خبرآنی/چهارمحال و بختیاری معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: براساس برنامه وزارت جهاد کشاورزی مساحت گلخانهها نسبت به سال گذشته رشد دو تا ۲.۵ برابری داشته و در آینده نیز با همین نسبت توسعه بیشتری در این حوزه خواهیم داشت تا به مرحلهای برسیم که اکثر محصولات آببر در فضاهای گلخانهای تولید شوند.
حسین حسینی ۱۶ بهمن ماه در آیین افتتاح فاز اول مجتمع گلخانهای شهید وجدی دستگرد شهرستان شهرکرد با بیان اینکه ایران کشوری کم آب و حادثهخیز است، اظهار کرد: رعایت الگوی کشت بیش از ۵۰ سال در کشور ما به مرحله اجرا نرسیده بود اما خوشبختانه این امر به همت دولت سیزدهم اجرا شد، مدیریت کشت محصولات آببر یکی از الزامات مهم در حوزه رعایت الگوی کشت به شمار میآید که برای تحقق این امر به محیطهای کنترل شده از جمله گلخانهها نیاز است که میتواند موجب فراوانی محصول در فصول مختلف سال، مدیریت آب در تنشها و کمبودهای آبی و تولید محصول در حوادثی همچون سیل، سرما و گرمای زیاد شود که این موضوع در تامین امنیت غذایی بسیار حائز اهمیت است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران افزود: یکی از استراتژیهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی توسعه گلخانهها و به ویژه تولید محصولات صیفیجات و سبزیجات در آنها است که خوشبختانه چهارمحال و بختیاری درحال حاضر ۵۶ هکتار در کشتهای گلخانهای رشد داشته است و مجتمع گلخانهای شهید وجدی دستگرد نیز مجموعه بسیار پیشرفتهای است.
وی ادامه داد: برای پایداری گلخانهها علاوهبر اهمیت احداث گلخانهها، موضوع زنجیره ارزش و خوشه تولید از پیش تولید تا پس از تولید، فرآوریها و همچنین صادرات نیز اهمیت بالایی دارد همچنین استفاده از انرژیهای پاک مانند انرژی خورشیدی نیز به توسعه فعالیتهای گلخانهای کمک خواهد کرد.
حسینی عنوان کرد: براساس برنامه وزارت جهاد کشاورزی مساحت گلخانهها نسبت به سال گذشته رشد دو تا ۲.۵ برابری داشته و در آینده نیز با همین نسبت توسعه بیشتری در این حوزه خواهیم داشت تا به مرحلهای برسیم که اکثر محصولات آببر در فضاهای گلخانهای تولید شوند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره اینکه شیلات صنعتی مغفول مانده محسوب میشود، اضافه کرد: در دنیا ۲۱۴ میلیون تن تولید انواع آبزیان است که از این میزان ۹۰ میلیون تن در حوزه صید و صیادی بوده و ۱۲۴ میلیون تن نیز در حوزه آبزیپروری است، در ایران نیز یک میلیون و ۲۵۶ هزار تن تولید وجود دارد که ۷۰۲ هزار تن در حوزه صید و صیادی و ۵۵۷ هزار تن نیز در حوزه آبزیپروری است البته در افق ۱۴۰۴ مقرر است این میزان به ۲.۶ میلیون تن افزایش پیدا کند.
وی تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری در حوزه آبزیان از جایگاه ویژهای برخوردار است مخصوصا در حوزه ماهیان سردابی که دارای رتبه دوم کشوری است و بیش از ۲۰ هزار تن ماهی سردابی در این استان تولید میشود همچنین با توجه به اینکه خوراک آبزیان نسبت به خوراک سایر دام از تکنولوژی پیشرفتهتری برخوردار است اما بیش از ۶۰ درصد خوراک آبزیان کل کشور در این استان تولید میشود و این موضوع اهمیت بالای دارد و پتانسیل ایجاد یک زنجیره ارزش از پیشتولید، حین تولید و پس از تولید در حوزه آبزیان در این استان وجود دارد.
حسینی یادآور شد: با توجه به برنامه تحولی که برای سال ۱۴۰۴ وجود دارد مقرر شده در چهارمحال و بختیاری تولید ۲۵ هزار تن محصولات شیلاتی انجام شود، یکی از مواردی که در این استان مغفول مانده ارتقای ساختاری شیلات است که امیدواریم با پیگیریهایی که صورت گرفته جایگاه ساختاری و اداری شیلات استان از اداره به اداره کل تبدیل شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران بیان کرد: حوادث غیرمترقبه در حوزههای مختلف کشاورزی کشور به ویژه حوزه شیلات مشکلات بسیاری در پی داشته متاسفانه امسال نیز در ۱۲ استان بیش از هشت هزار تن ماهی قزلآلا در اثر سیل از بین رفتند، یکی از مهمترین موضوعات این است که باید در بحث تخصصی ساختار مزارع تمهیدات اندیشیده شود، بیمه نیز یکی از زیرساختهای نرمافزاری به شمار میآید که متاسفانه بیمه موجود آنگونه که باید تامینکننده خسارت نیست و صنعت شیلات باید یک بیمه تخصصی و صنعتی مخصوص به خود داشته باشد که رایزنیها برای ایجاد یک بیمه حمایتکننده صورت گرفته است، همچنین تعیین خسارت شیلاتدارانی که در سال جاری دچار خسارت شدند انجام شده که بخشی از خسارت پرداخت شده و مابقی آن نیز پرداخت خواهد شد.
در ادامه حسین برزگر_رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه از دهه فجر سال گذشته سطح گلخانههای استان از ۴۰ هکتار به ۶۲ هکتار افزایش پیدا کرده است، اظهار کرد: نزدیک به ۶۰ واحد گلخانهای به سطوح گلخانهای در یکسال اخیر اضافه شده است.
وی بیان کرد: همچنین محصول سبزی و صیفی گلخانهای چهارمحال و بختیاری در یکسال اخیر به ۸۰۰۰ تن رسید، بیش از ۱۱ میلیون شاخه گل بریده در گلخانههای استان تولید میشود.
برزگر با بیان اینکه بالغ بر ۹۰۰ اشتغال مستقیم به واسطه احداث گلخانهها در چهارمحال و بختیاری ایجاد شده است، عنوان کرد: نزدیک به ۴۲ هکتار گلخانه در دست احداث در این استان وجود دارد که در ماههای آینده در استان به بهرهبرداری میرسد.
انتهای پیام