مودی با هدف برقراری روابط نزدیکتر دفاعی با استرالیا وارد سیدنی شد

مودی در دومین سفرش به استرالیا به عنوان نخست وزیر هند وارد سیدنی شد و به رسانه‌های محلی این کشور گفت که به دنبال روابط نزدیکتر دفاعی و امنیتی با کانبراست.

به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این اظهارات از سوی نارندرا مودی نخست وزیر هند در پی تاثیر فزاینده چین بر منطقه هند-پاسیفیک مطرح شده است.

مودی تنها عضو روسای کشورهای عضو گروه کوآد است که به سفرش به استرالیا ادامه داد پس از آنکه جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و دیگر عضو این گروه به دلیل تمرکز بر بحث افزایش سقف بدهی‌های دولت مجبور شد به واشنگتن برگردد.

فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن نیز از دیگر روسای این گروه که میزبان نشست گروه هفت در هیروشیما بود مانند بایدن سفرش به استرالیا را لغو کرد.

نخست وزیر هند امروز (سه شنبه) قرار است در استادیوم ۲۰ هزار نفری سیدنی برای اتباع هندی در استرالیا سخنرانی کند و آنتونی آلبانیز، همتای استرالیایی وی نیز در این مراسم شرکت می‌کند و سپس دو طرف روز چهارشنبه دیدارهایی خواهند داشت.

مودی به روزنامه The Australian چاپ امروز گفت که می‌خواهد روابط هند با استرالیا وارد "سطح بعدی" شود که شامل روابط نزدیکتر دفاعی و امنیتی به منظور کمک به تضمین یک منطقه آزاد و باز هند-پاسیفیک می‌شود.

وی به این روزنامه گفت: هند و استرالیا به عنوان دو کشور دموکراتیک منافعی مشترک در یک منطقه جامع، آزاد و باز هند-پاسیفیک دارند. یک نظم در نقطه نظر استراتژیک ما وجود دارد. اعتماد زیاد و مشترک بین ما به همکاری گسترده‌تر در امور دفاعی و امنیتی تعبیر شده است. نیروهای دریایی ما در رزمایش های مشترک شرکت دارند. مطمئنم که این یک اقدام جدی برای تعیین و تکلیف پتانسیل حقیقی همکاری‌های امنیتی و دفاعی نزدیکتر بین دو کشور است.

آلبانیز نیز به پارلمان گفته که استرالیا برای نخستین بار میزبان رزمایش دریایی "مالابار" با حضور هند، آمریکا و ژاپن در سال جاری میلادی است که این نشانه‌ای دیگر در تعمیق همکاری و تعهدات گروه کوآد به شمار می‌رود و هند شریک کلیدی و استراتژیک استرالیاست.

نخست وزیر استرالیا ادامه داد: هر دو کشور بخشی از یک منطقه رو به رشد و پویا هستند. من و مودی قرار است مذاکراتی را درباره یک پیمان تجاری آزاد پیش از پایان سال جاری میلادی تکمیل کنیم. این پیمان باعث ایجاد شغل برای استرالیایی‌ها، کمک به رونق صنایع و رشد نوع آوری می‌شود.

مذاکرات درباره این پیمان در سال ۲۰۱۱ آغاز شد. "پیمان همکاری اقتصادی جامع" به رشد دورنمای بسته تجارت دو جانبه می‌انجامد که در دسامبر گذشته میلادی به مرحله اجرا درآمد.

هند، ششمین شریک تجاری استرالیا به شمار می‌رود.

استرالیا در سال ۲۰۰۸ از گفت‌وگوهای امنیتی گروه کوآد با هند، ایالات متحده و ژاپن خارج شد چون می‌ترسید این گروه باعث افزایش اقدامات نظامی چین شود. اما از آنجا که چین آن دوره را سپری کرد، در سال ۲۰۱۷ کوآد اصلاح شد و استرالیا در سال ۲۰۲۰ به مانورهای مشترک گروه کوآد بازگشت.

همزمان با لغو نشست امسال روسای گروه کوآد در استرالیا، یک نشست جایگزین در حاشیه نشست گروه هفت در ژاپن برگزار شد.

مودی دوشنبه شب پس از توقف در پاپوآ گینه نو و دیدار با روسای این کشور وارد سیدنی شد.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.