یک روزنامه اسرائیلی به نقل از مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی فاش کرد که اصلاحات قضایی دلیل دعوت نشدن بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم به کاخ سفید از سوی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا است.
به گزارش خبرآنی، روزنامه تایمز رژیم صهیونیستی در گزارش روز شنبه خود اعلام کرد که تساهی هنگبی، مشاور امنیت داخلی این رژیم به شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل اظهار کرد: روابط اسرائیل و آمریکا هنوز بسیار تنگاتنگ است؛ اما برایم روشن است که اگر اصلاحات قانونی در کار نبود، نتانیاهو به کاخ سفید سفر میکرد.
هنگبی در این خصوص تاکید کرد: امروز در زمینههای اطلاعاتی، عملیاتی و امنیتی شاهد روابط گرم اسرائیل و آمریکا هستیم که در گذشته هرگز اتفاق نیفتاده بود.
همچنین مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی گفت که "بایدن به شکل مستمر مقامات دولتی ارشدی را به اینجا اعزام میکند" که در ادامه تحلیلگر شبکه تلویزیونی رژیم صهیونیستی این نکته را یادآور شد که تمامی بازدیدکنندگان به کابینه نتانیاهو هشدار دادند در صورتی که تمایل دارد در روند دموکراتیک مشارکت داشته باشد، باید در خصوص طرح جنجالیاش با هدف تضعیف اساسی دستگاه قضایی تجدیدنظر کند.
از سوی دیگر، یک مسؤول رژیم صهیونیستی چند روز قبل گفته بود، "مذاکرات موضوعی درباره سفر به کاخ سفید هنوز انجام نشده و پیشبینی میشود آمریکا هنوز به دنبال آن است که پیش از هر حرکت رو به جلویی، درباره آینده اقدامات در زمینه اصلاحات قضایی کابینه نتانیاهو به شفافیت بیشتری دست یابد.
بایدن پیشتر از نتانیاهو خواسته بود از تصویب اصلاحات قضایی مدنظرش خودداری کند.
او ضمن ابراز نگرانی شدید خود در خصوص صحت «دموکراسی اسرائیل» هشدار داده بود که این رژیم نمیتواند به این روند ادامه دهد.
همچنین رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا نتانیاهو به کاخ سفید دعوت خواهد شد یا نه، با تاکید گفت، نه، و سپس افزود: نه به این زودی.
نتانیاهو با توقف طرح یاد شده جهت آغاز مذاکرات سازش با مخالفان موافقت کرد و این مذاکرات چند باری طی هفتههای گذشته در اقامتگاه اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی برگزار شد؛ اما نتیجهای نداشت و تصمیم گرفته شد ائتلاف بخشهایی از طرح اصلاحات قضایی را ماه آتی و یا در ژوئن ۲۰۲۳ پس از تصویب بودجه، پیش ببرند.
به نظر میرسد هنگبی هشدارهای نهاد امنیتی را تکرار میکند مبنی بر اینکه طرحهای اصلاحی ممکن است موجب وخامت موضعیت استراتژیک اسرائیل شوند، البته بسیاری از مقامات خطر اختلافنظرهای داخلی به عنوان نقاط ضعف را پررنگ کردند.
هنگبی در این خصوص گفت: ما تخمین میزنیم این بحران ممکن است به اقداماتی منجر شود که هرگز از قبل درنظر گرفته نشدهاند همانند حمله اخیر در مجدو.
مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی افزود: نتانیاهو هنوز به خنثی کردن برنامه هستهای ایران و روابط دیپلماتیک با عربستان پایبند است.
او ادامه داد: در میان تلاشهای پکن برای افزایش نفوذ خود در منطقه، واشنگتن به اهمیت نقشش در منطقه پی برد، آمریکاییها دیدند که چینیها میان ایران و عربستان میانجیگری کردند و متوجه شدند که چین به دنبال ورود به خاورمیانه است.
نتانیاهو آشکارا تمایل خود را به دستیابی به توافق صلحی با عربستان اعلام کرده هرچند که در چند ماه گذشته از زمان تشکیل کابینهاش به عنوان تندروترین کابینه در اراضی اشغالی، به نظر میرسد ریاض روابط خود را با تشکیلات خودگردان فلسطین تقویت کرده و در این راستا میزبان هیئتی از حماس نیز بوده و در حال نزدیک شدن هر چه بیشتر به تهران است.
ائتلاف نتانیاهو از زمان تشکیل کابینه، پیشنهاد جنجالی را برای تضعیف دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی مطرح کرد و زمانی که نتانیاهو اعلام کرد، یوآو گالانت، وزیر جنگ این رژیم را به دلیل درخواست علنی توقف روند تصویب اصلاحات قضایی به دلیل نگرانیهایش برای امنیت داخلی برکنار میکند، این تنشها به اوج خود رسیدند و در پی آن اعتراضات مردمی خودجوشی در اراضی اشغالی آغاز شدند و کار به اعتصاب سران تجاری و اتحادیه کارگران و توقف پروازها از فرودگاه بن گوریون رسید.
انتهای پیام