بخش انگلیسی شبکه «روسیا الیوم» اخیراً مستند کوتاهی درباره جنگ آمریکا علیه عراق در سال ۲۰۰۳ پخش کرد که حاوی صحنههایی غیر قابل تحمل برای برخی از بینندگان است.
به گزارش خبرآنی، روزنامه رأی الیوم درباره این مستند نوشته است که این مستند "غمهای قدیمی را برانگیخت و توفانی از خشم را برافروخت."
دکتر «اسماعیل صبری مقلد»، استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل در این باره معتقد است: مهمترین چیزی که در مستند شبکه روسیا الیوم پخش شد، مربوط به نبرد «فرودگاه بغداد» است که در آن نیروهای عراقی که در نزدیکی فرودگاه مستقر بودند برای دفاع از بغداد در برابر هرگونه تهاجم احتمالی آمریکا هدف قرار گرفته و ناپدید شدند، طوری که انگار زمین شکافته شد و آنها را بلعید و دیگر اثری از آنها نمانده بود؛ موضوعی که موجب شگفتی و تعجب تمام جهان شد.
وی میگوید: شواهدی وجود دارد که نشان میدهد آمریکا در نبرد "فرودگاه بغداد" از سلاح اورانیوم ضعیف شده استفاده کرده است که یک سلاح رادیواکتیو مرگبار است و بلافاصله مردم را میکشد.
مقلد افزود: با استفاده از این سلاح ممنوعه کشتار جمعی، راه برای اشغال بغداد بدون تلفات جانی و تجهیزاتی باز شد؛ چراکه صدام، دیکتاتور سابق عراق همچنان آنها را تهدید میکرد و به آنها هشدار میداد؛ اما به ذهنش هم خطور نمیکرد که آمریکاییها او را در این جنگ با استفاده از سلاح کشتار جمعی غافلگیر کنند؛ سلاحی که برخلاف دیگر سلاحها اثری از آن باقی نمیماند.
این استاد علوم سیاسی گفت، مستند این جنگ غم انگیز داستانی را به او یادآوری کرد که برای یکی از شاگردانش از دانشجویان بورسیه استعداد درخشان یمنی رخ داد. او اواخر تابستان ۲۰۰۳ یعنی بعد از دو یا سه ماه از آغاز جنگ عراق برای ثبت نام در مقطع دکتری روابط بین الملل نزد من آمد. وی در تابستان همان سال فوق لیسانس علوم سیاسی را از دانشگاه بغداد گرفته بود.
مقلد ادامه داد: او باهوش، فهیم و سرشار از اشتیاق، نشاط و فعالیت بود و من با او بر سر برنامه تحصیلی، موضوع پایان نامه و هر چیزی که بتواند مأموریت او به عنوان یک محقق را تسهیل کند به توافق رسیدیم، او با احساسات و امید بزرگی نزد من آمد که نمیتوانم آن را توصیف کنم.
این استاد عراقی همچنین افزود: او و همسرش در نزدیکی فرودگاه بغداد مستقر بودند و برایم میزان تاثیر این جنگ بر اعصاب و چگونگی نجاتش از مرگ را تعریف کرده بود. او بدون هیچ پیش زمینهای و به صورت یکباره دچار درد شدیدی در بازوهایش شد تا جایی که قادر به حرکت دادن آنها نبود. وی پس از ناامیدی از درمان در عراق به مصر رفت و پزشکان در آنجا احتمال دادند که وی در معرض اثرات رادیواکتیو و شاید از سلاح اورانیوم ضعیف شده قرار گرفته است که گفته میشد توسط آمریکا مورد استفاده قرار گرفته است. این درمانها نیز مانع پیشرفت بیماریاش نشد و خانوادهاش مجبور شدند او را به چین منتقل کنند تا آخرین شانس نجات او را امتحان کنند، در آن زمان آشنایانش عکسی از او برایم ارسال کردند؛ تصویر او بسیار دردناک بود به طوری که قادر به تحمل دیدن آن نبودم. این دانشجو در همان چین درگذشت و من بسیار برایش غمگین شدم.
وی ادامه داد: آنچه برای او اتفاق افتاد و او را بیرحمانه نابود کرد، قطعا برای تعداد بیشماری از عراقیها به همین شکل و حتی فاجعهبارتر رخ داده است.
در همین حال، دکتر محمود عبدالناصر استاد عراقی دیگر گفت: آمریکا همیشه این رفتار را در تمام کشورهای تحت اشغال خود انجام داده است.
عبدالناصر مردم ویتنام را یادآوری کرد که بیش از پنجاه سال است هنوز از اثرات جنگ آمریکا رنج میبرند و نسلهای دارای اختلال را به وجود آورده است.
وی تاکید کرد که این اتفاق در ویتنام، افغانستان و عراق و در هر جایی که آمریکا بوده یا خواهد بود، رخ داده و خواهد داد.
شاهدان عینی تأیید کردند که نبرد فرودگاه بغداد در واقع یک عامل تعیین کننده در جنگ بود، زیرا همه از این اتفاق شگفت زده شده بودند و فکر میکردند که تبانی از سوی اعضای ارتش عراق رخ داده است.
بسیاری خشم خود را از این جنایت شنیع ابراز کردهاند؛ چراکه جنایتکاران از مجازات فرار کرده و قربانیان و خانوادههایشان همچنان از عذابهای بیپایان رنج بردند.
انتهای پیام