معاون وزیر کار از ایجاد ۲۷۲ مرکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی خبر داد و با اشاره به اجرای طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار تاکید کرد: با اجرای این طرح ۸۰ درصد مهارت آموختگان جذب بازار کار میشوند.
غلامحسین حسینی نیا در گفتوگو با خبرآنی، با تشریح عملکرد یکساله سازمان فنی و حرفه ای در حوزه آموزش تا مهرماه امسال اظهار کرد: سازمان آموزش فنی و حرفهای در حوزه عملکرد آموزش بخش دولتی، ۱۹ گروه هدف را مورد آموزش قرار داده که آسیب دیدگاه اجتماعی، افراد دارای معلولیت، پناهندگان و اتباع خارجی، دانش آموختگان و فارغ التحصیلان دانشگاهی دانش آموزان و دانشجویان، زنان خانهدار، زنان سرپرست خانوار، شاغلین بنگاههای اقتصادی، معتادان بهبودیافته، زندانیان، سربازان وظیفه، کودکان کار و خیابان، مشمولان بیمه بیکاری، متقاضیان مهارت آموزی و ساکنین مناطق محروم مرزی و روستایی و عشایر را شامل می شود.
وی افزود: در فاصله مهرماه سال گذشته تا مهرماه امسال جمعا ۶۴۴ هزار و ۴۲۶ نفر دوره آموزش به گروههای هدف ۱۹ گانه از سوی سازمان آموزش فنی و حرفهای ارائه شده است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اجرای طرح محیط کار واقعی خبر داد و گفت: این طرح به شیوه استاد شاگردی نوین و با استفاده از ظرفیتهای صنایع و صنوف اجرا می شود. طول دورهها از یکماه (۱۰۰ ساعت) و حداکثر ۱۸ ماه بوده و مهارت آموزان در طول دوره از شمول قانون کار و تامین اجتماعی مستثنی هستند.
حسینینیا با بیان اینکه در این طرح ۸۰ درصد مهارت آموختگان جذب بازار کار میشوند، گفت: در این بازه زمانی ۵۰۴۶۶ نفر در ۱۷۳۸۶ واحد پذیرنده صنفی یا صنعتی تحت آموزش قرار گرفتهاند.
وی ایجاد و توسعه مراکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی را از دیگر اقدامات سازمان فنی و حرفهای در حوزه آموزش برشمرد و گفت: سازمان آموزش فنی و حرفهای در راستای افزایش مشارکت دانشگاهها در حوزه مهارت آموزی، به ایجاد ۲۷۲ مرکز TMC (مرکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی) اقدام کرده و دو طرح کهاد (آموزش هیبریدی) و طرح نخلستان ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی را به اجرا درآورده است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای با اشاره به رهگیری اشتغال مهارت آموختگان سازمان، اظهار کرد: از مهرماه سال گذشته تا مهرماه امسال بیش از ۸۲ هزار نفر از مهارت آموختگان رهگیری شدهاند که بر اساس این رهگیری بیش از ۵۵ درصد کارجویان سازمان جذب بازار کار شدهاند.
حسینینیا همچنین از آموزش اتباع خارجی خبر داد و گفت: در بحث آموزش اتباع خارجی با حمایت مالی unhcr (آژانس پناهندگان سازمان ملل) و موسسه سکوا آلمان در این بازه زمانی ۳۷۶۱ نفر از آموزشهای مهارتی برخوردار شدهاند.
وی در پایان با اشاره به برگزاری دورههای کارآفرینانه برای نوجوانان، از توانمندسازی ۳۵۰ نفر از دانش آموزان در جهت دستیابی به تجربه علمی کارآفرینی خبر داد.
انتهای پیام