به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از رویترز، این درحالی است که ایتالیا پس از ممنوعیت موقت چت جی پی تی در ماه مارس، سختگیری بر این فناوری قدرتمند را بیشتر کرده است.
«گارانته» یکی از فعال ترین سازمانهای حفاظت از داده های ملی در اوپا است که بر قانون حریم خصوصی داده های اروپا به نام GDPR نظارت می کنند.
این آژانس نخستین سازمانی بود که چت بات هوش مصنوعی Replika را ممنوع، توسعه دهنده نرم افزار شناسایی چهره «کلر ویو آ آی» را جریمه و تیک تاک را در اروپا محدود کرد. همچنین گارانته در ماه مارس ۲۰۲۳ میلادی به طور موقت چت بات جی پی تی را ممنوع و تحقیقی بر نقض احتمالی قوانین حریم خصوصی آغاز کرد.
آگوستینو گیلیا ( یکی از اعضای هیات گارانته) در این باره می گوید: ما تصمیم داریم بررسی وسیعی از اپلیکیشن های هوش مصنوعی ماشین یادگیری و مولدی انجام دهیم که به طور آنلاین در دسترس قرار دارند. ما می خواهیم بدانیم آیا این ابزارهای جدید به موضوعات مرتبط با حفاظت از داده و پیروی از قانون حریم خصوصی توجه می کنند یا خیر و همچنین در صورت نیاز تحقیقاتی جدید آغاز می کنیم.
موفقیت چت جی پی تی شرکت های فناوری بزرگ از آلفابت (شرکت مادر گوگل) تا متا را وادار کرده نسخه های مخصوص خود از این فناوری را بسازند. در این میان قانونگذاران و دولت های سراسر جهان مشغول بحث درباره قوانین جدیدی هستند که اجرای آنها ممکن است سال ها طول بکشد.
گیلیا در این باره می گوید: ما ۳ دشمن هوش مصنوعی را بررسی می کنیم زیرا می دانیم ابزارهای هوش مصنوعی به سرعت متحول می شوند. از سوی دیگر به کارشناسانی با پس زمینه فناوری مذکور نیاز داریم تا در حفاظت از داده به ما کمک کنند.
این اقدام جدید ترین نمونه از اتکای برخی رگولاتورها به قوانین فعلی برای کنترل فناوری است که احتمالا شیوه فعالیت جوامع و کسب و کارها را زیر و رو می کند.
هیات گارانته شامل ۴ عضو است که کارشناسان حقوقی است و به گفته گیلیا این سازمان ۱۴۴ کارمند دارد که بسیار کمتر از تعداد پرسنل سازمان های مشابه در فرانسه، اسپانیا و انگلیس است.