بررسی راهکارهای حضور پررنگ در بازار آفریقا در آستانه سفر رئیس جمهور به سه کشور آفریقایی و انتصابهای جدید در وزارت صمت از مهمترین اخبار هفته جاری بود.
به گزارش خبرآنی، از مهمترین اخبار هفتهای که گذشت، سفر رئیسی به قاره آفریقا بود که از سه شنبه شب شروع شد و این مقام مسئول از سه کشور کنیا، اوگاندا و زیمبابوه بازدید کرد. طبق اعلام سخنگوی دولت، هدف اصلی سفر رئیسجمهوری به قاره آفریقا ارتقای روابط با کشورهای دوست و همسو، توسعه بازار محصولات دانشبنیان و صادرات خدمات فنی، مهندسی، کشاورزی و پزشکی است.
این سفر باعث شد ظرفیت پیدا و پنهان بازار آفریقا برای کالاهای ایرانی مورد بررسی قرار گیرد. چراکه حجم تبادلات تجاری آفریقا در سال گذشته حدود ۱۲۰۰ میلیارد دلار بوده، اما سهم ایران از این تبادلات ناچیز بوده است.
با این حال، ظرفیتهای همکاری ایران و آفریقا بیشتر از این ارقام است. آفریقا از ۵۴ کشور تشکیل شده و بر اساس پیشبینیهای موسسات معتبر بین المللی، جمعیت آفریقا، تا سال ۲۰۵۰ به ۲.۵ میلیارد نفر میرسد و در آن زمان، حدود ۴۰ درصد از کل جمعیت زیر ۱۸ سال جهان، آفریقایی خواهند بود. بنابراین آفریقا در حال تبدیل شدن به بزرگترین بازار کالاها و خدمات مصرفی دنیاست.
طبق اظهارات قائم مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا، در سال قبل بیش از ۱۲۸.۵ هزار تن کالا به ارزش ۷۳ میلیون و ۷۸۱ هزار دلار، تجارت ایران با کنیا، اوگاندا و زیمباوه بود که ۱۲۴ هزار و ۲۱۴ تن کالای ایرانی به ارزش ۵۴ میلیون و ۶۶۷ هزار دلار، سهم صادرات ایران و ۴۳۵۱ تن کالا به ارزش ۱۹ میلیون و ۱۱۴ هزار دلار، سهم واردات ما از این سه کشور بوده است.
صادرات ایران به کنیا ۵۳.۲ میلیون دلار، به اوگاندا ۱.۲ میلیون دلار و به زیمباوه ۲۳۶ هزار دلار بوده و قیر با ۴۱ میلیون دلار، ۷۵ درصد ارزش صادرات ایران به این سه کشور را به خود اختصاص داده و بعد از آن روغن صنعتی با ۳.۷ میلیون دلار، سایر فراورده های نفتی با ۲.۳ میلیون دلار و رشتههای خوراکی با ۱.۹ میلیون دلار و پلی اتیلن با ۹۵۵ هزار دلار قرار دارند.
طبق گفتههای کارشناسان، بازار آفریقا ظرفیت زیادی برای صادرات لوازم خانگی ایرانی دارد، اما نیاز به فراهم شدن بستر و زیرساخت است. از جمله این زیرساختها میتوان به حذف پیمان سپاری ارزی، بهبود عملکرد بخش تولید در حوزه برندینگ و جایگزین کردن روشهایی برای پر کردن خلأ ال سی در کشور اشاره کرد.
انتصابهای جدید در وزارت صمت
همچنین در این هفته، عباس علی آبادی، وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت بخشی از انتصابهای مهم در این وزارتخانه را انجام داد.
او بابک احمدی، مدیرعامل سابق گروه ریلی شرکت مپنا را به عنوان رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع (ایدرو)، انتخاب کرد.
همچنین علی نبوی، رئیس پیشین ایدرو و یونس سلمانی، معاون پیشین هماهنگی و محیط کسب و کار این وزارتخانه را به عنوان دو مشاور خود معرفی کرد.
احسان آقائی ملایری، مدیر ارشد ارتباطات و بازار، در گروه مپنا، نیز در این هفته به عنوان سرپرست دفتر رسانه معرفی شد.
کاهش قاچاق اسباب بازی از رقم ۵۵۵ میلیون دلار در سال ۱۳۹۸ ببخ زیر ۳۰۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰ و هشدار به انبارداران و نگهداری کنندگان کالا اعم از تولیدی و توزیعی برای ثبت ورودی، خروجی کالا و صدور حواله انبار برای جلوگیری از تشکیل پروندههای تخلف نیز از دیگر اخبار مهم هفته جاری بود.
انتهای پیام