در پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک استرالیا و چین و در اقدامی به نشانه بهبود روابط، وزیر خارجه استرالیا طی روزهای آتی راهی پکن شده و با همتای چینی خود دیدار خواهد کرد.
به گزارش خبرآنی به نقل از رویترز، آنتونی آلبانیز، نخست وزیر استرالیا امروز دوشنبه گفت که پنی ونگ، وزیر امور خارجه به چین سفر کرده و با وانگ یی، وزیر امور خارجه چین دیدار و ششمین گفتگوی خارجی و استراتژیک استرالیا و چین را همزمان با پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک بین دو کشور در روز چهارشنبه برگزار خواهد کرد.
این اولین دیدار یک وزیر استرالیایی از چین از سال ۲۰۱۹ و اولین گفتگوی رسمی در پکن بین دیپلمات های ارشد دو کشور از سال ۲۰۱۸ خواهد بود.
آلبانیز در بیانیه ای گفت: «استرالیا به دنبال یک رابطه پایدار با چین است؛ ما تا جایی که بتوانیم همکاری و در جایی که باید، مخالفت و در راستای منافع ملی مشارکت خواهیم کرد».
روابط دیپلماتیک بین استرالیا و شریک تجاری اصلی آن، چین در سالهای اخیر بدتر شده بود، به طوری که پکن پس از درخواست کانبرا برای تحقیق بینالمللی در مورد منشأ همهگیری کووید-۱۹، تحریمهایی را بر صادرات استرالیا اعمال کرد.
پکن همچنین از دولت لیبرال قبلی در کانبرا که شرکت مخابرات چینی هوآوی را از شبکه ۵G استرالیا منع کرد، خشمگین است.
نشست بین آلبانیز و شی جینپینگ، رئیس جمهور چین در حاشیه نشست گروه ۲۰ در بالی در ماه گذشته نشان دهنده گرم شدن روابط بود، اگرچه تحریمهای تجاری چین همچنان پابرجاست.
وارویک اسمیت، رئیس شورای تجاری استرالیا، کمیته تعامل بینالمللی، گفت که جامعه تجاری از سفر ونگ که به دلیل شیوع کووید-۱۹ در پکن به یک مکان محدود شده، استقبال کردند. او به رویترز گفت: "این برای جشن گرفتن ۵۰ سال روابط با چین است. اهمیت آن این است که این نشست نه در یک کنفرانس، بلکه یک دیدار فیزیکی در پکن است." او گفت که به دلیل شیوع کووید-۱۹ در چین، هیأت تجاری با ونگ سفر نخواهد کرد و چنین دیداری از سوی رهبران تجاری تا ماه مارس بعید بود.
دو نویسنده استرالیایی، چنگ لی و وبلاگ نویس یانگ هنجون، در پکن در انتظار نتیجه محاکمههای امنیت ملی هستند. اسمیت گفت: "من میخواهم ببینم همکارم چنگ لی آزاد میشود و میخواهم شاهد بازگرداندن سریعتر این محدودیتهای تجاری باشم." مقامات استرالیایی گفتند که هیچ پیشرفت فوری در مورد تحریم های تجاری انتظار نمیرود.
چین همچنان بزرگترین خریدار سنگ آهن استرالیا است و به دنبال تایید کانبرا برای پیوستن به یک پیمان تجاری ترانس پاسیفیک است. استرالیا گفته است که اقدامات برای بهبود روابط با پکن تغییری در سیاست دفاعی ایجاد نمی کند. در بیانیه مشترک وزرای دفاع این ماه در واشنگتن، متحدان امنیتی گفتند استرالیا و ایالات متحده با "فعالیتهای نظامی بی ثبات کننده چین" مقابله خواهند کرد.
انتهای پیام