وزرای دفاع و امور خارجه آمریکا و ژاپن یک روز قبل از دیدار رهبران دو کشور طی هفته آینده در واشنگتن مذاکراتی امنیتی خواهند داشت.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن قرار است روز دوشنبه هفته آینده تور سفرهایش به شش کشور شامل فرانسه، ایتالیا، انگلیس، کانادا و آمریکا را آغاز کند. نخست وزیر ژاپن که کشورش اخیرا از استراتژی تقویت نظامی خود رونمایی کرد در راستای تقویت ائتلاف با آمریکا روز ۱۳ ژانویه در پایان این تور سفرهایش به دیدار جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا میرود.
مقامات ژاپنی امروز جمعه گفتند، یاسوکازو هامادا، وزیر دفاع و یوشیماسا هایاشی، وزیر امور خارجه ژاپن روز چهارشنبه درست قبل از نشست بایدن و کیشیدا در کاخ سفید، عازم واشنگتن خواهند شد تا نشستی با لوید آستین و آنتونی بلینکن، وزیر دفاع و وزیر امور خارجه آمریکا در چارچوب گفتگوی امنیتی "۲ ۲" داشته باشند.
انتظار میرود این مذاکرات در فرمت "۲ ۲" بر استراتژیهای امنیت ملی جدید دو کشور (استراتژی امنیت ملی جدید ژاپن در اواسط دسامبر و استراتژی امنیت ملی جدید آمریکا در ماه اکتبر منتشر شد) و چگونگی برنامهریزی این دو کشور متحد برای مقابله با نگرانیهای امنیتی از جمله چین، کره شمالی و روسیه متمرکز باشد.
هامادا به خبرنگاران گفت: "همچنان که اسناد استراتژیهای جدید خود را در نظر می گیریم، تقویت توان بازدارندگی و پاسخدهی نزد ائتلاف ژاپن و آمریکا را مورد بحث قرار خواهیم داد."
هامادا امروز (جمعه) اظهار کرد، او و آستین به طور جداگانه در روز پنجشنبه گفتگوهای دفاعی دوجانبه خواهند داشت تا درباره جزئیات چگونگی گسترش و تعمیق عملیاتهای ارتشهای دو کشور بحث کنند. هامادا در پاسخ به این سوال که آیا آنها در مورد تجدیدنظر در دستورالعمل دفاعی فعلی خود بر اساس افزایش نقش دفاعی ژاپن بحث خواهند کرد، گفت که هنوز بر سر هیچ چیز تصمیم گرفته نشده است.
ژاپن در ماه دسامبر سه سند استراتژی امنیتی و دفاعی جدید خود را تصویب کرد؛ اسنادی که حاکی از جدا شدن ژاپن از موضع دفاع شخصی انحصاری این کشور هستند. طبق استراتژیهای جدید، ژاپن متعهد شده است که توانایی ضدحمله خود را با موشکهای کروز دوربرد که میتوانند به اهداف بالقوه در چین برسند تقویت کند، بودجه نظامی خود را طی پنج سال دوبرابر کند و توسعه سلاحهای پیشرفته را تقویت کند.
مقامات آمریکا از تمایل ژاپن برای ایفای نقش تهاجمیتر استقبال کردهاند، در حالی که کارشناسان میگویند این امر می تواند به گسترش همکاری با استرالیا، شریک اصلی دفاعی منطقه ای آن کمک کند.
انتهای پیام