یکی از شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر آستان قدس رضوی، آماده سرمایهگذاری و خرید از شرکتهایی است که بتوانند نایلونهای زیستتخریبپذیر تولید کنند.
به گزارش خبرآنی، مجتبی بهنام تقدسی، مدیر عامل شرکت صنایع پیشرفته آستان قدس رضوی (یک شرکت سرمایهگذار خطرپذیر در زیست بوم فناوری و نوآوری کشور) در بخش هاب رسانهای اینوتکس در نشست خبری با اشاره به ضرورت توجه به توسعه و صنعتیسازی طرحهای فناورانه، گفت: زنجیره اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور از TRL 7 تا ۱۰ فرایند از "خلق ایده" تا "تجاریسازی" و "صنعتیسازی" را شامل میشود که ما از آن به عنوان زنجیره ایده تا دیده یاد میکنیم.
وی ادامه داد: در کشور نهادهایی چون شتابدهندهها و پارکهای علم و فناوری ایجاد شدهاند که از TRL (سطح فناور) یک تا ۷ از فناوریها حمایت میکنند؛ ولی از TRL 7 به بالا یعنی جایی که فناور نیاز به سرمایهگذاری برای ایجاد پایلوت و خط فناوری دارد، نیاز به سرمایهگذارانی است که از آنها به عنوان "فرشتگان سرمایهگذاری" یا "سرمایهگذاری خطرپذیر" یاد میشود.
تقدسی، آستان قدس رضوی را از جمله سرمایهگذاران این چنینی توصیف کرد و یادآور شد: ما به این نهاد اعلام کردیم که آستان قدس بهترین جا برای سرمایهگذاری در حوزه دانشبنیانها از TRL 7 به بالاست. از این رو ما برای سرمایهگذاری روی طرحهای فناورانه از سطح فناوری ۷ به بالا آمادگی داریم.
تقدسی، حوزههای "سلامت و درمان"، "اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی"،"پهپاد"، "الکترونیک و مواد پیشرفته" را از حوزههای اولویتدار سرمایهگذاری این شرکت دانست و گفت: در خصوص مواد پیشرفته ما تعریفی داریم که بر اساس آن، موادی پیشرفته تلقی میشوند که از خامفروشی جلوگیری میکنند.
وی نمونه این مواد را سیلیس نام برد و توضیح داد: ایران دارای بهترین نوع سنگ سیلیس است؛ ولی از سوی دیگر مواد فرآوری شده این ماده با قیمتهای چندهزار برابری به کشور وارد میشود و در حال حاضر یک شرکت ایرانی اقدام به فرآوری سنگ سیلیس کرده است.
مدیرعامل این شرکت فرآوری گوگرد را از دیگر زمینههای مواد پیشرفته دانست و توضیح داد: اکنون در پالایشگاه هاشمینژاد حجم بالایی از گوگرد تولید میشود که بالغ بر دو هزار تن است و از سوی دیگر فرآورده آن به عنوان Dmds یا "دی متیل سولفید" با قیمتهای بالا وارد میشود.
تقدسی اضافه کرد: ما برای سرمایهگذاری روی طرحها پول هوشمند سرمایه گذاری میکنیم، به این صورت که اگر پولی به شرکتها اعطا میشود، تا برندسازی آن محصول در کنار شرکتها هستیم.
به گفته وی، این شرکت از طریق سرمایهگذاری ویسی و سهامداری، ارائه زمینهای پایلوت و خرید از شرکتهای دانشبنیان از طرحهای فناورانه حمایت میکند.
وی ادامه داد: در صورتی که شرکتی، بذری تولید کرده و نیاز به اجرای پایلوت باشد، ما اراضی پایلوت را در اختیار آنها قرار میدهیم.
تقدسی اظهار کرد: به عنوان نمونه آستان قدس رضوی سالانه حجم بالایی پلاستیک برای ظروف و کفشها خریداری میکند، اما یکی از چالشهای ما عدم زیستتخریبپذیر بودن آن است و از هر شرکتی که بتواند نایلونهای زیست تخریبپذیر تولید کند، آماده سرمایهگذاری و خرید هستیم.
به گزارش خبرآنی، در حاشیه این نشست تفاهمنامه همکاری میان این صندوق خطرپذیر با آب منطقه تاران به منظور تامین کنتورهای هوشمند آب کشاورزی منعقد شد.
انتهای پیام