ارزش بازار سهام شرکت اپل با دنبال کردن نزول شدیدی که سال گذشته داشت، روز سه شنبه کاهش چشمگیری پیدا کرد و برای نخستین بار از مارس سال ۲۰۲۱، به زیر دو تریلیون دلار رسید.
به گزارش خبرآنی، یک سال پیش سازنده آیفون نخستین شرکتی شد که به ارزش بازار سه تریلیون دلار دست یافته بود.
طبق آمار رفینیتیو آیکان، ارزش سهام اپل ۳.۷ درصد کاهش یافت و به ۱۲۵.۰۷ دلار رسید. جروم رامل، تحلیلگر بانک بی ان پی پاریبا، سهام اپل را از وضعیت عملکرد "عالیتر از انتظار"، به وضعیت "خنثی"، تغییر داد و هدف قیمت سهام این شرکت را از ۱۸۰ دلار، به ۱۴۰ دلار پایین برد.
عامل دیگری که نگرانی سرمایه گذاران را تشدید کرد، احتمال متاثر شدن تقاضا برای دستگاههای اپل به دلیل کندی اقتصاد جهانی و تورم بالا، بود. روزنامه نیککی به نقل از منابع آگاه نوشت: اپل به تولیدکنندگان قراردادی اعلام کرده است قطعات کمتری برای ایرباد، ساعت هوشمند و لپ تاپهای این شرکت تولید کنند.
نزول قیمت سهام اپل، ارزش بازار این شرکت را به ۱.۹۹ تریلیون دلار رساند.
تحلیلگر بی ان پی پاریبا، پیش بینی خود از میزان فروش آیفون در سال مالی ۲۰۲۳ را از ۲۴۵ میلیون دستگاه، به ۲۲۴ میلیون دستگاه پایین برد که منعکس کننده مسائل زنجیره تامین تولیدکنندگانی مانند فاکسکان و کاهش هزینه مصرف کنندگان برای گوشیهای گران قیمت است.
در قیمت فعلی سهام، ارزش بازار اپل بالاتر از ایکروسافت به ارزش ۱.۸ تریلیون دلار است.
با نگرانی که سرمایه گذاران درباره تقاضای مصرف کنندگان دارند، تحلیلگران پیش بینی می کنند درآمد اپل برای سه ماهه دسامبر، یک درصد کاهش پیدا کرده است که نخستین کاهش درآمد سه ماهه اپل از سه ماهه مارس سال ۲۰۱۹ خواهد بود.
ریزش شدید وال استریت در سال میلادی گذشته که تحت تاثیر نگرانی سرمایه گذاران نسبت به افزایش نرخ بهره و تاثیر منفی آن بر سهامهایی با ارزش بالا روی داد، غولهای فناوری را متضرر کرد. مجموع ارزش بازار اپل، مایکروسافت، آمازون، آلفابت و متا پلتفرمز اکنون حدود ۱۸ درصد از شاخص اس اند پی ۵۰۰ را تشکیل می دهد که در مقایسه با سهم ۲۴ درصدی این پنج شرکت در سال ۲۰۲۰، کاهش پیدا کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، حتی پس از افت ۲۷ درصدی که اپل در سال میلادی گذشته داشت، این شرکت بازدهی خیره کننده ای برای سهامداران بلندمدت ارائه کرد. سرمایه گذارانی که سهام اپل را در زمان معرفی آیفون نسل اول توسط استیو جابز در سال ۲۰۰۷ خریدند، از رشد بیش از ۴۰۰۰ درصدی سرمایه گذاری خود بدون در نظر گرفتن سود نقدی سهام، بهره مند شدند. در مقایسه، شاخص اس اند پی ۵۰۰ طی همین مدت، ۱۸۰ درصد رشد کرد.
انتهای پیام