سند الگوی کشت استان مرکزی رونمایی شد

خبرآنی/مرکزی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: سند الگوی کشت تضمین کننده امنیت و اقتدار غذایی کشور است و باید همه ظرفیت‌ها برای اجرای آن در استان بکار گرفته شود. 

علی صفری ۱۴ دی در آیین رونمایی از سند الگوی کشت استان مرکزی اظهار کرد: ایجاد اقتدار غذایی و سپس حاکمیت غذایی از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی است. 

وی افزود: با ایجاد اقتدار غذایی علاوه بر تامین مواد غذایی داخل، می‌توان نسبت به توسعه صادرات نیز در این بخش برنامه‌ریزی کرد که این مهم اقتدار هر چه بیشتر کشور را به همراه دارد و در فضای دیپلماسی نیز تاثیرگذار است. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: اجرای طرح اصلاح الگوی کشت در بخش کشاورزی از جمله برنامه‌هایی است که از ۵۰ سال گذشته در کشور مطرح شده و تاکنون اجرایی نشده‌ است. 

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه بخش کشاورزی، خصوصی‌ترین بخش در کشور است نمی‌توان برای کشاورزان تعیین تکلیف کرد که چه محصولی توسط آنان کشت شود بلکه کشت محصولات کشاورزی بر اساس صرفه اقتصادی این محصولات توسط کشاورزان انجام می‌شود. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: چهار میلیون و ۴۰۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در کشور وجود دارد که ۱۰۰ هزار نفر از این بهره برداران در استان مرکزی فعالیت می‌کنند و با توجه به اینکه کشاورزان مالکیت زمین و آب را دارند نمی توان برای آنان تعیین تکلیف کرد. 

صفری ادامه داد: توصیه‌ای عمل کردن در بخش کشاورزی به دلیل دارا بودن مالکیت زمین و آب توسط کشاورزان از جمله عواملی بود که اعث شد تاکنون طرح الگوی کشت در کشور اجرایی نشود. 

وی با یادآوری تدوین و رونمایی از طرح الگوی کشت توسط وزارت جهاد کشاورزی گفت: اجرای این طرح نیازمند هماهنگی فرا دستگاهی است و برای اجرای این طرح وزارتخانه‌های نیرو و کشور و سازمان حفاظت محیط زیست و سایر نهادها باید همکاری لازم را با وزارت جهاد کشاورزی داشته‌ باشند. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: اجرای طرح الگوی کشت علاوه بر اینکه فرادستگاهی است، فرا قوه‌ ای نیز بوده و دولت به تنهایی نمی‌تواند این طرح را اجرا کند. مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه نیز برای اجرای این طرح باید به دولت کمک کنند. 

صفری خاطرنشان کرد: طرح الگوی کشت بر اساس ایجاد مطلوبیت برای کشاورزان تدوین شده و با ایجاد مشوق‌ها و حمایت‌های در نظر گرفته شده، به گونه‌ای طراحی شده که بهره برداران این بخش وقتی سود اقتصادی کشت محصولات کشاورزی را محاسبه می‌کنند به سمت اجرای این طرح تمایل یابند و محصولاتی که مورد نظر دولت است در زمین‌های کشاورزی کشت می‌شود. 

وی افزود: طرح الگوی کشت بر اساس ظرفیت‌ها، اقلیم، بافت خاک و محدودیت‌های آبی استان‌ها تدوین شده‌ است. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: در الگوی کشت برای استان‌های شمالی که از اقلیم مناسبی برخوردار هستند کشت برنج و برای این استان کشت گندم، جو و کلزا در نظر گرفته شده‌ است. 

صفری اظهار کرد: الزامات و مشوق‌هایی که برای اجرای طرح الگوی کشت در کشور در نظر گرفته شده نیازمند اعتبار بوده و مجلس شورای اسلامی باید در بودجه سال آینده اعتباراتی برای اجرای مشوق‌های این طرح مصوب کند. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده مقرر شد، طرح الگوی کشت امسال در بخش زراعت و در سال‌های آتی در بخش باغبانی، دام، طیور و آبزیان تدوین و اجرایی شود. 

صفری گفت: با توجه به اینکه محصولات مهم و استراتژیک کشور در بخش زراعت تولید می شود طرح الگوی کشت در سال جاری با اولویت بخش زراعت آغاز می شود. 

وی با یادآوری چالش آب در جهان، کشور و استان مرکزی افزود: اکنون بیشتر دشت‌های این استان به دشت‌های ممنوعه تبدیل شده و امکان کشت هر محصولی با هر میزان در استان وجود ندارد. 

صفری با بیان اینکه برای اجرای طرح الگوی کشت در این استان، نیاز است وزارت نیرو نسبت به نصب کنتورهای حجمی بر روی چاه‌های کشاورزی اقدام کند و چاه‌های غیر مجاز نیز مسدود شود گفت: در صورت نصب کنتور حجمی بر روی چاه های کشاورزی و دریافت آب بها می‌توان اعلام حاکمیت کرد و آب بها برای محصولات استراتژیک از جمله گندم، رایگان یا بسیار ارزان در نظر گرفته شود. 

وی ادامه داد: همچنین با نصب این کنتورها، آب بهای مختلفی بر اساس اهمیت کشت‌ها تدوین شود و برای کشت‌هایی که ضروری نیستند آب بها به گونه ای تنظیم شود که کشاورزان به سمت تولید کشت‌های استراتژیک از جمله گندم، جو و کلزا گرایش یابند. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: پرداخت تسهیلات بانکی و یارانه با اولویت محصولات مهم و استراتژیک از دیگر اقدامات حمایتی برای کشت محصولات استراتژیک در کشور و استان مرکزی است. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: با وجود برخی مشکلات در سال نخست اجرای طرح الگوی کشت، اجرای تمام و کمال این طرح مورد انتظار این سازمان نیست و با اجرای این طرح در سال جاری می‌توان مشکلات آن را فهرست‌بندی و در سال آینده اصلاح کرد. 

صفری گفت: با توجه به اینکه طرح الگوی کشت توسط معاونت تحقیقات و فناوری وزارت جهاد کشاورزی و با حضور اعضای هیات‌های علمی دانشگاه‌ها تدوین و تنظیم شده از پشتوانه علمی برخوردار است. 

وی خاطرنشان کرد: سه روش برای اجرای طرح الگوی کشت در کشور تعریف شده که اجرای هر سه روش باید صرفه جویی ارزی، افزایش تولید و عملکرد و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی را به همراه داشته باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی همراهی و همکاری مردم، کشاورزان و بهره برداران را کلید اجرای صحیح و کامل طرح الگوی کشت در استان عنوان کرد و گفت: بدون همکاری و همراهی مردم امکان اجرای هیچ طرحی وجود ندارد و با همراه کردن کشاورزان و بهره برداران می توان زمینه اجرای این طرح را در استان و کشور فراهم کرد. 

به گزارش خبرآنی، سند الگوی کشت استان مرکزی در این جلسه با حضور استاندار مرکزی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار، دبیر کارگروه ملی الگوی کشت، کشاورزان و مسئولین مربوطه رونمایی شد.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.