تشکیل کمیسیون مشترک حقوقی قضائی ایران و سوریه

به گزارش پایگاه خبری خبر آنی، امین حسین رحیمی روز چهارشنبه در حاشیه دیدار با «احمد عوض السید» وزیر دادگستری سوریه، در جمع سرویس‌خبریان اظهار داشت: ارتباط جمهوری اسلامی ایران با کشور سوریه دیرینه و راهبردی است و بعد از سفر آیت الله رئیسی به سوریه و دیدار با رئیس جمهور سوریه یک نقطه عطف و شروع کار جدیدی در ارتباط میان دو کشور اتفاق افتاد.

رحیمی افزود: بعد از اتمام جنگ که آرامش در سوریه حاکم شده است، موضوع بازسازی سوریه بسیار حائز اهمیت است و سفری که رئیس جمهوری ایران به دمشق داشت، این موضوع مورد تاکید قرار گرفت و کمیسیون‌های مختلفی تشکیل شده است که در حوزه‌های مختلف بازسازی سوریه انجام شود.

وی با اشاره به توسعه روابط دو کشور در جنبه‌ها و زمینه‌های مختلف گفت: به لحاظ سیاسی و نظامی سطح بسیار بالایی از روابط را در دوران جنگ تجربه کردیم و اکنون در حوزه اقتصادی و در زمینه بازسازی سوریه هم باید روابط توسعه یابد.

رحیمی اضافه کرد: امروز با وزیر دادگستری، وزیر امور خارجه و رئیس مجلس سوریه دیدار خواهیم داشت و موضوعات کمیته‌های تشکیل شده را پیگیری خواهیم کرد اما موضوعی که مربوط به وزارت دادگستری است و امروز پیشنهاد دادیم و مورد استقبال وزیر دادگستری سوریه نیز قرار گرفت، تشکیل کمیسیون حقوقی مشترک میان دو دولت است و می‌توان کشورهای حوزه مقاومت را نیز به این کمیسیون اضافه کرد.

وزیری دادگستری افزود: این کمیسیون در ارتباط با پیگیری حقوقی و اقداماتی است که بعد از اتمام جنگ، مردم و دولت سوریه می‌توانند مطالبه کنند زیرا بعد از جنگ و ایجاد آرامش، کشورهای استکباری و نظام سلطه، اقدامات حقوقی در مجامع بین‌المللی علیه سوریه آغاز کرده‌اند و پرونده‌هایی را تشکیل داده‌اند و ما از طریق تشکیل این کمیسیون حقوقی باید از حقوق ملت سوریه دفاع کنیم و علاوه بر دفاع باید بتوانیم مطالبه گر باشیم و خساراتی که به کشور سوریه و زیرساخت‌های این کشور وارد کرده‌اند را در مجامع بین‌المللی پیگیری کنیم.

رحیمی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه بسیاری از دادگستری‌های سوریه در دوران جنگ آسیب دیده و اسناد و مدارک از بین رفته است، دولت جمهوری اسلامی ایران چگونه می‌تواند در این موضوع به سوریه کمک کند، گفت: جنگ همه چیز را تخریب و نابود می‌کند و اینها از آثار جنگ است؛ هم زیرساخت‌ها و ساختمان‌ها نابود می‌شوند و هم اسناد و مدارک از بین می‌رود.

وی با اشاره به جنگ تحمیلی و تجربه ایران در این زمینه یادآور شد: در دوران جنگ تحمیلی نیز همین وضعیت برای برخی شهرها به وجود آمد و اسناد و مدارک از بین رفت. اکنون مهم این است که زیرساخت‌های کشور سوریه مورد بازسازی قرار گیرد و ساختمان‌ها و امکانات فراهم شود.

وزیر دادگستری گفت: ممکن است برخی اسناد از بین رفته قابل بازسازی نباشد بنابراین باید از طرق دیگری برای احقاق حقوق مردم و تثبیت مالکیت آنها اقدام کرد و جمهوری اسلامی ایران تجربیاتی که برای بازسازی پس از جنگ داشته است در اختیار دولت سوریه قرار خواهد داد.

امین حسین رحیمی وزیر دادگستری دولت سیزدهم به دعوت «احمد عوض السید» همتای سوری خود در راستای تحکیم و توسعه مناسبات دو کشور به خصوص در حوزه حقوقی و قضائی به این کشور سفر کرد.

دیدار با رئیس مجلس سوریه، وزرای دادگستری و امور خارجه سوریه، امضای تفاهم‌نامه حقوقی و قضائی و ملاقات با ایرانیان مقیم سوریه از جمله برنامه‌های وزیر دادگستری ایران در سفر به سوریه است.

در این سفر جلالیان معاون امور بین الملل وزیر، مهران مهدی پور مدیرکل حوزه وزارتی و روابط عمومی و کلانتری، نماینده وزارت امور خارجه وزیر دادگستری را همراهی می‌کنند.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.