فراخوان فناورانه برای ارائه راهکارهای فناورانه با راندمان برای آبگیری از لجن حاصل از فرایندهای بیولوژیکی تصفیه فاضلاب تا ۲۴ آذرماه تمدید شد.
به گزارش خبرآنی، ۲۴ آذر ماه، آخرین مهلت برای ثبتنام در فراخوان چالش ساخت پلی الکترولیت کاتیونی برای آبگیری لجن حاصل از فرایندهای بیولوژیکی تصفیه فاضلاب با راندمان بالا است که با همکاری ستاد توسعه فناوری نانو و شرکت آب و فاضلاب استان تهران برگزار میشود.
هدف اصلی این چالش ارائه راهکارهای نوآورانه و بدیع برای تولید پلی الکترولیت کاتیونی با هدف آبگیری لجن با کارایی بالا است. از آن جهت که این ماده وارداتی است و پتانسیلهای علمی برای توسعه دانش فنی تولید آن وجود دارد، چالش ساخت پلی الکترولیت مطرح شده است.
یکی از دغدغههای مهم در تصفیه آب و فاضلاب، حمل و نقل و آبگیری لجن حاصل از فرآیندهای تصفیه فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی است. فرآیند آبگیری، حذف آب از لجن برای دستیابی به کاهش حجم بیشتر از آن است. در طی فرآیندهای بیولوژیکی و شیمیایی تصفیه آب و فاضلاب، باکتریها و میکروارگانیسمهای هوازی و بیهوازی، مواد آلی و معلق در پسابها را تغذیه کرده و آنها را به مواد قابل تجزیه تبدیل میکند.
پلی الکترولیتها لختهکنندهها و منعقدکنندههایی هستند که به دو صورت جامد و مایع با هدف لخته کردن مورد استفاده قرار میگیرند. این ماده شیمیایی در سه گروه کاتیونی، آنیونی و غیر یونی دستهبندی میشود. البته فرایند لختهسازی با نمونههایی نظیر آلوم، فریک کلرید و … نیز انجام میشود، اما وظیفه اصلی پلیالکترولیتها کاهش مصرف منعقدکنندههای معمول و کاهش حجم لجن است.
به نقل از ستاد نانو، هدف اصلی این چالش ارائه راهکارهای نوآورانه و بدیع برای تولید پلی الکترولیت کاتیونی با هدف آبگیری لجن با کارایی بالاست. از آن جهت که این ماده وارداتی است و پتانسیلهای علمی برای توسعه دانش فنی تولید آن وجود دارد، چالش ساخت پلی الکترولیت مطرح شده است.
راهکارها و طرحهای ارائه شده در این فراخوان باید کاملا شفاف و روشن باشند و گزارشها و آنالیزهای ارائه شده باید از مراجع معتبر و براساس استانداردهای مورد قبول بهدست آمده باشند.
انتهای پیام