ساخت پوشش عایق مقره‌ها و ایزولاتورهای برق

یکی از شرکت‎های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی پوشش‌های RTV را با خواص آبگریزی و عایقی بالا به تولید رساند.

به گزارش خبرآنی، دکتر منیره تقوایی، مدیرعامل این شرکت‎ دانش‌بنیان با اشاره به ساخت پوشش‌های RTV گفت: محصول تولیدی این شرکت تمامی مشخصات لازم عملکردی را دارد و بر اساس اقلیم جغرافیایی کشورمان بومی‌سازی شده است. استفاده از این پوشش‌ها مشکل قطعی برق مناطق مختلف را که درگیر مشکل ریزگردها و آلودگی است، مرتفع کرده است.

وی این پوشش‌ را پوشش‌های عایقی آبگزیر برای مقره‌ها و ایزولاتورهای صنعت برق ذکر کرد که با هدف استفاده از این پوشش‌ها برای حل مشکل آلودگی‌هایی که در سطح مقره‌های شبکه برق در مناطق آلوده مجتمع می‌شد، به تولید رسید، یادآور شد: تجمع آلودگی روی سطح مقره‎‌ها باعث قطعی جریان برق شبکه می‌شد و هدف این بود که با استفاده از این پوشش‌ها بتوانیم قطعی جریان برق شبکه به دلیل آلودگی محیط را به حداقل برسانیم. 

تقوایی گفت: در مناطق آلوده و مرطوب کشور از جمله جنوب کشور سال‌ها با مشکل قطعی برق در شبکه مواجه بودیم. شستشوی دوره‌ای یا استفاده از پوشش‌های وارداتی از جمله راهکارهایی بود که برای مقابله با این مشکل در بخش انتقال و فوق توزیع به کار گرفته می‌شد که هزینه زیادی را به شبکه تحمیل می‌کرد و از سوی دیگر به دلیل لزوم تکرار مداوم شستشوی دوره‌ای، با قطعی‎‌هایی در شبکه برق مواجه بودیم. علاوه بر این، این روش به طور کامل کارآمد نبود و مشکل را برطرف نمی‌کرد.

وی با بیان اینکه از حدود ۱۰ سال قبل پوشش‌هایRTv برای رفع این چالش استفاده می‌شد، ادامه داد: استفاده از این پوشش‌های وارداتی نیز با مشکلاتی همراه بود. نظارت درستی در این زمینه وجود نداشت، از نمونه‌های چینی استفاده می‌شد که کیفیت خیلی خوبی نداشتند و مهم‌تر اینکه با ارزبری زیادی همراه بود. 

 وی افزود: ما این پوشش‌ها را به روش مهندسی معکوس و فرایندهای تحقیقاتی تولید کردیم که با انتقال فناوری همراه بود و این پوشش در مقیاس نیمه‌صنعتی تولید شد. در ادامه موفق شدیم از حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تولید اولیه این پوشش‌ها در کشور بهره‌مند شویم و با حمایت معاونت علمی و قراردادی برای تولید این پوشش در حجم ۱۰ تن با برق منطقه‌ای هرمزگان منعقد کنیم.

به نقل از روابط عمومی پارک فناوری شهید بهشتی، به گفته وی اکنون این پوشش در مقیاس صنعتی تولید شده است و می‌توان نیاز کشور را برای پوشش‌دهی اولیه و مجدد مقره‌ها که حدود ۵۰ تن برآورد شده، تامین کرد.

انتهای پیام 

منبع : ایسنا
برچسب ها :

ایزولاتورهای

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.