نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق امروز نشست فوقالعادهای را برای تعیین اقدامات تنبیهی عاملان آتش زدن سفارت سوئد برگزار کرد و همزمان استکهلم را تهدید کرد در صورت تکرار اهانت به قرآن، روابط دیپلماتیک خود را با آن قطع میکند، رهبر جریان صدر عراق نیز تاکید کرد که سوئد خطوط دیپلماتیک و سیاسی را زیر پا گذاشت.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری رسمی عراق (واع)، محمد شیاع السودانی، نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق امروز پنجشنبه به دنبال تنشها در اطراف ساختمان سفارت سوئد در بغداد و نیز موضعگیری استکهلم در حمایت از هتک حرمت دوباره به قرآن کریم و نیز پرچم عراق، نشست فوقالعادهای را ترتیب داد که شخصا ریاست آن را بر عهده داشت.
در این نشست وزرای کشور و امور خارجه، رئیس دشتگاه امنیت ملی، معاون رئیس اطلاعات ملی، فرمانده ستاد کل ارتش و معاون فرمانده عملیات مشترک حضور داشتند.
دفتر السودانی در بیانیهای اعلام کرد، در نشست امروز آتش زدن سفارت سوئد محکوم شده و این اقدام یک نقض امنیتی قلمداد شد که باید به آن رسیدگی شده و عاملان آن محاکمه شوند.
طبق این بیانیه، در نشست امروز مقرر شد عاملان آتش زدن سفارت سوئد که بازداشت شدند، به دستگاه قضایی ارجاع داده شده و از نیروهای امنیتی که در حفاظت از ساختمان سفارت کوتاهی کردند، بازجویی شود.
در ادامه بیانیه یاد شده آمده است، دولت عراق تاکید کرد که چهارشنبه از طریق کانالهای دیپلماتیک به همتای سوئدی خود اطلاع داد که در صورت تکرار هتک حرمت قرآن کریم در خاک سوئد، روابط دیپلماتیک خود را با استکهلم قطع خواهد کرد، همچنین دولت عراق تاکید کرد که چنین اقدامات تحریکآمیزی به منشورهای بینالمللی در ارتباط با احترام به ادیان و باورهای دینی آسیب زده و تهدیدی برای صلح است و عراق استمرار چنین موضعگیریهایی از سوی مقامات سوئدی در مورد باورها و مقدسات دیگران را محکوم میکند.
مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق نیز امروز توییت کرد، "سوئد از خطوط دیپلماتیک و آداب سیاسی عبور کرد".
مقتدی صدر نوشت: "سوئد خصومت خود را با اسلام و کتابهای آسمانی اعلام و تاکید کرد که به این مسایل باور ندارد، اکنون نیز از خطوط دیپلماتیک و آداب سیاسی عبور کرده و با موافقتش با آتش زدن پرچم عراق، دشمنی خود را با عراق اعلام کرد، من پیش از هر گونه اقدام شخصی، منتظر پاسخ رسمی و جدی به این اقدام خواهم ماند".
رهبر جریان صدر عراق در ادامه تاکید کرد، "از نظر من اگر پرچم عراق به آتش کشیده شود، دولت نباید تنها به محکومیت و اعلام انزجار اکتفا کند چراکه این واکنش بر ضعف و تسلیم بودن دلالت دارد اما در مقابل آتش زدن مجدد قرآن، آتش زدن تورات و انجیل، ملتهای جهان باید این مشکل را که نتایج نامطلوبی در پی خواهد داشت، برطرف کنند".
نوری المالکی، رئیس ائتلاف دولت قانون نیز امروز تاکید کرد، "موافقت دوباره دولت سوئد با تعرض به مقدسات مسلمانان و هتک حرمت قرآن به منزله تحریک تمامی مسلمانان و به شکل ویژه عراقیها است".
انتهای پیام