ایجاد اتاق فکر مهمترین ضرورت توسعه در شهرهای جدید

خبرآنی/مرکزی معاون توسعه مسکن و شهرسازی شرکت عمران شهرهای جدید گفت: مهم ترین اولویت در راستای کیفیت مدیریت شهری در شهرهای جدید، ایجاد و تشکیل اتاق فکر به منظور تبادل ایده ها به منظور دستیابی به توسعه شهری است .

ناصر رضایی در مراسم معارفه عضو هیات مدیره شرکت عمران شهرجدید امیرکبیر با اشاره به مهمترین گام در راستای مدیریت کیفیت بخشی به مدیریت شهری اظهار کرد: یکی از مهم ترین گام هایی که امروز در بحث ارتقاء مدیریت شهری در شهرهای جدید می توانیم برداریم تشکیل اتاق فکر به منظور بهره گیری از ایده ها و افکار گوناگون است تا شهرهای جدید را به سمت پویایی و مشارکت اجتماعی سوق دهیم.

وی افزود: خوشبختانه تعدادی از شهرهای جدید امروز توانسته‌اند نقشه راه خود را یافته و در مسیر مشخصی حرکت کنند و شهر جدید امیرکبیر نیز برای رشد وشکوفایی نیازمند بهره‌مندی از افکار و ایده های خلاقانه نخبگان در حوزه های مختلف شهری است.

معاون توسعه مسکن وشهرسازی تصریح کرد: مهم ترین وظیفه شهرسازی این است که با توجه به شرایطی که شهر دارد تنها به دنبال ایجاد سکونت نبوده و در پی کسب راه های خلاقانه با ایده مندی هدفمند به منظور جذب جمعیت باشد .

رضایی با اشاره به جذب جمعیت گفت: ما به جای اینکه در شهرهای جدید به دنبال جمعیت باشیم باید با ایجاد راهکارهای مختلف و ایجاد فرصت های متعدد و همینطور بسترهای لازم کاری کنیم که جمعیت و مردم به دنبال سکونت در شهرهای جدید باشند و از امتیازات ویژه‌ای که در شهرهای جدید ایجاد می کنیم، بهره‌مند شوند.

شهرهای جدید اولویت رسیدن به سکونت پایدار هستند

میرمحمد غراوی مشاور مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید نیز در این جلسه گفت: شهرهای جدید اولویت رسیدن به سکونت پایدار و ظرفیت مناسبی برای ساخت مسکن برای اقشار مختلف مردم با نگاه شهرسازی نوین هستند.

وی افزود: برنامه ریزی برای ساخت مسکن و توسعه شهرهای جدید در راستای اهداف دولت مردمی یکی از اولویت شرکت مادر تخصصی شهرهای جدید است که تلاش می شود با استفاده از تمامی ظرفیت های موجود محقق شود.

خودگردانی، یکی از انتظارات اصلی از شهرهای جدید است

مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی گفت: در شهرهای جدید تنها به دنبال ایجاد سکونتگاه نباید بود و در واقع رسالت اصلی این شهرها این است که با ایجاد حس پویایی و انگیزه در بین اقشار مردم، جاذب جمعیت باشند.

حمید نوازنی با اشاره به ایجاد ارگانیسم شهری اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که سبب شده است ما در شهر جدید امیرکبیر تاکنون نتوانیم ارگانیسم شهری را شاهد باشیم مسئله جمعیت است.

وی با اشاره به اهمیت جمعیت در تئوری‌های جمعیتی در مسائل شهری افزود: سکونت جمعیت در شهرهاست که سبب مطالبه ارائه خدمات در حوزه های مختلف آموزشی، رفاهی ، درمانی وغیره می شود.

مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی تصریح کرد: در زمان تاسیس شهر جدید امیرکبیر تنها نقش خوابگاهی وسکونتی برای آن متصور نبود و باید نقش کارگاهی و گلخانه ای هم برای آن مورد توجه قرار گیرد، به عبارتی باید برای جذب جمعیت، در کنار کارکرد سکونتی شهر، نقشی مولد برای حرکت شهر به سمت پویایی و جذب جمعیت ایجاد کرد.

نوازنی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع خودگردانی در شهرهای جدید گفت: یکی از انتظارات اصلی و مهم ما از شهرهای جدید، خودگردانی است که خوشبختانه در شهر مهاجران با توجه به بسترهای صنعتی موجود در آن این اتفاق تاحدودی رقم خورده است ودر شهر جدید امیرکبیر نیز این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.

نوازنی با تاکید بر موضوع جاذب جمعیت خاطرنشان کرد: هدف از ایجاد شهرهای جدید این بود که بتوانند جاذب جمعیت و سرریز شهرهای مادر باشند و به همین جهت مقرر شد که شهرهای امیرکبیر و مهاجران پذیرای بخشی از جمعیت افرادی باشند که در اراک امکان سکونت ندارند .

وی تصریح کرد: متاسفانه در برخی موارد این ذهنیت پیش می آید که ساکنان این شهرها جدای از جمعیت شهرهای مادر هستند و برخی از مدیران مشکلات و مسائل آنها را جدای از شهر خود می‌دانند و تعاملی برای رفع آنها ندارند.

تامین آب پایدار، مسئله مهم شهر جدید امیرکبیر

مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات عمده ای که در شهر امیرکبیر وجود دارد مسئله آب پایدار است، چرا که با ایجاد چاه و اقدامات موقت نمی‌توان انتظار توسعه گسترده را در این شهر داشت و باید تدبیری بلند مدت برای آن اندیشید.

وی ادامه داد: ایجاد فضاها وکاربری‌های نرم شهری و همینطور گردشگاه‌ها و تفرجگاه‌ها می تواند یکی از بسترهای مهم در جاذبه‌های شهری باشد که در شهرهای جدید نیاز است به این مهم توجه ویژه‌ای شود.

نوازنی با اشاره به نوع مطالبات ساکنین شهر جدید امیرکبیرگفت: از تمام کسانی که در راس مدیریت شهر امیرکبیر هستند انتظار می رود به نوع مطالبات مردم توجه ویژه‌ای داشته و براساس نیاز مردم برنامه ریزی و بسترسازی کنند.

پتانسیل بالای شهر امیرکبیر در حوزه گردشگری

سرپرست شرکت عمران شهر جدید امیرکبیر نیز گفت: خوشبختانه شهر جدید امیرکبیر بسترها و پتانسیل‌های خوبی جهت سرمایه گذاری در حوزه گردشگری دارد و در این راستا نیز ۵۶۰  هکتار زمین در محدوده حریم شهر با پهنه گردشگری و ورزشی در نظر گرفته شده که در حال حاضر مشغول تدوین طرح جامع آن هستیم.

حمیدکریمی سرپرست شرکت عمران شهر جدید امیرکبیر نیز در این مراسم با اشاره به ویژگی های منحصر به فرد دو شهر جدید امیرکبیر و مهاجران اظهار کرد: این دو شهر به لحاظ موقعیت هایی که دارند می توانند جاذب سرمایه‌گذار بوده و در حوزه های مختلف نقش‌آفرینی کنند.

وی افزود: در طرح مجموعه شهری نیز با تکیه بر این ویژگی ها، این دو شهر به عنوان بازوی شهر مادر معرفی شدند که می‌توانند با پتانسیل‌های بالای خود در حوزه‌های گوناگون اثرگذار باشند.

 سرپرست شرکت عمران شهر جدید امیرکبیر تصریح کرد: یکی از نقاط قوت و با اهمیت در طراحی شهر جدید امیرکبیر یک طبقه حیاط دار(ویلایی) بودن آن است که امتیاز ویژه ای برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و عموم مردم فراهم کرده است که با در نظر گرفتن موقعیت اقلیمی و دسترسی به نقاط مختلف گردشگری در حوزه های تاریخی، طبیعی و صنعتی با همکاری مشاوران در قالب بسته‌های سرمایه گذاری طراحی وآماده شده است.

کریمی با اشاره به تاسیسات زیربنایی شهر جدید امیرکبیر گفت: در سفر مقام عالی وزارت راه و شهرسازی به شهر جدید امیرکبیر، تاسیسات زیربنایی پکیج تصفیه فاضلاب و همچنین زیرگذر ورودی شهر به بهره برداری رسید .

وی با اشاره به کلنگ زنی ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی یک طبقه حیاط دار( ویلایی ) با حضور وزیر راه و شهرسازی گفت: امیدواریم در آینده نزدیک با همکاری و تعامل همه دستگاه ها و دستورالعمل های شرکت مادر تخصصی شهرهای جدید گام‌های بلندی در راستای رشد و پیشرفت شهرجدید امیرکبیر برداشته و افق روشنی برای این شهر ترسیم شود.

وی ادامه داد: در شهر مهاجران نیز اقدامات خوبی تاکنون صورت گرفته و با توجه به شرایط اقلیمی این شهر و همجواری با دو صنعت بزرگ پالایشگاه و پتروشیمی، تا به امروز پذیرای  ۲۵ هزار نفر سر ریز جمعیتی شهر اراک برای سکونت در این شهر بوده ایم.

استفاده از تمامی ظرفیت ها برای ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی یک طبقه حیاط دار در شهرجدید امیرکبیر

به گزارش خبرآنی، به نقل از روابط عمومی شهر جدید امیرکبیر، عضو جدید هیات مدیره شرکت عمران شهر جدید امیرکبیر نیز در این جلسه اظهار کرد: ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی یک طبقه حیاط دار(ویلایی) در شهرجدید امیرکبیر در دستور کار شرکت عمران این شهر  قرار گرفته است.

سعید میرزائی، با بیان این مطلب ابراز امیدواری کرد که با توجه به دغدغه‌های رییس جمهور و با همکاری شرکت عمران و پشتیبانی شرکت عمران شهرهای جدید، این امر با جدیت پیگیری و محقق شود.

وی ضمن اشاره به اجرای طرح نهضت ملی مسکن گفت: ثبت نام، پالایش و آماده سازی زمین و آغاز سریع پروژه ها از امروز با تلاش و پشتکار دوچندان پیگیری می شود تا شهر جدید امیرکبیر از شهرهای پیشرو در تحقق سیاست های دولت مردمی باشد.

میرزایی توجه به نیاز شهروندان در حوزه های مختلف را از اولویت های خود جهت پیگیری دانست و افزود: باید تلاش شود با تعامل سازنده با مدیران ارشد استان و ایجاد بسترهای لازم، نیازهای اصلی ساکنین شهر جدید امیرکبیر در حوزه های درمانی، تحصیلی، اوقات فراغت، حمل و نقل و ... تامین شود.

وی در پایان با بیان اینکه کلمات ممکن است الهام بخش باشند اما این عمل است که تغییر ایجاد می کند ابراز امیدواری کرد با بکارگیری تمامی امکانات و توانمندی‌ها، مشکلات پیش روی شهر جدید امیرکبیر مرتفع شود و شاهد بالندگی و توسعه این شهر در خور نام شهید امیرکبیر باشیم.

براساس این گزارش، در این مراسم با حکمی از سوی علیرضا جعفری رئیس مجمع عمومی شهر جدید امیرکبیر ، سعید میرزائی به عنوان عضو هیات مدیره شرکت عمران شهر جدید امیرکبیر منصوب شد.

ایجاد اتاق فکر مهمترین ضرورت توسعه در شهرهای جدید

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.