به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از نیواطلس، پاکسازی فاضلاب قبلا شامل حذف مواد آلاینده سنتی بود اما اکنون حذف ذرات میکروپلاستیک را نیز شامل می شود. درهمین راستا گروهی از محققان با کمک نیکی اشتیاقی پژوهشگر ایرانی روشی سریع تر و کامل تر برای این امر ابداع کرده اند.
محققان دانشگاه RMIT استرالیا پودری ابداع کرده اند که با آب دور ریز پاکسازی نشده در واحدهای تصفیه ترکیب می شود. هرچند این ماده شبیه یک پودر سفید عادی است اما در حقیقت از ساختارهای نانوپیلار میکروسکوپی فرومغناطیسی تشکیل شده است.
هریک از این ساختارها به نوبه خود شامل دو ورقه از جنس مواد فلزی آلی (MOF) همراه مجموعه ای از نانوپیلارهای اکسید آهن است که با کربن پوشیده شده اند. در حقیقت نانوپیلارهای مذکور بین ورقه ها قرار گرفته اند. این شکل از قرار گرفتن مواد سطح وسیعی ایجاد می کند که حتی کوچکترین ذرات میکروپلاستیک در حال عبور به آن می چسبند.
هنگامیکه پودر برای مدت کوتاهی دور فاضلاب چرخید، یک آهنربا برای حذف ساختارهای نانوپیلار و ذرات میکروپلاستیک جذب شده به آنها به کار گرفته می شود.
در تست های آزمایشگاهی طی یک ساعت، تمام ذرات از نمونه آب رنگی شده جمع آوری شدند. علاوه بر آن آزمایش نشان داد ساختارهای نانوپیلار تا ۶ بار قابل استفاده هستند.
این در حالی است که روش های پاکسازی سنتی آب ممکن است چند روز طول بکشند و حتی به طور کامل آب را تمیز نمی کنند.
نیکی اشتیاقی در این باره می گوید: پودر افزودنی که ما ابداع کردیم می تواند ذرات میکروپلاستیکی هزاربار کوچک تر از ذراتی که هم اکنون در واحدهای تصفیه فاضلاب ردیابی می شود را از بین ببرد. ما به عنوان گام بعدی، دنبال همکارانی در بخش صنعتی هستیم تا بتوانیم کاربرد این ماده در واحدهای تصفیه فاضلاب را بررسی کنیم.