یک تحلیلگر اسرائیلی با تاکید بر اینکه دستیابی به یک راهحل میانه برای اصلاحات قضایی روابط این رژیم با آمریکا را بهبود خواهد داد، احتمال داد که ترورها به ویژه در شمال کرانه باختری افزایش پیدا کنند.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، تصمیماتی که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی طی روزها و هفتههای آتی اتخاذ خواهد کرد، مسیر امور داخلی و منطقهای مربوط به مسائل فلسطین، سوریه، لبنان و ایران را تعیین خواهند کرد.
اقدامات منطقهای و بینالمللی چند هفته گذشته بر جلوگیری از بروز یک بحران گسترده در عرصه تحولات فلسطین و اسرائیل در ماه مبارک رمضان و اعیاد یهودی متمرکز بود و این روزها بدون محقق شدن پیشبینیها درباره بروز یک بحران پایان یافت.
بحران داخلی
کابینه نتانیاهو در حال حاضر با بحرانهای متعددی مواجه است که شدیدترین آنها اپوزیسیون این رژیم است که مورد حمایت صدها هزار تن از شهروندان اسرائیلیِ مخالف طرح محدود کردن اختیارات دستگاه قضایی قرار دارد و آنها آن را به منزله کودتایی علیه "دموکراسی" میدانند.
با فشارهای جامعه رژیم صهیونیستی، نتانیاهو تصویب طرح موسوم به اصلاح دستگاه قضایی را به حالت تعلیق درآورد و اکنون منتظر نتیجه گفتوگویی با میانجیگری اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیمصهیونیستی میان دولت و اپوزیسیون است.
اما احزاب راستگرای حامی کابینه از جمله حزب لیکود، نخست وزیر را تحت فشار گذاشتند تا از این فرصت وجود اکثریت در کنست برای تصویب طرح یاد شده استفاده کند.
بحرانهای بینالمللی
بحرانهای کابینه نتانیاهو به اینجا ختم نشده و روابط او با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا نیز به سردی گراییده و اخیرا بایدن با وجود گذشت چهار ماه از زمان تشکیل کابینه نتانیاهو، از دعوت از او برای حضور در کاخ سفید خودداری کرده است.
همچنین توافقی میان نتانیاهو و اتحادیه اروپا وجود ندارد و این اتحادیه مخالف سیاستهای او در مورد فلسطینیها است و به خواستههایش برای اعمال تحریمهایی جدید علیه ایران عمل نمیکند.
این در حالی است که سیاستهای کابینه نتانیاهو علیه فلسطینیها به عنوان راستگراترین کابینه تاریخ رژیم صهیونیستی روبه افزایش هستند و احتمال مقابله و درگیری با آنها همچنان وجود دارد.
کارشناسان اسرائیلی ارزیابیهای متفاوتی درباره احتمال موافقت نتانیاهو با راهحلی میانه با احزاب اپوزیسیون بر سر اصلاحات قضایی دارند، برخی از آنها معتقدند نتانیاهو میخواهد تا زمان تصویب لایحه بودجه در ماه مه جاری، زمان بخرد؛ اما برخی دیگر معتقدند که او با یک راهحل میانه با اپوزیسیون موافقت خواهد کرد.
راهحلهای نتانیاهو
یونی بن مناحیم، تحلیلگر رژیم صهیونیستی در گفتوگو با خبرگزاری آناتولی ترکیه اظهار کرد: فکر میکنم در نهایت نتانیاهو به دو دلیل با یک راهحل میانه که تمامی خواستههای او را محقق نمیکند، موافقت خواهد کرد، دلیل اول اینکه او میخواهد خود را فردی نشان دهد که میتواند جامعه اسرائیل را پس از بروز اختلافهای متعدد در طول چند ماه گذشته بار دیگر یکپارچه کند و دلیل دوم هم این است که او میخواهد روابط خود را با بایدن بهبود ببخشد، بر این اساس برای حضور در کاخ سفید دعوت خواهد شد و دستیابی به سلاحهای پیشرفتهای که اسرائیل را قادر هدف قرار دادن زیرساختهای هستهای ایران کند، در راس برنامههای خود قرار خواهد داد.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در یک گفتوگوی مطبوعاتی کوتاه اظهار کرد، بایدن به زودی از نتانیاهو برای سفر به واشنگتن دعوت خواهد کرد.
کربی در این اظهارات تاریخ این دعوت را مشخص نکرد و تنها گفت: موضعگیری کاخ سفید نسبت به طرح اصلاحات قضایی در رژیم صهیونیستی همانند قبل است و دولت آمریکا امیدوار است تلآویو به اتفاقنظری برای حفظ تعادل و اصول در اراضی اشغالی برسد.
اراضی اشغالی از ابتدای سال جاری میلادی با موجی از اعتراضات علیه طرح اصلاحات قضایی مواجه است و اپوزیسیون این رژیم طرح یادشده را کودتا علیه "دموکراسی" میداند چرا که با تصویب آنها اختیارات مسؤولان دادگاه عالی به عنوان بالاترین نهاد قضایی این رژیم محدود میشوند و ائتلاف حاکم میتواند کنترل کمیته انتخاب قضات را به دست بگیرد.
اما بن مناحیم در ادامه گزارش خود اعلام کرد، نتانیاهو در وهله اول تمرکز خود را بر تصویب بودجه دولت در کنست طی روزهای آتی گذاشته و پیشبینی نمیکنم با هیچ مشکلی مواجه شود چراکه به اندازه کافی آرای موافق برای تصویب آن را دارد.
روابط با فلسطینیها
از سوی دیگر، برخی گزارشهای منتشر شده در رسانههای رژیم صهیونیستی حاکی از این هستند که نتانیاهو منتظر اتمام ماه رمضان و اعیاد یهودی و نیز عید پاک و روز استقلال (سالروز نکبت) است تا حملات نظامی را در پاسخ به شلیک راکتهایی از غزه، سوریه و لبنان طی چند هفته گذشته آغاز کند.
رسانههای رژیم صهیونیستی در طول هفتههای گذشته ارزیابیهای متفاوتی داشتند و برخی از آنها احتمال آغاز حملات نظامی به غزه یا کرانه باختری، لبنان، سوریه و یا حتی در چندین جبهه را دادند.
ارتش رژیم صهیونیستی روز سهشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد، ۲۲ راکت از نوار غزه به سمت اراضی اشغالی شلیک شد که سامانه "گنبد آهنین" ۴ راکت را رهگیری کرد؛ اما ۱۶ راکت دیگر در مناطق غیر مسکونی سقوط کردند.
شلیک راکتها پس از آن انجام شد که نهادهای رسمی و حقوقی فلسطین خبر شهادت شیخ خضر عدنان، یکی از چهرههای جهاد اسلامی فلسطین را پس از آغاز اعتصاب غذا از زمان بازداشت در زندانهای این رژیم در پنجم فوریه اعلام کردند.
بن مناحیم در این رابطه گفت: فکر میکنم اسرائیل در تلاش است قدرت بازدارندگی خود را با انجام ترورها بازگرداند، کابینه امنیتی این رژیم این تصمیم را ماه گذشته میلادی اتخاذ کرد.
او افزود: رژیم صهیونیستی منتظر اتمام رمضان و اعیاد یهودی بود و فکر میکنم ما شاهد از سرگیری سیاستهای ترور و پیش از آن بازگشت یورشها و بازداشتهای گسترده به ویژه در مناطق شمال کرانه باختری شامل جنین، نابلس و طولکرم خواهیم بود.
این تحلیلگر رژیمصهیونیستی در ادامه گفت: فکر میکنم اساساً هدف از ترورها گروههای مسلح در شمال کرانه باختری همانند عرین الاسود و گردانهای جنین باشند و از پهپادها علیه شبه نظامیان فلسطینی استفاده خواهد شد.
اما برخی از رسانههای رژیم صهیونیستی در طول چند هفته گذشته احتمال دادند که این رژیم دست به ترور صالح العاروری، عضو دفتر سیاسی جنبش حماس که ساکن خارج اراضی فلسطینی است، بزند.
بن مناحیم در این رابطه گفت: احتمال انجام ترورهایی در خارج از اراضی اشغالی علیه سران حماس، جهاد اسلامی و حزب الله در لبنان، سوریه و یا دیگر کشورها وجود دارد، پیامهایی که حماس به اسرائیل انتقال داده این است که قصدی برای تنش نظامی در نوار غزه ندارد؛ اما با این وجود تلاشهای خود برای ایجاد تنش در کرانه باختری و قدس را پنهان نمیکند و همین مساله احتمالاً به ترورهای اسرائیل در غزه منجر خواهد شد.
او ادامه داد: روشن است که نه اسرائیل و نه حماس قصدی برای تشدید تنشها در غزه را ندارند؛ اما تنش در هر جبههای احتمالاً منجر به تنش در جبهههای بیشتر و چه بسا در تمامی جبههها خواهد شد.
این تحلیلگر اسرائیلی در ادامه گفت: سران اپوزیسیون رژیم صهیونیستی با وجود اختلافنظرها درباره قوانین مربوط به اصلاح دستگاه قضایی، حمایت خود را از ارتش این رژیم در عملیاتهایش علیه فلسطینیها اعلام کردند.
سیاست امنیتی
بن مناحیم در این رابطه مدعی شد، "اختلافنظرهای داخلی رژیم صهیونیستی تاثیری بر سیاست امنیتی آن نمیگذارد، در حال حاضر توافقی در اراضی اشغالی از سوی تمامی گروههای مردمی صرف نظر از اختلافنظرهای شان درباره حمایت از دستگاههای امنیتی وجود دارد.
آمریکا، مصر و اردن تلاشهای خود با دو طرف فلسطینی و اسرائیلی را برای ممانعت از تنش در ماه رمضان افزایش دادند؛ اما مشخص نیست که این تلاشها در طول هفتههای آینده ادامه خواهند داشت یا نه.
از سال گذشته میلادی کرانه باختری شاهد تنش گسترده رژیم صهیونیستی و یورشهای سربازان اسرائیلی به شهرهای فلسطینی و ترورهایی است که غالباً منجر به درگیری با فلسطینیها میشوند.
انتهای پیام