مدیرعامل شرکت آلومینای ایران از افزایش حفاری اکتشافی به بیش از ١١ هزار متر در سال خبر داد و گفت: در شرایط فعلی محدودیتهای اعمالی برای صنایع کشور در مصرف گاز، تولید را بسیار دشوار کرده است.
به گزارش خبرآنی، صبح امروز (دوشنبه)، نهمین همایش بهرهوری معادن و صنایع معدنی ایران با همت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) با حضور تعدادی از شرکتهای بزرگ معدنی در محل کتابخانه ملی برگزار شد.
در ابتدای این همایش، غلامرضا ملاطاهری- دبیر همایش مذکور- ضمن اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه بهرهوری رکن اصلی اقتصاد مقاومتی است و نکته مهم در این زمینه ایجاد فرهنگ بهرهوری است، اظهار کرد: در حالیکه طی ١٠ سال گذشته شاخص بهرهوری کشور منفی یک درصد بوده است، در یک سال گذشته این روند مثبت شده است. در برنامه ششم توسعه اقتصادی در دولت سیزدهم، ۳.۵ درصد از رشد اقتصادی کشور از محل بهرهوری است.
وی با بیان اینکه برای رشد اقتصادی نیازمند رشد سرمایهگذاری هستیم، گفت: با وجود تحریمها بایستی به سرمایهها و ظرفیتهای موجود برای رشد سرمایهگذاری اتکا کنیم. توسعه بخش معدن و صنایع معدنی و توانمندیسازی این حوزه، در سازمانهای توسعهای برای افزایش بهرهوری برنامههایی تعریف شده و در بخش توانمندسازی نیز توسعه پژوهشهای کاربردی، توسعه فناوری و بهبود بهرهوری تعریف شده است.
مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو، هدف از اجرای فرآیند بهرهوری را تشویق بنگاهها برای عملیات خودارزیابی و شناسایی نقاط قوت، ایجاد فضای لازم برای تبادل تجربههای موفق بنگاهها، ایجاد فضای رقابتی به منظور ارتقای بهرهوری و شناسایی و برجسته نمودن موفقیت شرکتها خواند.
در ادامه این برنامه، تورج زارع-مدیرعامل شرکت آلومینای ایران- اظهار کرد: از سال ١٣٨١ که شرکت آلومینای ایران راهاندازی شد، خلق بالاترین ارزش افزوده در تولید آلومینا و آلومینیوم هدف شرکت بوده و هست. طی سالهای اخیر شرکت آلومینا از تولید صرفاً یک محصول، به توسعه در تمام جنبههای صنعتی، اقتصادی و اجتماعی تغییر یافته است، اما در شرایط موجود، محدودیتهای انرژی، تولید را بسیار دشوار کرده است.
وی افزود: اکتشافات جزو اولویتهای اصلی شرکت آلومینای ایران است؛ بهرهبرداری از کارخانه تولید شمش آلومینیوم منجر به دستیابی به منابع قابل اتکای بوکسیت به گونهای شده است که حفاری اکتشافی از حدود میانگین سالانه ۴٠٠٠ متر تا پیش از سال ١٣۹۳ به بیش از ١١ هزار متر افزایش یافته و طی سالهای اخیر، پنج پروانه بهرهبرداری در یزد، کرمان و کهگیلویه و بویراحمد به نام شرکت آلومینای ایران ثبت شده است.
مدیرعامل آلومینای ایران تاکید کرد: بهرهوری نتیجه انجام درست کار است. در حقیقت ترکیب مناسب کارایی و اثر بخشی منجر به بهرهوری میشود. موفقیت مجتمع آلومینای ایران حاصل تدوین مناسب استراتژی و اهداف توسعهای و مدیریت صحیح منابع در کنار تلاش، تعهد و همدلی کارکنان بوده است.
زارع خاطرنشان کرد: اقدامات شرکت از منظر بهرهوری شامل اقدامات در جهت افزایش ارزشافزوده، ارتقا بهرهوری سرمایه و ارتقا بهرهوری مواد، ارتقا بهرهوری انرژی، ارتقا بهرهوری سرمایههای انسانی و اهتمام به صیانت از محیط زیست است.
همچنین اقدامات شرکت در جهت افزایش ارزشافزوده شامل؛ بهرهبرداری از کارخانه شمش آلومینیوم، اجرای طرح تولید هیدرات ویژه، طرح واحد فرآوری کربنات سدیم و کربنات کلسیم و فاز دوم تولید آلومینا بوده است.
ادامه دارد...