یک پایگاه خبری پاکستانی گزارش کرد اگر پاکستان موفق نشود پروژه خط لوله گازی که با ایران انجام می دهد را تکمیل کند، با حداکثر ۱۸ میلیارد دلار جریمه روبرو خواهد شد.
به گزارش خبرآنی، این پروژه که باید روزانه حدود ۷۵۰ میلیون فوت مکعب گاز طبیعی به پاکستان برساند، با مشکلاتی مواجه شده که اصلی ترین آنها، ناتوانی پاکستان برای تکمیل این زیرساخت در خاک خود بوده است.
ایران، بخش ایرانی این خط لوله را ساخته است اما پاکستان باید خط لوله ای که از خاک این کشور می گذرد را تا سال ۲۰۲۴ تکمیل کند و اگر در این کار شکست بخورد، ایران تهدید به شکایت و دریافت ۱۸ میلیارد دلار خسارت کرده است.
این خط لوله می بایست تا سال ۲۰۱۹ تکمیل شود اما دو کشور توافق اولیه خود را بازبینی کردند تا به پاکستان مهلت بیشتری برای ساخت این خط لوله در خاک این کشور دهند.
وزارت خارجه پاکستان اعلام کرده است درباره این مشکلات با طرفین مربوطه از جمله ایران و آمریکا گفتگو خواهد کرد که واکنش شدید رئیس کمیته محاسبات عمومی که دیده بان شفافیت همه وزارتخانهها و سازمانهای دولتی پاکستان است را به دنبال داشت.
طبق گزارش پایگاه خبری "داون"، نور اعلم خان، رئیس کمیته محاسبات عمومی پاکستان گفت: اگر آمریکا پروژه خط لوله پاکستان و ایران را تایید نمیکند، باید خسارت آن را پرداخت کند. آمریکا باید استانداردهای دوگانه را کنار بگذارد. در حالی که با هند برای تامین نیازهای انرژی خود نرمش نشان می دهد اما پاکستان را برای همان دلایل، تنبیه می کند.
تحریمهای آمریکا علیه ایران و فشار واشنگتن بر اسلامآباد، از جمله دلایل تاخیر در تکمیل این خط لوله عنوان شده است. گازی که پاکستان از طریق این خط لوله جدید از ایران دریافت می کند، برای امنیت انرژی این کشور ضروری بوده و انگیزه کافی برای تکمیل این پروژه را فراهم می کند اما به نظر میرسد که این طور نبوده است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، پاکستان سال گذشته، در بحبوحه افزایش قیمت جهانی ال ان جی و رقابت خریداران اروپایی که می توانستند قیمت بالاتری برای محموله های ال ان جی موجود پرداخت کنند و باعث شدند کشورهای فقیری مانند پاکستان، در سرما و تاریکی بمانند، با قطعی سراسری برق روبرو شد.
انتهای پیام