کشورهای اسلامی و عربی از سازمان ملل خواستند اقدام جدی را درباره هتک حرمت قرآن کریم در سوئد اتخاذ کند.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری رویترز، کشورهای اسلامی از جمله ایران و پاکستان اعلام کردند: هتک حرمت قرآن کریم تحریک به نفرت و انزجار از دین است و باید عاملان آن مجازات شوند.
این درحالی است که شورای حقوق بشر سازمان ملل یک پیشنهاد جنجالی را درباره هتک حرمت قرآن کریم در سوئد بررسی میکند.
براساس این پیشنهاد که از سوی پاکستان ارائه شده است باید کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل گزارشی را درباره این حادثه صادر کرده و از کشورهای عضو بخواهد در قوانین خود بازنگری کنند و شکافهایی را که نمیگذارد در جهت منع انزجار از دین و پیگرد عاملان اقدامی اتخاذ کرد، پر کنند.
این پیشنهاد بر دودستگیها در شورای حقوق بشر میان سازمان همکاری اسلامی و اعضای غربی که نگران پیامدهای آزادی بیان و چالشهای مطرح شده در زمینه حمایت از حقوق بشر هستند، سایه انداخته است.
وزیر خارجه پاکستان در نشست شورای حقوق بشر در ژنو گفت: باید به وضوح اعتراف کنیم که این اقدام، انزجار و نفرت از دین و تلاش برای ایجاد خشونت است. چنین اقداماتی با موافقت دولت و مصونیت در برابر مجازات صورت گرفته است.
وزیر خارجه اندونزی نیز گفت: این اقدام نفرت از اسلام است. از سوءاستفاده از آزادی بیان دست بردارید. سکوت در برابر چنین اقداماتی به معنای همدستی با آن است.
سفیر آلمان در دفتر سازمان ملل در ژنو نیز اعلام کرد که این یک اقدام تحریک آمیز هولناک است.
فرستاده فرانسه گفت: حقوق بشر درباره حمایت از مردم است نه ادیان و شخصیتهای آن.
فولکر تورک، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت: اقدامات تحریک آمیز علیه مسلمانان و ادیان و اقلیتها توهین آمیز و اشتباه است.
وی افزود: اینها زمینههای پیچیدهای هستند و باید درباره تصویب قوانین درخصوص آزادی بیان محتاط بود چراکه ممکن است از آن سوءاستفاده شود.
فولکر تورک گفت: به نظر میرسد هدف از این اقدام ایجاد خشم و نفرت و اختلافات میان مردم است. تخریب مراکز دینی و سوزاندن متون مقدس برای قرنها برای توهین به مردم و تحریک احساسات آنها استفاده شده است. اقدامات تحریک آمیز علیه مسلمانان و یهودستیزی و اظهارات و اقداماتی که مسیحیان یا اقلیتهای دیگر را هدف قرار میدهد توهین است.
وی گفت: چنین اقدامات و اظهاراتی در سطح جهان رو به افزایش است که باید جلوی آن را گرفت. براساس قوانین بینالمللی هرگونه دعوت به نفرت و انزجار یا نژادپرستی ممنوع است.
فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان نیز اظهاراتی شبیه همتای پاکستانی خود ایراد کرد و این حادثه را محکوم کرد.
سامح شکری، وزیر خارجه مصر نیز گفت: ما جرایمی را که مسلمانان را هدف قرار میدهد، محکوم میکنیم.
وی از شورای حقوق بشر و کمیساریای عالی حقوق بشر خواست به شیوع پدیده اسلام هراسی توجه لازم داشته باشند.
شکری از تکرار جنایتهای هتک حرمت قرآن کریم ابراز نگرانی و بر لزوم مقابله با این جنایتها و ممانعت از تکرار آن تأکید کرد.
وی بر لزوم احترام کشورها به تعهدات خود درباره حقوق مدنی و سیاسی و تصویب قوانینی برای منع تحریک به نفرت و انزجار از دین و تقویت استراتژیهایی برای تقویت همزیستی مسالمت آمیز تأکید کرد.
گروه کشورهای عربی در شورای حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه مشترکی هتک حرمت قرآن کریم را محکوم و تأکید کردند: سهل انگاری درباره چنین اقدامات شنیعی به هیچ وجه ممکن نیست چراکه تجاوز به مقدسات دو میلیارد مسلمان و جریحه دار کردن احساسات و توهین به عقاید دینی آنهاست. سهل انگاری درباره چنین اقداماتی پدیده اسلام هراسی و انزجار را تشدید میکند و در داخل جوامع فتنه ایجاد میکند.
در این بیانیه آمده است: هیچ کشوری نمیتواند ادعا کند برای حمایت و تقویت حقوق بشر تلاش میکند؛ اما در عین حال تبعات خطرناک پدیده توهین به ادیان و مقدسات آنها و پیامدهای منفی آن بر فرهنگ اسلام را نادیده بگیرد.
سه شنبه شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو جلسه فوق العادهای را برای بررسی هتک حرمت قرآن کریم برگزار کرد.
انتهای پیام