رئیس پارک علم و فناوری خراسان با بیان اینکه بهزودی افتتاح پردیس فناوری صنایع معدنی در مجاورت مجتمعهای فولادی صورت خواهد گرفت، گفت: فناوریهای اکتشاف، استخراج، فرآوری، بهینهسازی و هوشمندسازی، آب و محیط زیست، بومیسازی مواد و تجهیزات، از زمینههای فعالیت این پردیس است.
دکتر مسعود میرزایی در گفتوگو با خبرآنی، با اشاره به امضای موافقت نامه میان این پارک با شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان به عنوان بزرگترین شرکت فولادی مستقر در منطقه سنگان (عسلویه شرق کشور)، هدف از انعقاد این موافقتنامه را نفوذ فناوری در صنایع معدنی، عنوان کرد و افزود: با این همکاری پردیس فناوری صنایع معدنی به طور مشترک میان پارک علم و فناوری خراسان و شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان راهاندازی شد.
وی با بیان اینکه صدور مجوز پردیس صنایع معدنی در شورای گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مراحل نهایی قرار دارد، اظهار کرد: استقرار این پردیس در سنگان خواف این استان است. در ماههای گذشته پیگیریهای لازم برای اخذ مجوزهای احداث زمین در منطقه سنگان و راهاندازی دفاتر پردیس در مشهد و سنگان انجام شده و بهزودی افتتاح این دفاتر و کلنگزنی زمین پردیس در سنگان در مجاورت مجتمعهای فولادی صورت خواهد گرفت.
میرزایی، شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان را بزرگترین شرکت فولادی مستقر در منطقه سنگان (عسلویه شرق کشور) دانست که سهامدار عمده آن مجتمع فولاد مبارکه است و ادامه داد: این مجموعه در حال حاضر ظرفیت تولید ۵ میلیون تن کنسانتره و گندله در سال را دارد. همچنین همگام با تاسیس پردیس، در یک سال گذشته بیش از ۴۰ شرکت فناور توانمند عضو پارک خراسان تعاملات تنگاتنگی با صنایع معدنی و فولادی داشتهاند و تفاهمنامهها و قراردادهای متعددی در این حوزه منعقد شده است.
رییس پارک فناوری خراسان افزود: در این پردیس زمینههای فناوری مورد نیاز صنایع معدنی و فولادی شامل فناوریهای اکتشاف، استخراج، فرآوری، بهینهسازی و هوشمندسازی، آب و محیط زیست، بومیسازی مواد و تجهیزات، اطلاعات و ارتباطات متمرکز میشود و در تمامی این حوزهها شرکتهای فناور و دانشبنیان پارک در ارتباط و تعامل با صنایع بزرگ فولادی کشور قرار گرفتهاند.
به گفته وی، پارک علم و فناوری خراسان با بیش از ۲۰ سال سابقه فعالیت در زیست بوم نوآوری و فناوری شرق کشور که در حال حاضر بیش از ۴۵۰ شرکت فناور و دانشبنیان عضو این پارک هستند، زمینه اشتغال بیش از ۶۰۰۰ نفر نیروی جوان و نخبه را فراهم کرده است. این پارک با ۱۰ مرکز رشد، در حوزههای فناوری اطلاعات و ارتباطات، نفت و گاز، برق و الکترونیک و تجهیزات صنعتی فعال است.
انتهای پیام