خبرآنی/خوزستان عضو هیات علمی دانشکده آب و محیط زیست دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به وضعیت کیفیت آب اهواز گفت: آنچه ما میبینیم فقط جزئی از واقعیت است، باید اشکالات موجود مطرح و با مطالبهگری رفع شود.
دکتر مهدی قمشی در نشست بررسی سیستمهای آبی و ساختار شهری اهواز که در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهار کرد: مردم استفادهکننده آب هستند و میخواهند ببینند چه آبی تحویل میگیرند و با این برنامهها باید انتظار چه تحولی داشته باشند. به نظر میرسد این وسط به دلیل عدم هماهنگی بیندستگاهی، اختلالاتی رخ میدهد.
به گزارش خبرآنی، وی افزود: قرار بود در طرح آبرسانی غدیر همه مراحل انتقال، تصفیه و ذخیره آب انجام شود اما این کار، نیمهکاره مانده یا انجام نشده است.
قمشی در خصوص اجرای طرح غدیر بیان کرد: مردم انتظار دارند زمانی که ۲۵ هزار میلیارد تومان برای تامین آب نیمی یا کمی بیشتر از نیم جمعیت خوزستان هزینه میشود، تحولی در نتیجه ببینند اما بر اساس نظر استفادهکننده از آب، تناسبی بین تغییر در کمیت و کیفیت با این هزینهها و تبلیغات وجود ندارد.
وی عنوان کرد: با تصویب شدن اجرای طرح آبرسانی غدیر در دولت احمدینژاد، سنگ بزرگی برداشته شد و گفتیم مشکل نصف استان خوزستان حل میشود اما پس از حدود ۱۵ سال از استارت این طرح، هنوز به ۵۰ درصد هم نرسیدهایم و مشکل ادامه دارد.
استاد گروه سازههای آبی دانشکده مهندسی آب و محیط زیست دانشگاه شهید چمران اهواز با با بیان این مطلب که هزینه زیادی شده، گفت: بحث ما این نیست که این طرح اشکال دارد؛ این طرح بد اجرا شده است.
وی گفت: مسائل بین دستگاهها باید شفاف اطلاعرسانی شود اما ملاحظات برخی دستگاهها در شفافسازی، موجب سوءاستفاده میشود.
قمشی عنوان کرد: با وجود همه این کارها هنوز در منزل، دستگاه تصفیه خانگی آب داریم و بدون آن نمیتوانیم از آب شبکه شرب استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: انتظار میرود دادههای درستی ارائه شود تا بدانیم با چه آبی مواجه هستیم و چقدر با شرایط مطلوب فاصله داریم.
استاد گروه سازههای آبی دانشکده مهندسی آب و محیط زیست دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: تا زمانی که نگوییم اشکالی در اهواز وجود دارد نباید منتظر باشیم تهرانیها به فکر اهوازیها باشند. سکوت هم به جز اینکه کارها را به تعویق بیندازد نتیجه دیگری نخواهد داشت.
وی بیان کرد: مسئولان شرکت آبفای خوزستان باید مدعی باشند و این موضوع را در رسانهها مطرح کنند. پس از وضعیت آب اهواز در آبانماه سال گذشته، منتظر یک بیانیه تحلیلی درست بودیم. من یادداشتی در این خصوص نوشتم که وزارت نیرو علیه من موضع گرفت در حالی که از آن طرف دوستان آبفا میگفتند دستت درد نکند اما کم نوشتی زیرا مسائل آب بیشتر از اینها است. پس من از کجا بدانم مسائل چه میزان است و به کمک مسئولان بیایم و مطالبهگری کنم؟ بنابراین باید دادهها به درستی ارائه شود تا دست ما باز شود و در این زمینه کار کنیم.
قمشی گفت: آبفای خوزستان باید مدعی شود و تا زمانی که نگوید بیش از ۵۰ درصد از طرح آبرسانی غدیر هنوز باقی مانده و مطالبه ما این است که محل آبگیری آن پشت سد دز برود، این مشکلات را خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: در این نشست باید پارامترهای کیفی آب اهواز صادقانه ارائه و با آب استانهای دیگر مانند اصفهان، تهران، کرج، تبریز و ارومیه مقایسه و گفته شود اهواز با این همه آب باکیفیت که یک زمانی نیز کیفیت آب خوزستان در ردیف یا بالاتر از تهران بود، چرا این گونه شده و چگونه و کی مشکل آن رفع میشود؟
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: بین پزشکان و داروسازان مطرح میشود که آب اهواز مشکل دارد؛ اگر دادهها به درستی داده شود نه اینکه بر اساس استانداردها تغییر داده شوند، به نفع مردم استان خوزستان کار شده است.
انتهای پیام