هشدار دبیرکل سازمان ملل نسبت به تبعات قطع شدن کمک رسانی از ترکیه به سوریه

دبیرکل سازمان ملل در گزارش جدیدی هشدار داد، وضعیت انسانی ناگوار در سوریه در حال وخیمتر شدن است و اگر ماه آینده میلادی تحویل کمک‌ها از ترکیه به مناطق تحت کنترل شورشیان در شمال غرب تمدید نشود، ممکن است میلیونها سوری نتوانند در فصل زمستان زنده بمانند.

به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در گزارشی به شورای امنیت این سازمان که به دست آسوشیتدپرس رسید نوشت، کمک‌های فرا مرزی به شمال غرب سوریه همچنان به عنوان یک "بخش غیر قابل چشم پوشی" از عملیاتهای بشردوستانه برای کمک رسانی به همه مردم نیازمند مطرح است.

به نوشته این خبرگزاری، کمک‌رسانی‌ها در حوالی خط مقدم‌های درگیری در داخل سوریه که روسیه بر آنها اصرار داشته، افزایش یافته‌اند اما گوترش گفت، آنها نمی‌توانند به لحاظ اندازه و ابعاد، جایگزین عملیات بزرگ فرامرزی سازمان ملل شوند.

روسیه همچنین برای اجرای زودهنگام پروژه‌های بازسازی در سوریه فشار آورده است و گوترش گفت که حداقل ۳۷۴ پروژه از ژانویه در سراسر این کشور اجرا شده‌اند که به طور مستقیم بیش از ۶۶۵۰۰۰ نفر از آنها بهره مند شده‌اند، اما دبیرکل سازمان ملل گفت که نیاز به "توسعه بیشتر" در سوریه وجود دارد.

این شورا در قطعنامه‌ای در ماه ژوئیه که تحویل کمک‌های غذایی، دارویی و سایر کمک‌های شدیدا ضروری از ترکیه و از طریق گذرگاه باب الهوی به شمال غرب ادلب را به مدت شش ماه تا ۱۰ ژانویه تمدید کرد، همچنین از دبیرکل سازمان ملل درخواست تهیه گزارشی درباره نیازهای انسانی در سوریه را داشت.

گوترش با تاکید شدید بر ضرورت باز ماندن گذرگاه باب الهوی برای کمک‌های سازمان ملل، هشدار داد که "متوقف شدن تحویل کمک‌های فرا مرزی در بحبوحه ماه‌های زمستان در بر دارنده خطر محروم شدن میلیونها سوری از کمک‌های مورد نیازشان برای تاب آوردن شرایط آب و هوایی سخت است."

او گفت که کمک‌های فرامرزی "یک شریان حیاتی برای میلیون‌ها نفر" است و اقدام شورای امنیت سازمان ملل در تمدید قطعنامه مربوط به ادامه تحویل کمک‌ها نه تنها "بسیار حیاتی" بلکه "یک الزام اخلاقی و انسانی" است.

بر اساس گزارش وی، ۷.۵ میلیون نفر در مناطق خارج از کنترل دولت سوریه، عمدتا در سراسر شمال و تعدادی نیز در "الرکبان" در جنوب شرق زندگی می‌کنند و ۶.۸ میلیون نفر از آنها به دلیل درگیری‌ها و آوارگی گسترده به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

گوترش تاکید کرد: بعد از ۱۱ سال درگیری، این کشور همچنان دارای بیشترین تعداد آوارگان داخلی و سبب یکی از بزرگترین بحران‌های پناهندگان در جهان است و وضعیت انسانی در آنجا همچنان رو به وخامت است. او ادامه داد، شیوع وبا در سراسر سوریه، همه گیری کووید-۱۹، بدتر شدن وضعیت اقتصاد و آب و هوا و برخی از شوک‌های دیگر دارای عامل انسانی، باعث پیچیده‌تر شدن وضعیت شده‌اند.

دبیرکل سازمان ملل گفت: "در نتیجه این چالش‌ها، بر طبق برآوردها در سال ۲۰۲۳، ۱۵.۳ میلیون نفر از کل جمعیت ۲۲.۱ میلیون نفری سوریه نیازمند کمک‌های بشردوستانه خواهند بود در حالی که در مقام مقایسه این برآورد برای سال ۲۰۲۲، ۱۴.۶ میلیون نفر است. این بیشترین رقم برآورده شده از مردم نیازمند از زمان شروع جنگ در سال ۲۰۱۱ است."

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.