نخستوزیر دولت اقلیم کردستان عراق در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وزیر خارجه آلمان تأکید کرد که اقلیم مخالف استفاده از خاک خود برای برهمزدن ثبات کشورهای دیگر است.
به گزارش خبرآنی، میدل ایست نیوز به نقل از «رووداو» گزارش داد، «مسرور بارزانی» در این کنفرانس مطبوعاتی مشترک که در اربیل انجام شد بر تمایل اقلیم به گسترش روابط با آلمان تأکید کرد و خواستار افزایش حمایت آلمان از اقتصاد و امنیت و فناوری در اقلیم کردستان عراق شد.
وی تأکید کرد که مخالف همه انواع نقض حاکمیت عراق و اقلیم است و نمیخواهد که از خاک اقلیم برای برهم زدن ثبات کشورهای همسایه استفاده شود.
بارزانی ابراز امیدواری کرد که مسائل میان ترکیه و حزب کارگران کردستان حل شود و افزود که صدها روستای اقلیم کردستان عراق در نتیجه جنگهای حزب کارگران تخلیه شده است.
وی درباره مسائل داخلی اقلیم نیز گفت که برخی طرفها میخواهند که انتخابات اقلیم کردستان عراق در سال جاری برگزار نشود.
وزیر خارجه آلمان نیز در این کنفرانس مطبوعاتی تأکید کرد که آلمان به حمایت از نیروهای پیشمرگ و آموزش آنها ادامه میدهد و افزود که خطر داعش هنوز به پایان نرسیده و باید هماهنگی پیشمرگ و ارتش عراق برای تضمین امنیت و ثبات ادامه پیدا کند.
وی همچنین بر اهمیت هماهنگی بغداد و اربیل در پرونده انرژی و حل اختلافاتشان در این باره تأکید کرد و گفت که آلمان از اقلیم در عرصه کشاورزی و فناوریهای دیجیتال حمایت میکند.
پیش از آن، بارزانی و بربوک اصلاحات جاری در عراق و اقلیم کردستان برای متنوع کردن منابع درآمدی کشور و توجه به کشاورزی و صادرات و نیز توافق سنجار و اخراج شبه نظامیان از آن و همکاری در مبارزه با تغییرات زیست محیطی را بررسی کردند.
همچنین طبق گزارش شفق نیوز، نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق امروز با آنالنا بربوک، دیدار کرد و گفت: فضای مذاکرات بین بغداد و اربیل با هدف حل اختلافات و مسائل پیچیده دیگر بین دو طرف، مثبت است.
بارزانی از حمایت نظامی، انسانی و سیاسی آلمان از عراق و اقلیم کردستان تشکر و بار دیگر تاکید کرد، تهدیدات تروریستی همچنان ادامه دارند، از این رو عراق و اقلیم نیاز به ادامه حمایت آمریکا و جامعه جهانی دارند.
بربوک نیز تاکید کرد: آلمان برای روابطش با عراق و اقلیم و تقویت صلح و ثبات سیاسی و اقتصادی در این دو منطقه اهمیت قائل است. از این رو اجرای توافقنامه امضا شده بین اربیل و بغداد برای عادی سازی اوضاع سنجار که به بازگشت آوارگان به سرزمینشان و بازسازی منطقه بینجامد، ضروری است.
انتهای پیام