناورانه در این حوزه استقبال میکنیم و در میز تحول و فناوری از این طرحها استفاده میکنیم و به دنبال تحول در این حوزه هستیم همانگونه که ساختار سازمان بهزیستی بعد از ۱۲ سال تغییر کرده است و مجوز رسمی دولت برای این موضوع را اخذ کرده ایم تا بتوانیم در فضای اداری کاملاً متصل باشیم.
قادری همچنین به مرکز فوریتهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: به دنبال ارتقای این مرکز و تبدیل آن به یک سامانه بازخورد محور هستیم و گزارشهایی که از این سامانه بیرون میآید در فضای حکمرانی کشور استفاده میشود. وی همچنین به برخی موضوعات مورد نظر بهزیستی در زمینههای مختلف برای حضور و فعالیت شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد.
وی به آمادگی سازمان بهزیستی برای خرید محصولات شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد و گفت: بهره وری و کیفیت بالاتر محصولات مورد نیاز بهزیستی با دانش پایگی و فناورانه بودن شرکتهای تولیدی ارتباط مستقیم دارد، لذا الزام داریم که حتماً از شرکتهای دانش بنیان خرید کنیم.
قادری بر تداوم جلسات و گزارش گیری مستمر و ماهانه شرکتهای دانش بنیان تاکید کرد و گفت: باید بتوانیم فضای دانش بنیانی را اختصاصاً برای سازمان بهزیستی پباده سازی کنیم که ساختار جدید بهزیستی این قابلیت را دارد.
اعلام آمادگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای توسعه، ارتقا و فروش محصولات شرکتهای دانش بنیان
طاها ذی قیمت رئیس کارگروه فناوریهای نوظهور در این نشست گفت: تولید و توسعه محصولات دانش بنیان با این کیفیت با توجه به محدودیتهای موجود در کشور، جای افتخار و تشکر دارد. برنامههای حمایتی ستاد اقتصاد دیجیتال وظیفه کمک به فناوری زیست بوم دیجیتال اقتصاد کشور را دارد یعنی ما به عنوان یک نهاد تسهیلگر با استفاده از فناوریهای پایه اقتصاد دیجیتال به دنبال کمک به توسعه محصولات هستیم.
وی افزود: فناوری هوش مصنوعی، بلاک چین و… فناوریهایی هستند که با توسعه آنها به دنبال توسعه اقتصاد دیجیتال و شکل دهی سبد محصولات دانش بنیان و تأمین نیازهای کشور هستیم و برای توسعه این فناوریها، برنامههایی داریم.
ذی قیمت گفت: کمک به تأمین هزینههای تحقیق و توسعه شرکتهای دانش بنیان با استفاده از تسهیلات کم بهره، تسهیلگری در رفع مشکلات برای گرفتن تأییدیهها و اخذ مصوبههای مورد نیاز از دولت و… از این برنامهها است.
وی گفت: در گذشته از طرحها و ایدههایی حمایت شد که در مراحل بازار سازی و تبدیل شدن به بیزینسهای قدرتمند با شکست رو به رو میشدند؛ زیرا با نیازهای واقعی جامعه تناسب نداشتند. اما در رویکرد جدید سعی کردیم از طرحهایی حمایت کنیم که بهره بردار واقعی برای استفاده از آن محصول وجود داشته باشد و اعلام نیاز جدی کرده باشد. و در این زمینه تفاهم نامههای سه جانبه منعقد میکنیم تا بهره بردار حتماً در جریان توسعه و پیشبرد ساخت محصول باشد تا مطمئن شویم که حمایت ما منتج به نتیجه مناسب مورد نیاز میشود.
ذی قیمت حوزه اقتصاد دیجیتال را به عنوان میان بری برای توانمند سازی افراد دارای معلولیت معرفی کرد و افزود: با توجه به اینکه افراد دارای معلولیت به دلیل محدودیتهای موجود جامعه نتوانسته اند وارد بازار کار شوند، در فضای مجازی میتوانند کسب درآمد کنند و به ارتقای سطح معیشت این عزیزان کمک شود. راهکاری که به صورت اجرایی در میان مدت و کوتاه مدت به نظر میرسد؛ برگزاری دورههای توانمند سازی برای این است که بتوانیم این عزیزان را به سرعت وارد بازار کار حوزه اقتصاد دیجیتال کنیم و آمادگی خود را برای کمک در این زمینه از همین جا اعلام میکنیم.
وی در پایان از پیش بینی تسهیلات و امکاناتی برای صادرات محصولات دانش بنیان اشاره کرد و گفت: برای اینکه بتوانیم با توجه به مشکلات موجود؛ توانمندی و مانایی و در مرحله بعدی ارتقای محصولات شرکتهای دانش بنیان را داشته باشیم و با توجه به اینکه محصولات تولیدی این شرکتها واقعاً قابلیت رقابت با محصولات جهانی را دارد و قطعاً بازار خاورمیانه و کشورهای اطراف هم این امکان را دارند که بتوانیم محصولات را در آنجا به فروش برسانیم. نمایشگاههای دائمی معاونت سازمان فناوری در کشورهای مختلف این آمادگی را دارد که محصولات شما را بگیرد و کمک کند تا بتوانید متناسب با فرهنگ و زبان محل مورد نظرتان؛ بستهها و مدلهای فروش را آماده کنید و راحت تر به فروش برسانید.