نخست وزیر مکلف رژیم صهیونیستی و رهبر حزب افراطی "قدرت یهودیت" به توافقی اولیه برای گسترش شهرکسازیها در کرانه باختری اشغالی دست یافتند.
به گزارش خبرآنی، مرکز پخش رژیم صهیونیستی (کان) امروز (پنجشنبه) اعلام کرد، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر مکلف این رژیم و ایتامار بن گویر، رهبر حزب افراطی "عوتسما یهودیت" (قدرت یهودیت) به توافق اولیهای برای توسعه شهرکسازیها در کرانه باختری اشغالی رسیدند.
طبق گزارش "کان"، توافق اولیه یاد شده در چارچوب رایزنیهایی حاصل شد که نتانیاهو این روزها برای تشکیل کابینه آتی انجام میدهد.
همچنین "کان" گزارش داد، توافقهای اولیه نتانیاهو و بن گویر شامل مشروعیتبخشی همراه با عطف به ماسبق به دهها شهرک غیرقانونی احداث شده در کرانه باختری اشغالی ظرف 60 روز پس از مراسم تحلیف کابینه است.
مرکز پخش رژیم صهیونیستی افزود، توافقهای یاد شده شامل حفظ موسسه دینی یهودی در شهرک "حومیش" است که یکی از دادگاههای اسرائیلی به دلیل احداث آن بدون داشتن مجوزی از ارتش در شمال کرانه باختری، حکم تخلیه آن را صادر کرده بود.
همچنین بر اساس توافقهای انجام شده میان این حزب افراطی اسرائیلی، قرار است در شهرک آویتار که ارتش اسرائیل با حکم دادگاه آن را به دلیل واقع شدن در اراضی فلسطینیها در استان نابلس تخلیه کرده بود، یک موسسه دینی تاسیس شود.
علاوه بر اینها نتانیاهو و بن گویر درباره توسعه بزرگراه شمال-جنوب کرانه باختری و ساخت مسیرهای فرعی آن توافق کردند.
اما شبکه "کان" در گزارش خود به خواسته بن گویر برای گرفتن کرسی وزارت امنیت داخلی کابینه جدید اشارهای نکرد.
در مقابل، وزارت خارجه فلسطین با انتشار بیانیهای توافقهای یاد شده را محکوم و تاکید کرد، این توافق به مسایل مربوط به مذاکرات، آسیب زده و با هدف حلوفصل این موضوعات به صورت یک جانبه و با زورگویی رژیم اشغالگر انجام میشود و میتواند مشروعیت، حمایت و پشتیبانی بیشتری از جانب کابینه رژیم صهیونیستی برای شهرکسازیها فراهم کند.
همچنین این وزارتخانه اعلام کرد، این توافق حمایت و مصونیت بیشتری را برای شهرکنشینها و نهادهای تروریستی آنها فراهم میکند.
در ادامه این بیانیه نیز در محکومیت توافق یاد شده آمده است، این توافق به اصول هر روند سیاسی مذاکراتی در آینده ضربه زده و در واقع ادامه اقدامات عامدانه اسرائیل برای از بین بردن فرصتهای برقراری صلح بر اساس راهحل دوکشوری است و تمامی اقدامات بینالمللی ومنطقهای را که با هدف اعتمادسازی میان دو طرف فلسطینی و اسرائیلی انجام شدند، تضعیف میکند.
وزارت خارجه فلسطین در ادامه نیز این توافق را بسیار خطرناک خواند و درباره پیامدهای فاجعهبار آن برای کل منطقه و نیز امید به برقراری صلح و فرهنگ صلح و مذاکره هشدار داد و تاکید کرد: این توافق اعتبار موضعگیریهای بینالمللی و مواضع دولت آمریکا در مخالفت با شهرکسازیها و حمایت از اجرای راهحل دوکشوری را محک میزند.
همچنین این وزارتخانه از جامعه بینالملل و دولت آمریکا خواست تضمین دهند بندهای این توافق اجرا نخواهند شد.
انتهای پیام