سیدمحمد آقامیری سرپرست وزارت جهادکشاورزی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی درباره دلایل افزایش قیمت مرغ در هفته های اخیر اظهار داشت: در سال گذشته در مقطعی شرکت های جوجه کشی با توصیه انجمن جوجه یک روزه به مدت 2 هفته جوجه را از دستگاه ها خارج کردند و به همین دلیل کمبود شدیدی در تولید جوجه یک روزه در کشور صورت گرفت.
وی افزود: با توجه به آنکه در آن مقطع جوجه ریزی به نصف کاهش پیدا کرد در نتیجه اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت ماه، بازار به دلیل کمبود تولید مرغ دچار التهاب شد.
در مقطعی بازار مرغ تهران را با کسری 80 درصدی اداره کردیم
سرپرست وزارت جهادکشاورزی ادامه داد: با توجه به التهابی که به بازار مرغ وارد شد، اثر خود را مدتی بعد گذاشت و در اثر این التهاب در روزهایی نیز که مشکلی برای تامین مرغ نداشتیم، اما اثر خود را گذاشت؛ شرایط تولید در حال حاضر کاملا عادی و در حال بازگشت به روند قبلی خود است.
وی تصریح کرد: هزار و 200 تن مرغ به طور روزانه برای استان تهران مورد نیاز است اما در 10 روز ابتدای اردیبهشت ماه و روزهای پایانی فروردین ماه با کمبود تولید مواجه بودیم به طوری که در روزی با 213 تن بازار استان تهران را در حالی مدیریت کردیم که نیازمند هزار و 200 تن بودیم و تنها به اندازه یک ششم بازار، مرغ وجود داشت.
آقامیری گفت: در آن مقطع تنها کاری که می توانستیم انجام دهیم بازگرداندن آرامش به بازار مرغ کشور بود و عملا امکان جبران این حجم از کسری مرغ وجود نداشت به همین منظور بخشی از نیاز بازار را در هفته های اول اردیبهشت ماه با مرغ منجمد و با جابجا کردن مرغ از سایر استان ها تامین کردیم تا از آن شرایط عبور کنیم اما التهاب آن به هفتههای بعد منتقل شد.
سرپرست وزارت جهادکشاورزی ادامه داد: درباره گرانی مرغ دلایل مختلفی وجود دارد که یکی از این موارد نیز تاخیر در اعلام کاهش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی از 9 درصد به یک درصد است (در این مدت واردات نهادههای دامی متوقف شده بود).
عدهای در حال تحریک مرغداران برای جلوگیری از خروج مرغ از مرغداریها هستند!
وی اظهار داشت: از اول خرداد ماه هیچ مشکلی در تولید گوشت مرغ نداریم و بازار در روال عادی خود درحال حرکت است.
آقامیری گفت: عده ای سوداگران در چهره دلال و خریداران گوشت مرغ در حال تحریک بازار و مرغداران هستند تا مرغ از مرغداریها خارج نشود؛ اما باید توجه داشت که به زودی و تا یک هفته آینده یا هفته های آتی به طور قطع با مازاد تولید مرغ در کشور مواجه خواهیم بود و ما خود را آماده جمع آوری تولید مازاد کرده ایم.
برنامه ریزی برای تولید 130 میلیون قطعه جوجه در خرداد ماه
سرپرست وزارت جهادکشاورزی ادامه داد: با آمدن من، در اردیبهشت ماه 118 میلیون قطعه جوجه ریزی در کشور انجام شده است که در مقایسه با 84 تا 85 میلیون ماه گذشته نزدیک به 30 میلیون قطعه افزایش جوجه ریزی وجود دارد.
آقامیری گفت: در صورتی که تقاضای جوجه ریزی وجود داشته باشد برنامه ریزی شده که در خرداد ماه حداقل 130 میلیون جوجه ریزی انجام شود و وزارت جهاد کشاورزی آمادگی جمع آوری و ذخیره تولید مرغ مازاد را دارد.
وی تصریح کرد: کل ظرفیت جوجه ریزی در کشور 130 میلیون جوجه ریزی در ماه است، در صورتی که بخواهیم با ظرفیت کامل تولید داشته باشیم مازاد زیادی خواهیم داشت.
لازم باشد جوجه یک روزه وارد میشود
سرپرست وزارت جهادکشاورزی گفت: برای کاهش قیمت جوجه در بازار و افزایش تولید برنامه ریزی شده اگر کسری وجود داشته باشد برای واردات آن اقدام میشود .
توافق با مرغداران برای تامین مشروط نهاده با قیمت ثابت
آقامیری گفت: بر اساس توافقی که با مرغداران صورت گرفته است مقرر شد همزمان با تامین ثابت نرخ نهاده های دامی، قیمت مرغ زنده درب مرغداری 52 هزار تومان، قیمت عمده مرغ 68 هزار تومان و برای مصرف کننده 73 هزار تومان باشد.
وی اظهار داشت: بر اساس این توافق که به درخواست خود مرغداران بود، دولت نهادههای دامی مرغداران را با قیمت ثابت و با ارز 28 هزار تومانی تامین کرد اما مرغداران برای عرضه مرغ به اندازه کافی به قول خود وفا نکردند .
سرپرست وزارت جهادکشاورزی در واکنش به کمبود تامین نهاده دامی در ماه های پایانی سال قبل و ماه های ابتدایی سال جاری ادامه داد: نهاده دامی مورد نیاز مرغداران تامین شده و به اندازه کافی بر روی بازارگاه وجود دارد؛ 35 کشتی کالاهای اساسی از جمله نهاده دامی نیز در بندرگاه برای تخلیه و ترخیص وجود دارد.
آقامیری گفت: برای تامین نهادههای دامی محدودیت ارزی وجود دارد اما مشکل ارزی نداریم؛ امیداریم در آینده نیز نهاده مورد نیاز را تامین کنیم.
وی اظهار داشت: برنامه ریزی شده است که کل بازار مرغ را به اتحادیه ها واگذار کنیم و وزارت جهاد کشاورزی تنها سیاست گذاری کند.
انتهای پیام/