به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، ایجاد سطوح آبگریز و آبدوست، تمیزکاری سطوح، فعالسازی سطح، بهبود چسبندگی، ضدلک کردن و بهبود خاصیت ترشوندگی از جمله مزیتهای این فناوری است.
وسایل الکترونیکی، نسبت به رطوبت حساس هستند. آبگریزبودن این وسایل، زمانی اهمیت خود را نشان میدهد که ابزارهای الکترونیکی به طور ناخواسته در معرض رطوبت شدید قرار گیرند یا با آب تماس پیدا کنند. بسیاری از وسایل مانند مدارات چاپی الکترونیکی، گوشی تلفن، هدفون، بردهای الکترونیکی و ادوات برقی، به این خاصیت نیازمند هستند.
سامانه پردازش پلاسمایی تحت خلأ، دستگاهی است که امکان ضد آبکردن سطوح و اشیای دوبعدی و سهبعدی را داشته و میتواند برای تولید محصولات ضد آب، بهویژه صنایع الکترونیک و یا نساجی، مورد استفاده قرار گیرد.
بهعلاوه ویژگی ضدخوردگی بودن را نیز میتوان در آن محصولات ایجاد کند. علاوه بر ایجاد خاصیت آبگریزی، از کاربردهای دیگر این سامانه میتوان به ایجاد خاصیت ضدلک، فعالسازی سطح، کندسوز کردن و یا ایجاد خاصیت آبدوستی دائمی و بهبود چسبندگی در مواد اشاره کرد.
از این رو یک شرکت دانش بنیان با استفاده از سامانه پردازش پلاسمایی تحت خلاء امکان ایجاد خاصیت ضدآب را در قطعات الکترونیکی فراهم کردند.