روزنامه گاردین در گزارشی فاش کرد، نرخ افزایش سرطان خون در شهر فلوجه عراق بعد از بمباران شدن توسط آمریکا حتی چهار برابر نرخ افزایش این سرطان در شهر هیروشیما بعد از بمباران اتمی است.
به گزارش خبرآنی، روزنامه گاردین نوشت، حمله آمریکا به عراق که ۲۰ سال قبل به اجرا درآمد میراثی سمی حتی بدتر از میراث حمله آمریکا با بمب اتمی به شهر هیروشیمای ژاپن در خاتمه جنگ جهانی دوم به جا گذاشته است.
مطالعات به روی افزایش نرخ سرطان و میزان مرگ و میر نوزادان نشان دادهاند، بعد از این بمباران اتمی در ژاپن، نرخ سرطان خون در میان آنهایی که ساکن نزدیک ترین مناطق به محل انفجار بودهاند در حدود ۱۲ تا ۱۳ سال بعد از بمباران (یعنی زمانی که سطح تشعشع به اوج رسید) به میزان ۶۶۰ درصد افزایش یافته است.
با این وجود مطالعات نشان دادند، نرخ سرطان خون در شهر فلوجه در مدت زمانی حتی کمتر و تنها پنج تا ۱۰ سال بعد از بمباران این شهر توسط آمریکا به اندازه ۲۲۰۰ درصد افزایش یافته است.
گزارش ها حاکی از آن هستند که پزشکان در عراق افزایش فراوان نرخ سرطان و همچنین ناهنجاریهای مادرزادی را در عراق بعد از شروع بمباران این کشور توسط آمریکا گزارش دادهاند.
به نوشته گاردین، تحقیقات دکتر کریستوفر بازبی، از پزشکان دانشگاه اولستر نشان داد که داده ها هم از مشاهدات گزارش شده از سوی پزشکان پشتیبانی میکنند. بازبی و همکارانش همچنین دریافتند در شهر فلوجه عراق بعد از بمباران شهر توسط آمریکا، علاوه بر افزایش چشمگیر نرخ ابتلا به سرطان خون، میزان ابتلا به سرطان در بین کودکان در این شهر نیز بعد از بمباران های آمریکا ۱۲۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است. همچنین طبق مطالعات میزان تومورهای مغزی به میزان ۷۴۰ درصد افزایش یافته است. محققان اسناد و مدارکی در خصوص آسیب های تشعشعات به عراقی ها یافتهاند چون میزان مرگ ومیر نوزادان ۸۲۰ درصد نسبت به نرخ کشور کویت در همسایگی عراق بیشتر بوده است.
بمباران اتمی شهرهای هیروشیما و ناکازاکی ژاپن توسط آمریکا در سال ۱۹۴۵ یکی از بدترین جنایتهای تاریخ بشریت محسوب میشود. دکتر بازبی در مقایسه آمارهای شهر فلوجه با شهر هیروشیما دریافت که سطح افزایش سرطان در این شهر عراق حیرت آور است.
او بیان کرد، حتی سطح ابتلا در زمان اوج آسیبهای تشعشعات در شهر هیروشیما در بین آنهایی که بیشترین تشعشع را متحمل شدند کمتر از سطح ابتدا در کل شهر فلوجه است.
انتهای پیام