تولید سالانه ۵۰ میلیون گل شاخه بریده در خمین

خبرآنی/مرکزی مدیر جهاد کشاورزی خمین گفت: سالانه ۵۰ میلیون گل شاخه بریده در خمین تولید می شود که به دلیل کیفیت بالای گل تولیدی در خمین، بخش عمده‌ای از این محصولا به بازار گل تهران ارسال می‌شود.

احمدرضا جعفری در گفت و گو با خبرآنی اظهار کرد:سطح زیر کشت گلخانه های شهرستان خمین بالغ بر ۱۱۲ هکتار است که ۹۵ هکتار آن گلخانه های گل و کیاهان زینتی با ظرفیت تولید سالانه ۵۰ میلیون گل شاخه بریده و ۱۷ هکتار  گلخانه های سبزی و صیفی شامل خیار، فلفل دلمه ای رنگی و گوجه فرنگی با ظرفیت هزار تن در سال هستند.

وی تعداد بهره‌برداران در بخش گلخانه های شهرستان را ۲۸۰ نفر عنوان کرد و افزود: انواع گل‌های رز، میخک، شب‌بو، گلایل، لیلیوم، ژربرا، داوودی و... در این شهرستان تولید می شود که بیشترین سطح کشت به گل رز و گلایل اختصاص دارد و سالانه تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد به سطح زیرگشت گلخانه ها اضافه می شود.

مدیر جهاد کشاورزی خمین بیان کرد: علاوه بر فضای گلخانه ای، تولید گل و گیاه در ۱۴ هکتار فضای باز نیز انجام می شود که بیشتر مختص رز و گلایول است.

جعفری ارزش ریالی سالانه این میزان تولید گل و گیاه را بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان دانست که به دلیل کیفیت بالای گل تولیدی در خمین بخش عمده‌ای به بازار گل تهران ارسال می‌شود و ادامه داد: متاسفانه کاهش دبی منابع آبی و خشکسالی یکی از مشکلات جدی این شهرستان در بخش کشاورزی است که این بخش را با بحران مواجه کرده است، از طرفی شرایط و نوسانات بازار و افزایش هزینه تولید نیز مشکل دیگری است.

وی با اشاره به موانع صادراتی گل های شاخه بریده خاطرنشان کرد: صادراتی نیازمند تولید محصولاتی است که آیتم های صادراتی را نیز داشته باشند که این آیتم ها نیز از سوی کشور مقصد تعیین می شود که متاسفانه تولیدکنندگان با توجه به تقاضای بازار داخلی تولید می کنند و درصد کمی از این محصولات ارزش صادرات دارد.

جعفری خاطرنشان کرد: در این راستا نیاز است گلخانه ها به سمت استاندارد کردن فضا و تولید استاندارد حرکت کنند که البته این اقدام  هزینه های گزافی را به همراه دارد که در حد توان تولیدکنندگان نیست، از طرفی پیشنهاد می شود که پایانه صادراتی محلات به عنوان پایانه صادراتی مطرح استانی قلمداد شود و خمین نیز بتواند از این ظرفیت استفاده کند که این اقدام نیز نیازمند تعامل بین بخشی در سطح استان و همکاری و تلاش اتحادیه ها و تعاونی ها در بخش کشاروزی است.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.