مجموعهای از فلوتهای ماقبل تاریخ که در سرزمینهای اشغالی کشف شدهاند، در زمره برخی از قدیمیترین سازهای موسیقی جهان قرار میگیرند.
به گزارش خبرآنی به نقل از لایوساینس، باستانشناسان مجمموعهای از فلوتهای ۱۲,۰۰۰ ساله را که از جنس استخوان پرندگان تراشیده شدهاند در یک محوطه ماقبل باستان واقع در اراضی اِشغالشدۀ فلسطین کشف کردهاند. این فلوتها به نحوی ساخته شدهاند که پس از دمیدن در آنها صدای برخی از پرندگان شکاری تولید شود.
این محوطه باستانشناسی زمانی سکونتگاه مردم تمدن «ناتوفی» بود که به عنوان شکارچی ـ گردآورنده در منطقه واقع در شرق مدیترانه زندگی میکردند.
با اینکه باستانشناسان این محوطه را از زمان کشف در دهه ۵۰ میلادی به طور مفصل مورد بررسی قرار دادهاند، اما سال گذشته با کشف مجموعهای از فلوتهای چندهزارساله در این مکان غافلگیر شدند.
از بین حدود شش فلوتی که در این مکان کشف شده، فقط یکی از آنها کاملا سالم باقی مانده است و طول آن به کمتر از ۶۵ میلیمتر میرسد.
به گفته محققان، این فلوتها احتمالاً برخی از کوچکترین سازهای صوتی ماقبل تاریخ هستند که تاکنون کشف شدهاند و با توجه به بقایای به جای مانده از قرمز اخرایی گمان میرود که این فلوتها به رنگ قرمز رنگآمیزی شده بودند. همچنین به نظر میرسد با توجه به حفرههایی که در آنها ایجاد شده است، با استفاده از یک ریسمان به بدن آویخته میشدند.
هنگام نواختن، فلوتها صدای بلندی شبیه صدای گنجشکهای اوراسیا (Accipiter nisus) و کسترهای معمولی (Falco tinnunculus) ایجاد میکردند که دومی بخشی از خانواده شاهین است. «ناتوفیها» در انتخاب این استخوانها بسیار آگاهانه عمل میکردند؛ چراکه استخوانهای بزرگتر صداهای عمیقتری تولید میکردند.
البته این فلوتها قدیمیترین نوع آلات موسیقی در جهان محسوب نمیشوند و عنوان قدیمیترین ساز جهان، یک فلوت ۶۰ هزار ساله متعلق به نئاندرتالها است که درون غاری واقع در اسلوونی کشف شده است.
انتهای پیام