پس از خروج شرکتهای سازنده تجهیزات مخابراتی نوکیا و اریکسون از روسیه در پایان سال میلادی جاری، ممکن است کیفیت خدمات شبکه های موبایل این کشور در بلند مدت ضعیف شده و ارتباطات روزمره را برای شهروندان روسی دشوار کند.
به گزارش خبرآنی، پنج مدیر مخابراتی ارشد و سایر منابع صنعتی به رویترز اظهار کردند: کاربران تلفن همراه در روسیه احتمالا کندی دانلود و بارگذاری، قطعی بیشتر مکالمات، تماسهایی که متصل نمی شوند و اختلالات طولانی را تجربه خواهند کرد زیرا اپراتورها امکان ارتقا یا بهروزرسانی نرمافزار را از دست داده و با کاهش موجودی قطعات یدکی مواجه می شوند.
شرکتهای اریکسون و نوکیا که به اتفاق یکدیگر، سهم بزرگی از بازار تجهیزات مخابراتی و نزدیک به ۵۰ درصد سهم در بیس استیشنها در روسیه دارند، همه نوع سخت افزار مخابراتی از آنتنهای مخابراتی گرفته تا سخت افزاری که فیبر نوری حامل سیگنالهای دیجیتالی را متصل می کند، تولید می کنند. این شرکتها همچنین نرم افزار ضروری برای کارکرد بخشهای مختلف شبکه را فراهم میکنند.
کارل ملاندر، مدیر مالی اریکسون، به رویترز گفت: ما تا پایان سال کار می کنیم و این زمانی است که مهلت معافیتها از تحریمها به پایان میرسد. اریکسون معافیتهایی را برای تحریمها از سوی مقامات سوئدی دریافت کرده است.
پکا لاندمارک، مدیر عامل نوکیا در مصاحبهای، اظهارات مشابهی داشت و گفت: خروج ما کامل خواهد شد. ما دیگر چیزی به روسیه تحویل نمیدهیم.
اقتصاد روسیه تاکنون در برابر تحریمها و کنترلهای صادراتی که از سوی دولتهای غربی در واکنش به حمله نظامی روسیه به اوکراین وضع شده، دوام آورده است اما خروج نوکیا و اریکسون ممکن است تاثیر عمیقتری بر زندگی روزمره در روسیه گذاشته و امر ساده ای مانند یک تماس تلفنی را دشوار کند.
وزارت دیجیتالی روسیه در این باره اظهار نظر نکرد اما هفته جاری، ماکسوت شادایف، وزیر ارتباطات و رسانه جمعی روسیه اظهار کرد: چهار اپراتور مخابراتی، قراردادهایی برای صرف بیش از ۱۰۰ میلیارد روبل معادل ۱.۴۵ میلیارد دلار برای تجهیزات ساخت روسیه امضا کردند. قراردادهای مذکور به این اپراتورها اجازه خواهد داد تولید مدرن تجهیزات مخابراتی در روسیه را سازماندهی کنند.
برنامه های دولت برای گسترش استفاده از تجهیزات روسی، طی چند سال گذشته به اپراتورهای مخابراتی کمک کرد اتکای کمتری به نوکیا و اریکسون داشته باشند و تولیدکنندگان روسی سهم بازار خود را در سال میلادی جاری به ۲۵.۲ درصد در مقایسه با ۱۱.۶ درصد در سال ۲۰۲۱، افزایش دادند. اما قطع ارتباط با شرکتهای خارجی باعث خواهد شد ارتباطات روسیه یک نسل از سایر کشورهای جهان به سمت استفاده از فناوریهای ۵G حرکت می کنند، عقب بیافتد.
به گفته کارشناسان مخابراتی، پوشش مخابراتی نخست در مناطق روستایی ضعیف میشود زیرا اپراتورها تجهیزاتشان را برای تقویت شبکه های شهری استفاده خواهند کرد. همچنین عدم بهروزرسانیهای نرم افزاری ممکن است به اختلالات شبکه منتهی شده یا شبکه ها را در معرض حملات سایبری قرار دهد.
شرکت سازنده تجهیزات مخابراتی چینی هواوی که سال میلادی گذشته، با بیش از یک سوم سهم بازار، بزرگترین فروشنده در روسیه بود، به فراهم کردن بهروزرسانیهای نرم افزاری و تعمیرات شبکه ادامه میدهد اما به گفته یک منبع آگاه، فروش تجهیزات جدید در روسیه را متوقف کرده است.
پایان ارتقاهای نرم افزاری
بزرگترین مانع برای اپراتورهای تلفن همراه، حفظ فعالیت شبکه در فقدان ارتقاء نرم افزاری خواهد بود. به گفته منابع آگاه، نوکیا و اریکسون اعلام کردند عرضه بهروزرسانیهای نرم افزاری و وصله های امنیتی را از سال آینده متوقف خواهند کرد.
نرم افزار، مجموعه ای از تجهیزاتی که یک شبکه مخابراتی را تشکیل می دهند را متشکل کرده، سیگنالهای آنالوگ و دیجیتال را تبدیل کرده، ترافیک شبکه را رصد و بهینه کرده و از زیرساخت در برابر حملات سایبری حفاظت می کند.
هرچند اپراتورهای تلفن همراه می توانند قطعات سخت افزاری را برای استفاده در آینده انبار کنند اما به بهروزرسانیهای نرم افزاری دارای مجوز و وصله های امنیتی، برای حفظ یکپارچگی یک شبکه نیاز دارند.
اپراتورهای مخابراتی روسیه قطعات ساخت خارج را در فوریه و مارس پیش از تحریمها ذخیره سازی کردند اما این موجودی پس از خروج نوکیا و اریکسون در ۳۱ دسامبر، کاهش پیدا خواهد کرد.
ادغام اپراتورهای روسی ممکن است به آنها اجازه دهد از تجهیزات و منابع یکدیگر استفاده کنند تا شبکه هایشان برای مدت طولانیتری دوام بیاورند.
بر اساس گزارش رویترز، دو منبع آگاه اظهار کردند: هواوی که فروش تجهیزات جدید در روسیه را پس از آغاز تحریم آمریکا علیه مسکو متوقف کرد، فروش تلفن هوشمند در این کشور را هم متوقف کرده است. هواوی به صورت علنی وضعیت خود در روسیه را فاش نکرده و در این باره حاضر نشده است، توضیح دهد.
انتهای پیام