یک رسانه عرب زبان به نقل از منابع مطلع از رایزنیهای نماینده ویژه رئیس جمهوری فرانسه در امور لبنان و وزیر خارجه این کشور با مقامات لبنان در بیروت، از احتمال مطرح شدن یک گزینه سوم برای تصدی پست ریاست جمهوری این کشور به عنوان گزینه توافقی همه طرفها و کنار رفتن دو گزینه قبلی خبر داده است.
به گزارش خبرآنی، سایت النشره به نقل از منابع دنبال کننده جزئیات دیدارهای ژان ایو لودریان، نماینده ویژه امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در بیروت نوشت: محور اصلی دیدارهایی که نماینده فرانسه انجام داده است، گوش دادن به سخنان و پیشنهادات همه طرفها و نظرات آنها صرف نظر از تنوع و اختلاف است. لودریان هیچ پروژهای ندارد و حتی در تمامی دیدارهایش نامی از هیچ نامزدی نبرده است.
طبق گفته این منابع، لودریان در دیدارهایش هیچ اشارهای به سلیمان فرنجیه، رئیس جریان «المرده» به عنوان نامزد مورد نظر پاریس برای تصدی پست ریاست جمهوری لبنان نکرده است و به نظر میرسد که فرانسه راهیابی وی به کاخ بعبدا (کاخ ریاست جمهوری لبنان) را غیر ممکن میداند.
طبق این گزارش، لودریان پس از بازگشت به فرانسه برای دومین بار به لبنان سفر خواهد کرد و گفته میشود دومین سفر وی با هدف تبلیغ برای یک نامزد جدید خواهد بود که مورد حمایت پاریس با هماهنگی عربستان سعودی و دیگر بازیگران منطقهای است.
منابع النشره در این باره میگویند: شانس فرنجیه و جهاد ازعور دو گزینه جدی قبلی برای راه یافتن به کاخ بعبدا از بین رفته است تا این شانس به گزینه دیگری داده شود.
النشره در ادامه نوشت: به عقیده ناظران پرونده ریاست جمهوری لبنان میتوان گفت که رئیس جمهور بعدی بدون اجماع انتخاب نخواهد شد و این اجماع تنها با ژوزف عون، فرمانده ارتش حاصل خواهد شد.
در همین راستا، این رسانه لبنانی به نقل از یک دیپلمات لبنانی که دیداری را با هیئت فرانسه در بیروت داشته است، گزارش داد: فرانسه دیگر از سلیمان فرنجیه به عنوان نامزد مورد نظر خود برای تصدی پست ریاست جمهوری لبنان حمایت نمیکند.
این دیپلمات لبنانی گفت که فرانسه درصدد حل و فصل بحران ریاست جمهوری لبنان بدون توجه به دیگر بحرانهای سیاسی و اقتصادی این کشور است.
طبق این گزارش، هیئت فرانسه در دیدار با اعضای یک حزب لبنانی در بیروت نظر آنها درباره ریاست جمهوری ژوزف عون را جویا شده است.
لبنان از هشتم آبان سال گذشته در پی پایان دوره ریاستجمهوری میشل عون، تاکنون با خلأ ریاستجمهوری مواجه بوده و پارلمان این کشور با وجود برگزاری چندین جلسه، هنوز موفق به انتخاب رئیسجمهوری توافقی نشده است.
آخرین جلسه پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهوری جدید این کشور که دوازدهمین جلسه متوالی بود چهارشنبه (۲۴ خرداد) با حضور تمامی ۱۲۸ عضو پارلمان برگزار شد؛ اما هیچ کدام از نامزدها (فرنجیه و ازعور) نتوانستند به حد نصاب لازم دست یابند.
این نخستینبار نیست که لبنان با خلأ پست ریاستجمهوری مواجه است بلکه پیش از انتخاب «میشل عون» به عنوان رئیسجمهور در تاریخ ۳۱ اکتبر ۲۰۱۶ (۱۰ آبان ۱۳۹۵) لبنان ۲.۵ سال بود که رئیسجمهوری نداشت و پارلمان چهل و پنج بار برای انتخاب رئیسجمهوری تشکیل جلسه داده و به نتیجهای نرسیده بود. دلیل آن نیز، ساختار سیاسی لبنان و سهمخواهیها و تفکرات فرقهای حاکم بر احزاب بوده که همواره موجب بروز بحران و بنبست سیاسی در این کشور میشود.
انتهای پیام