مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به تعرفه بالای گازبها برای برخی مشترکان با توجه به مصوبه دولت، اظهار کرد: برخی مشترکان مصارف بیرویه داشتند اما تعداد کل چنین قبوضی کمتر از چهار درصد بوده که خارج از الگو مصرف کردهاند و در عین حال تخفیف ۷۰ درصدی با توجه اقلیمهای مختلف اعمال شده است، البته اعتراض همه مشترکان به قبوض گاز بررسی خواهد شد.
به گزارش خبرآنی، مجید چگنی امروز در آیین نکوداشت سالروز تأسیس خانه گاز ایران که در مرکز مطالعات بینالمللی انرژی چگنی بر ضرورت بهینهسازی مصرف انرژی و افزایش و اصلاح قیمت گاز برای نهادینه کردن فرهنگ صرفهجویی تأکید کرد و گفت: اهمیت انرژی به ویژه نقش گاز در تأمین بیش از ۷۵ درصد انرژی کشور بسیار قابل توجه است.
وی با تأکید بر گسترش خدمات به ذینفعان و مشترکان پرشمار گاز طبیعی در بخشهای مختلف افزود: اهمیت حوزه گاز قابل توصیف نیست و متولیان امر باید بهطور متمرکز برای آن تصمیمسازی کنند و مطالعات علمی متمرکزی برای ارائه نظرات کارشناسی انجام شود.
معاون وزیر نفت در امور گاز تصریح کرد: با توجه به این اهمیت، باید پایگاهی برای حضور همه نخبگان جامعه فارغ از مسائل سیاسی و جناحی ایجاد میشد تا هرکس به رشد و سربلندی کشور علاقهمند است، با انگیزه و بدون چشمداشت در عرصه مطالعاتی حوزه گاز خدمت کند که قرار است اهداف راهبردی کشور در این حوزه بررسی شود.
چگنی با اشاره به فعالیت اندیشکدههای متعدد در سطح دنیا ادامه داد: با تأسیس خانه گاز ایران بر این برآمدیم تا با گرد آوردن نخبگان، مسائلی مانند عرضه و تقاضا، تجارت گاز، مسائل محیط زیستی و … را بهویژه با همکاری مرکز پژوهشها و کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تحلیل و بررسی کنیم.
وی تأکید کرد: در یک سال گذشته فعالیتهای خوبی انجام و بیش از ۳۰ شماره مجله در این حوزه منتشر شده است که مأموریتهای محوله به آنها در حال پیگیری است. باید با بهکار گرفتن عقلانیت بازویی برای یاری تصمیمسازان کشور باشد.
چگنی در ادامه با اشاره به سرمای کمسابقه در زمستان امسال در ایران و دیگر کشورهای جهان، گفت: چالش بین روسیه و اوکراین بر معادلات اقتصادی دنیا تأثیرگذار بود و تحلیلهای متفاوتی در این زمینه مطرح شد که اروپا چگونه گاز خود را برای زمستان تأمین میکند.
وی با بیان اینکه اروپا سیاستهایی مقتدرانه و سختگیرانه برای گذر از فصل سرد اعمال کرد، یادآور شد: سرانجام اروپاییها توانستند بدون مشکل از زمستان عبور کنند و ایران هم بیشک میتواند از زمستان عبور کند.
انتهای پیام