معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، گفت: ما در صندوق با سرمایه ۲.۶ همتی به میزان ۳۷ هزار میلیارد تومان به شرکتهای متقاضی خدمات ارائه دادیم که با مشارکت نهادهای دیگر بوده است.
به گزارش خبرآنی، دکتر سیاوش ملکیفر امروز در نشست خبری اولین رویداد بینالمللی تامین مالی نوآوری و فناوری با بیان اینکه وظیفه و رسالت دولت در حوزه تامین مالی و کاهش ریسک سرمایهگذار بخش خصوصی است، افزود: همانطور که دولت نباید رقیب بخش خصوصی باشد، در تامین مالی نیز دولت نباید در جایی وارد شود که بخش خصوصی میتواند وارد شود و ما این رویه را در صندوق دنبال میکنیم.
وی با اشاره به تنوع تقاضای شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها برای تامین مالی، گفت: هر یک از نهادهای مالی چون بانکها، بورس و نهادهای تخصصی و عمومی مالی و همچنین فرابورس دارای ماموریتهای متنوعی هستند و تجمیع توانمندی همه این نهادها در یک نهادی حتی در دنیا امکانپذیر نیست و نیاز به همکاری با یکدیگر داریم.
ملکیفر با اشاره به حمایت دولت در زمینه تامین مالی صندوق نوآوری و شکوفایی، اظهار کرد: در سال ۸۷ با تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان تصمیم به ایجاد صندوقی با سرمایه اولیه ۳ هزار میلیارد تومان گرفته شد، علاوه بر آن مصوب شد تا سالی نیمدرصد از بودجههای عمومی به این صندوق اختصاص یابد که این میزان برای سال جاری بالغ بر ۱۰ همت میشود.
معاون صندوق نوآوری و شکوفایی تعداد شرکتهای دانشبنیان را بیش از ۸۳۰۰ شرکت دانست و اظهار کرد: گردش مالی این شرکتها در سال ۹۲ بالغ بر ۲۰۰ همت بوده است و این میزان برای سال ۱۴۰۰ به ۳۰۰ همت رسیده است.
وی با بیان اینکه پیشبینی میشود میزان فروش این شرکتها در سال ۱۴۰۱ به ۴۳۰ همت برسد، افزود: این در حالی است که میزان سرمایه اولیه اختصاص یافته به صندوق نوآوری و شکوفایی، ۲.۶ میلیارد تومان است؛ از این رو صندوق با این میزان منابع مالی نمیتواند نیازهای شرکتها را تامین کند.
معاون صندوق نوآوری و شکوفایی اضافه کرد: ما در صندوق با سرمایه ۲.۶ همتی به میزان ۳۷ هزار میلیارد تومان به شرکتهای متقاضی خدمات ارائه دادیم که با مشارکت نهادهای دیگر بوده است.
به گفته وی، از ۳۷ هزار میلیارد تومان ارائه شده، ۲۱ هزار میلیارد تومان از طریق بانکها بوده است.
ملکیفر، توسعه صندوقهای خطرپذیر و پژوهش و فناوری را از دیگر راهکارهای توسعه منابع شرکتها عنوان کرد و یادآور شد: سرمایه صندوقهای پژوهشوفناوری از ۱۳۵۵ میلیارد تومان به ۳۸۶۰ همت رسیده است و با احتساب صندوقهایی که به تازگی مجوز دریافت کردهاند، به ۵۲۱۵ میلیارد تومان افزایش یافته است.
انتهای پیام