مهدی پاکزاد در گفتگو با خبرنگار خبرآنی، با اشاره به اینکه جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری نیمه اول اردیبهشت با حضور رئیس جمهور برگزار می شود، اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که قرار است در این جلسه مطرح شود، اولویت های پژوهش و فناوری کشور در برنامه هفتم است.تدوین سیاست ها و اولویت های پژوهشی و فناوری کشور یکی از وظایفی است که از سال ۱۳۸۸ بر عهده شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) قرار گرفته است.
معاون دبیر کل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری افزود: یکی دیگر از طرح هایی که قرار است در این جلسه مورد بررسی قرار گیرد، طرح کلان جوانی جمعیت است. بحث جوانی جمعیت ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دارد و ما می خواهیم بررسی کنیم که حوزه علم و فناوری چه کمکی می تواند به موضوع جمعیت کند.
پاکزاد ادامه داد: به طور مثال یکی از طرح هایی که ذیل این موضوع مطرح شده، ایجاد رصدخانه جمعیت کشور است؛ با راه اندازی این رصدخانه می توانیم وضعیت جمعیتی شهرها را مورد بررسی قرار دهیم که کدام شهر از نظر جمعیتی در وضعیت سبز و قرمز و ... قرار داد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی دیگر از طرح ها این است که سامانه نیازها و ایده ها(نان) از وزرات علوم به شورای علوم، تحقیقات و فناوری منتقل شود و گستره آن گسترش یابد. همچنین المان ها و بخش های جدیدی باید به سامانه اضافه شود.
پاکزاد بیان کرد: یکی دیگر از موضوعات مهمی که قرار است در این جلسه مورد بررسی قرار گیرد، الکترونیکی برگزار کردن آزمونهای سازمان سنجش است.
معاون دبیر کل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه در حال حاضر بحث تقلب در شیوه فعلی کنکور بسیار زیاد شده است و باید از حالت کاغذی به سمت الکترونیکی شدن تغییر پیدا کند، خاطرنشان کرد: در این خصوص استفاده از کامپیوتر، موبایل و … مطرح شده است که به طور مثال اگر شیوه موبایلی اجرایی شود، داوطلب با موبایل خود در محل برگزاری کنکور حاضر میشود و از طریق نصب اپلیکیشنهای خاص در کنکور شرکت میکند.
معاون دبیر کل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری ضمن بیان این مطلب که اجرایی شدن این طرح و حذف کاغذ از روند برگزاری کنکور یکی دو سال زمان نیاز دارد، تصریح کرد: طراحی نرم افزار و سخت افزار زمان بر است و باید به صورت تماماً بومی طراحی شود چرا که باید به لحاظ امنیتی تمام ابعاد را در نظر گرفت. تأمین امنیت شبکه و داده در این پروسه بسیار مهم است.