ارتش کره جنوبی پس از بررسی لاشه مربوط به ماهواره شناسایی نظامی کره شمالی اعلام کرد، این ماهواره که پرتابش به فضا شکست خورد، قابلیت جاسوسی از فضا را نداشته است.
به گزارش خبرآنی، ستاد کل مشترک ارتش کره جنوبی در بیانیهای پس از مطالعه لاشه ماهواره شکست خورده کره شمالی اعلام کرد، این ماهواره قادر به اجرای عملیات شناسایی نظامی از فضا نبوده است.
کره شمالی در ماه مه موشک دوربردی را با هدف ارسال ماهوارهای به فضا پرتاب کرد که از آن به عنوان بخشی از یک سامانه جمعآوری اطلاعات فضایی یاد کرد، پرتاب این موشک نافرجام بود و در نهایت در نزدیکی ساحل غربی شبه جزیره کره در دریا سقوط کرد.
ستاد کل مشترک ارتش کره جنوبی در بیانیهای اعلام کرد، بقایای این ماهواره شامل قطعات "متعدد" و "کلیدی" آن را در یک عملیات ۳۶ روزه با به کارگیری غواصان، هواپیماها و کشتیهای نیروی دریایی خود جمعآوری کرده است.
به گزارش خبرگزاری پرس اسوسیشن، کارشناسانی از کره جنوبی و آمریکا روز چهارشنبه اعلام کردند، بعد از مطالعاتی که آنها به روی بقایای این ماهواره انجام دادند دریافتهاند که قابلیت انجام شناسایی نظامی را نداشته است.
کره شمالی هنوز به این بیانیه ارتش کره جنوبی واکنشی نشان نداده؛ اما در زمان پرتاب این ماهواره اعلام کرده بود، موشک ماهوارهبر آن نیروی پیشران خود را از دست داده است.
رهبران کره شمالی در نشست ماه گذشته میلادی حزب حاکم این کشور، پرتاب ناموفق این ماهواره را "جدیترین" قصور رخ داده از سوی مقامات مسؤول در سال جاری میلادی خوانده و به شدت از مسؤولان این رخداد انتقاد کردند.
مقامهای کره شمالی همچنین وعده سازماندهی پرتاب یک موشک ماهواره بر دیگر را بعد از مشخص شدن دلیل ناکامی پرتاب ماهواره دادهاند.
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی اخیرا بر ضرورت اضافه کردن ماهواره جاسوسی نظامی به توانمندیهای نظامی کشورش در کنار سامانههای تسلیحاتی پیشرفته دیگر نظیر موشکهای هستهای با قابلیت حمل چند کلاهک، موشکهای بالستیک قارهپیما با سوخت جامد و زیردریاییهای با نیروی پیشران هستهای تاکید کرد.
این کشور چند ماه پیش از پرتاب ناموفق این ماهواره خود، یک ماهواره آزمایشی دیگر را پرتاب کرده بود و در آن زمان عکسهایی را منتشر و ادعا کرد که در فضا از شهرهای کره جنوبی گرفته شدهاند.
برخی کارشناسان غیرنظامی در زمان انتشار این تصاویر کیفیت آنها را برای برآورده کردن اهداف نظارتی بیش از حد پایین خوانده و گفتند که با آنها احتمالاً تنها میتواند اهداف بزرگی مانند کشتیهای جنگی در دریا یا تأسیسات نظامی روی زمین را شناسایی کرد.
کره شمالی در پاسخ به این ارزیابی گفت که دلیلی برای استفاده از دوربین پیچیده برای یک ماهواره آزمایشی نمیدیده است.
آمریکا، کره جنوبی و چند کشور دیگر پرتاب موشک ماهواره بر کره شمالی را یک ریسک امنیتی و نقض قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل در ممنوع کردن استفاده این کشور از فناوری موشکهای بالستیک دانسته و آن را محکوم کردند.
با این حال وضع تحریمهای بیشتر از سوی سازمان ملل علیه کره شمالی با توجه به مخالفت روسیه و چین با آنها بعید به نظر میرسد.
انتهای پیام