در این چند ماهی که ایلان ماسک توییتر را خریداری کرده است، این شبکه اجتماعی مدام با حاشیه و جنجال مواجه بوده؛ جنجالهایی از نوع «ماسک» که از همان زمان که روی توییتر دست گذاشت شروع شد و بعد از خریدش هم به مراتب بیشتر شد. همین اواخر بود که تقریبا نیمی از کارکنان توییتر را به انگیزه کاهش هزینهها و پیشبرد یک اخلاق کاری جدید اخراج کرد. ماسک توییتر را به قیمت ۴۴ میلیارد دلار اردیبهشت ماه امسال خرید و در بدو امر، با انتشار توییتی اعلام کرد که «حتی بدترین منتقدانم در توییتر باقی بمانند زیرا این معنی آزادی بیان است.»
حالا اما همین جمله که ماسک بلافاصله پس از مالکیت توییتر، در حساب کاربریاش منتشر کرد، برایش دردسرساز شده است. در روزهای اخیر او را به دلیل تعلیق حساب کاربری چند منتقد و خبرنگار، به باد انتقاد گرفتهاند و در نهایت هم موج اعتراضها به دلیل تناقض با آنچه او در بدو امر مدعی بوده است، موجب شد که به پایین آمدن از موضعش رضایت دهد.
به گزارش خبرآنی، گاردین در خبری اعلام کرده است، به دنبال انتقادات جهانی به تعلیق حساب کاربری چند خبرنگار آمریکایی و برگزاری یک همهپرسی در توییتر، «ایلان ماسک» در نهایت اعلام کرد که حساب خبرنگاران تعلیقشده را بازمیگرداند.
«ایلان ماسک» روز پنجشنبه حساب توییتر گروهی از خبرنگاران حوزه فناوری در رسانههایی همچون «سی ان ان»، «واشنگتن پست» و «نیویورکتایمز» را تعلیق کرد. به گفته «ماسک» این گروه از خبرنگاران مقررات جدید توییتر درباره حفظ اطلاعات موقعیت مکانی را نقض کرده بودند.
با این حال «ماسک» پس از نتیجه همهپرسی که در توییتر برگزار کرده بود، حساب این خبرنگاران را به حالت اولیه بازگرداند. حدود ۳.۷ میلیون نفر در این همهپرسی دو گزینهای شرکت کردند و ۵۷ درصد از کاربران به رفع سریع تعلیق حساب این خبرنگاران رای دادند. «ماسک» به دنبال این رایگیری با انتشار توییتی نوشت که تعلیق حساب افرادی که موقعیت مکانی او را منتشر کرده بودند را هماکنون لغو میکند.
تعلیق حساب این خبرنگاران درحالی لغو شد که «استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل متحد پیشتر اعلام کرده بود که سازمان ملل از تعلیق حساب خبرنگاران برجسته سازمانهای خبری که درباره «ایلان ماسک» و کمپانی او مطالبی را منتشر کرده بودند، بسیار ناخرسند است.
«دوجاریک» با اشاره به این نکته که صدای اصحاب رسانه نباید در پلتفرمی خاموش شود که مدعی آزادی بیان است، بیان کرد: «در چنین مقطعی که خبرنگاران سراسر جهان با سانسور، تهدید و حتی مسائل ناخوشایندتر مواجه هستند، این اقدم (توییتر) پیامد خطرناکی را به دنبال خواهد داشت.»
دولت آلمان نیز در واکنش به اقدام اخیر «توییتر» اعلام کرد که آزادی رسانه نباید با تصمیمات ناگهانی خاموش و روشن شود و دولت بریتانیا نیز نسبت به تعلیق حساب این خبرنگاران ابراز نگرانی کرد. سخنگوی رسمی «ریشی سوناک»، نخست وزیر بریتانیا اعلام کرد که شرکتهای فناوری باید بین حفاظت از کاربرانشان و حفظ آزادی بیان تعادل ایجاد کنند.
معاون کمیسیون اروپا نیز به نمایندگی از اتحادیه اروپا نیز با انتشار توئیتی در واکنش به تعلیق حساب این خبرنگاران نوشت: «خبر تعلیق خودسرانه خبرنگاران در توییتر نگرانکننده است.»
بیشتر بخوانید:
ایلان ماسک حساب توییتر خبرنگاران منتقد خود را تعلیق کرد
روز گذشته توییتر به طور ناگهانی حساب کاربری بیش از شش نفر از روزنامهنگاران ایالات متحده آمریکا را تعلیق کرد. این تعلیق، که بدون هشدار قبلی اواخر روز پنجشنبه اتفاق افتاد، در حالی صورت گرفت که ماسک این خبرنگاران را به نقض یکی از مقررات جدید توییتر متهم کرده است که یک روز پیش از تعلیق خبرنگاران معرفی شده بود و کاربران را از افشای موقعیت مکانی مردم باز میدارد.
این گروه از خبرنگاران اخیرا مطالبی را درباره تعلیق حساب توییتری منتشر کرده بودند که اطلاعاتی را درباره حرکت جت خصوصی «ماسک» منتشر کرده بودند. این حساب توییتر درحالی توسط «ماسک» تعلیق شده بود که اطلاعاتی در آن به اشتراک گذاشته شده بود که عموم مردم میتوانند به آنها دسترسی داشته باشند. در مقالات خبری که خبرنگاران منتشر کرده بودند نیز اطلاعاتی درباره موقعیت مکانی کنونی یا موقعیت مکانی هیچیک از اعضای خانواده «ماسک» منتشر نشده بود.
انتهای پیام