به گزارش خبرنگار خبرآنی، دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی بعدازظهر امروز در مراسم معرفی بنیاد ملی نخبگان به نوورودان برتر (۱۰۰ رتبه اول رشتههای ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و المپیادها) گفت: من در سال ۱۳۷۸ در دانشگاه صنعتی شریف قبول شدم و روشنفکرانه رشته هوافضا را انتخاب کردم. همچنین توانستم کنکور ارشد نیز در این دانشگاه قبول شوم و به ادامه تحصیل بپردازم.
وی با بیان اینکه در آن زمان در هر مقطعی نیاز به کنکور بود گفت: اما اکنون نخبگان و استعدادهای برتر میتوانند بدون کنکور در هر مقطعی ادامه تحصیل دهند.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه همچنین توانستم بعد از گذراندن دوره ارشد در مقطع دکتری قبول شوم و طی ۳ سال این دوره را بگذارم، گفت: در نهایت در سال ۸۷ در حوزه صنعت مشغول به کار شدم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با بیان اینکه بنده هم جنس خودتان هستم خطاب به استعدادهای برتر حاضر در جمع گفت: توصیه میکنم خودتان اسم نخبگی را از روی خودتان بردارید. اگر همواره خود را نخبه بدانید همه چیز خراب میشود زیرا از همه انتظار دارید که شما را در ظرف طلا نگهداری کنند.
به گفته وی این تفکر میتواند اول به خودتان آسیب بزند زیرا باعث میشود که خود را باور کنید. اما شما استعدادهای برتری هستید که بخشی از استعدادهای شما شناخته شده و باید برای بکارگیری مابقی استعدادهای خود تلاش کنید و با پشتکار فراوان پیش بروید.
دهقانی فیروزآبادی تصریح کرد: طی سالهای اخیر المپیادیهایی بودند که با مدال طلای جهانی سال دوم دانشگاه اخراج شدند؛ رتبههای زیر ۱۰ کنکور وجود داشتند که متوجه طی کردن مسیر اشتباه خود بعد از سالها شدند؛ مثالهای فراوانی در این زمینه وجود دارد که با شکست مواجه شدند.
وی گفت: بر همین اساس اگر فکر میکنید که استعداد برتر هستید این استعداد همه چیز نیست؛ خدا به هر دلیلی عدالت عجیبی دارد و به همه افراد همه نعمتها را نمیدهد؛ عموماً به استعدادهای برتر پشتکار، تلاش و اصرار نداده است؛ معمولاً این افراد زود خسته میشوند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور افزود: موفقیت آدمها شاید یک درصد مربوط به استعداد و ۹۸ درصد مربوط به پشتکار باشد. این جملهای است که انیشتین در خصوص پشتکار مطرح کرده است.
وی در ادامه خطاب به این استعدادهای برتر و نوورودان گفت: شما تازه اول کار هستید. باید سرمایهها را بتوانید به ثروت تبدیل کنید.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه ۱۴ درصد بودجه کشور بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در سال صرف آموزش و پرورش میشود، خاطرنشان کرد: از بین این یک میلیون آدم، هزار نفر میتوانند مثل شما باشند. به همین دلیل لازم است که ۲۰۰ میلیاردی که آموزش و پرورش صرف تحصیل هر یک از شما نوورودان کرده به آموزش و پرورش برگردانید؛ این میتواند به واسطه تلاش و پشتکار شما باشد.
وی گفت: برای شما استعدادهای برتر فرصتهای طلایی وجود دارد که ۲۰۰ میلیارد که سهل است بلکه میتوانید هزاران میلیارد را برای کشور درآمدزایی کنید. در این کشور فرصتهای سرمایه گذاری زیادی وجود دارد. با تمام شرکتهای بزرگ، مجموعههای صنعتی، اساتید بزرگ و … میتوانید ارتباط بگیرید تا به شکل واقعی ثروت تولید کنید.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با تاکید بر استفاده از استعدادهای برتر در کشور ادامه داد: شما باید مراقب سلامتی، زندگی، روح، تفریحات دسته جمعی، ارتباطات جمعی، مهمانیهای خانوادگی، رفتار، کارهای گروهی و … باشید تا جایگاه اجتماعی تان رشد کند. همچنین باید به فکر کسب مهارت اجتماعی باشید تا به یک موجود مصرفی تبدیل نشوید و فرصتهای بزرگ کشور را برای خود درو کنید.
دهقانی فیروزآبادی اضافه کرد: معاونت علمی و فناوری و بنیاد ملی نخبگان دو بستری هستند که برای کمک به اتفاقات خوب شکل گرفتهاند تا استعدادهای برتر بتوانند در کشور ثروت آفرینی کنند. ما معتقدیم تنها راهی که میتوان کشور را اصلاح کرد، ارتقا داد و ایران را بالنده کرد این است که از نخبگان در حکمرانی و مدیریت استفاده شود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با بیان اینکه وزارت نیرو بزرگترین مجموعهای در کشور است که توانسته از پتانسیل نخبگان به خوبی بهره ببرد گفت: در حال حاضر بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاههای مهمی مانند شریف در وزارت نیرو فعالیت میکنند.
وی افزود: قرار است که امسال هزار نفر از نخبگان بنیاد ملی نخبگان جذب وزارت نیرو شوند تا از استعدادهای آنها در این مجموعه به خوبی بهره برداری صورت گیرد.