مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا در دولت ترامپ که به تایوان سفر کرده است، خواستار تعامل عمیقتر آمریکا با این جزیره خودگردان شد که چین روی آن ادعا دارد.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا که نامش به عنوان یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری بالقوه در رقابت مقدماتی حزب جمهوریخواه مطرح شده، در یک مراسم با موضوع استقلالطلبی برای تایوان که در شهر تایپه برگزار شد، گفت تیمهای امنیت ملی هر دو طرف باید طرحهای احتیاطی با موضوع پاسخگویی به اقدامات احتمالی پکن تهیه کنند.
او هشدار داد که تصمیمگیری برای واکنش، آن هم در زمان وقوع یک حمله احتمالی، "بیش از حد دیر خواهد شد."
بولتون خاطر نشان کرد: "و ما باید به روسیه و چین بگوییم چنانچه علیه تایوان اقدام کنند تبعات اقداماتشان چه خواهد بود. نه فقط تبعات ناشی از پاسخی فوری بلکه تبعات بلندمدتتر. اینکه اگر چین دست به اقدام نظامی علیه تایوان زده یا برای اعمال محاصره علیه این جزیره تلاش کند، اساسا ارتباط این کشور را با نظام اقتصادی بینالمللی قطع کنیم."
بولتون که در زمان دولت دونالد ترامپ به عنوان مشاور امنیت ملی واشنگتن مشغول به کار بود، از روز چهارشنبه گذشته سفری یک هفتهای را به تایوان آغاز کرد. به نوشته آسوشیتدپرس، این سفر نشاندهنده این است که موضوع تایوان از موضوعات مطرح در کارزار انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ آمریکا همزمان با تشدید تنش بین پکن و واشنگتن است.
آمریکا بهرغم نداشتن روابط دیپلماتیک رسمی با تایوان نزدیکترین متحد سیاسی و نظامی تایپه به شمار میرود. آمریکا در قوانین خود عنوان کرده باید با همه تهدیدات علیه این جزیره به عنوان مسائل حائز "نگرانی جدی" برخورد کند هر چند هنوز شفافیتی از این بابت که آیا نیروهای آمریکایی برای کمک به دفاع از تایوان اعزام خواهند شد، وجود ندارد.
بولتون گفت، حجم قراردادهای عقب افتاده فروش سلاح و تجهیزات نظامی آمریکایی به تایوان ۱۹ میلیارد دلار برآورد میشود و باید حل و فصل شوند.
او خاطر نشان کرد: بخشی از تقصیر این مشکل به گردن آمریکاست. پایگاه صنایع دفاعی ما دیگر آن قدرتی را که سابقا داشت، ندارد. ما نیاز داریم بنا به دلایل جهانی و به طور خاص برای خاطر خود تایوان این مساله را بهبود ببخشیم.
وزارت دفاع تایوان روز جمعه، اعلام کرد که ارتش چین ۳۸ جنگنده و چند هواپیمای جنگی را در نزدیکی تایوان به پرواز درآورده است. این بزرگترین قدرتنمایی نیروی هوایی چین بعد از برگزاری رزمایشهای نظامی بزرگی شامل شبیهسازی محاصره تایوان که بعد از نشست حساسیتبرانگیز پنجم آوریل تسای اینگ ون، رئیس این جزیره با کوین مککارتی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به اجرا گذاشت، محسوب میشود.
چین با هرگونه تعامل در سطح رسمی بین تایوان و دولتهای دیگر جهان مخالف است.
همچنین ارتش آزادیبخش خلق چین روز جمعه به پرواز یک هواپیمای گشتزنی ضد زیردریایی پی-۸ای پوزایدون نیروی دریایی آمریکا در تنگه تایوان اعتراض کرده و این پرواز را اقدام تحریکبرانگیز توصیف کرد.
بولتون روز دوشنبه این هفته در ضیافت شامی سازماندهی شده از سوی انجمن امور عمومی فورموسان، یک سازمان حامی استقلال تایوان که مقرش در واشنگتن دی.سی است، شرکت میکند. تسای اینگ ون نیز قرار است در این مراسم شرکت کند.
انتهای پیام