به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی فیروزآبادی با گابریلا خیمنس وزیر علوم ونزوئلا دیدار و در خصوص توسعه همکاریهای علمی، فناورانه و بازارمحور دو کشور گفتوگو کرد.
روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، با اشاره به نقش محوری این معاونت در تحول دستگاهها و هماهنگی به منظور توسعه و رونق اقتصاد دانشبنیان و فناوری نیاز محور گفت: معاونت علمی و فناوری طی سالهای اخیر در ایران، نقشی مهم و راهبردی را برای توسعه علم و فناوری ایفا کرده است و با توجه به اهمیت و جایگاه اقتصاد در این حوزه، دولت سکانداری و توسعه اقتصاد دانش بنیان را نیز به این معاونت محول کرده است.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به وجود ظرفیتهای گسترده تعامل و همکاری فناوری و بازارمبنا میان ایران و ونزوئلا، عنوان کرد: آشنایی ونزوئلا با توانمندیهای دانشی و فناورانه ایران همچون پژوهشگاه رویان، مایه خرسندی و زمینهساز افزایش همکاریهای فناورانه است. من پیش از مسولیت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان، رئیس جهاد دانشگاهی بودم که موسسه رویان زیرمجموعه آن فعالیت دارد. این موسسه ضمن آن که از توان علمی بالا و ظرفیتهای پژوهشی بسیار خوبی در زمینه ناباروری برخوردار است، توانمندیهای خود را در درمان ناباروری به اثبات رسانده است. در ایران موسسات و مراکز دانش بنیان متعددی وجود دارد که می تواند زمینه ساز همکاری های ایران و ونزوئلا باشد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، با بیان اینکه ونزوئلا یک کشور ثروتمند از حیث منابع طبیعی و نیروی انسانی است، عنوان کرد: علاقهمندیم در حوزه های کلان همچون سلول های بنیادی، نانوفناوری، زیستفناوری، کشاورزی و دامداری و سایر حوزههای راهبردی، همکاری داشته باشیم.
وی با اشاره به پررنگ شدن نقش و جایگاه شرکتهای دانشبنیان در اقتصاد ایران افزود: خوشبختانه شرکت های دانش بنیان به مرحله و جایگاهی دست یافتهاند که نقش و تاثیرگذاری آنان در اقتصاد، اجتناب ناپذیر است و با توجه به دوستی و همکاری دیرینه دو کشور، تعامل بر محور شرکتهای دانشبنیان میتواند نقش مهمی در توسعه پایدار دو کشور ایفا کند.
دهقانی فیروزآبادی، با بیان اینکه هماهنگی و تعامل میان دستگاههای اجرایی و وزارتخانه ها برای همکاریهای فناورانه امری ضروری است، گفت: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان در دوره جدید فعالیتهای خود، بر ایجاد هماهنگی و توسعه همکاری میان وزارتخانه ها و دستگاهها برای انجام نقش و وظایفشان در اقتصاد دانش بنیان تأکید و اهتمام دارد. اقتصاد دانشبنیان امری است که در هماهنگی و هم افزایی میان وزارتخانهها و دستگاهها به توسعه واقعی خود میرسد.
نقش بازارمحوری خانههای نوآوری و فناوری
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، با اشاره به ضرورت نقش آفرینی نیازمحور و مبتنی بر بازار خانههای نوآوری و فناوری از جمله در کشور ونزوئلا عنوان کرد: یک مساله مهم و محورهای همکاری ایران و ونزوئلا، خانه فناوری و نوآوری ایران در ونزوئلا است. در این خانه باید رویکرد نیاز محوری و شناخت نیاز بازار در اولویت قرار بگیرد. اگرچه در شروع همکاری، رویکرد عرضهمحور می تواند شروعی برای همکاریها باشد، اما همکاری پایدار و توسعه واقعی، هنگامی شکل می گیرد که شناخت بازار و نیازها از کشورها محقق شود.
دهقانی فیروزآبادی با تأکید بر این که خانه نوآوری نباید محلی صرفاً برای نمایش دستاوردها و محصولات باشد، عنوان کرد: ما باید در خانه نوآوری متخصصان مقیم داشته باشیم که مانند رایزنان فرهنگی، نقش رایزنان علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان را ایفا کنند.
ایجاد نیازهای واقعی و فرصتهای واقعی
وی با اشاره به حضور رایزنان فناوری و اقتصاد دانشبنیان در ونزوئلا، عنوان کرد: اگر نیروهای متخصص در ونزوئلا مقیم باشند و بتوانند ارتباطی با صنایع و نیازهای آن کشور بگیرند، نیازها به صورت واقعیتری شناسایی شده و فرصتهای واقعی تری برای همکاری فراهم خواهد شد.این نوع نگرش موجب می شود فرصت های همکاری به صورت خودکار شکل بگیرد و نیاز چندانی برای مداخله دولت ها نخواهد بود. بنابراین تقاضا دارم فرصت برای اقامت متخصصان و ایجاد زمینه ارتباطات با صنایع فراهم شود.