فعالیت ۸۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه گیاهان دارویی

به گزارش خبرنگار خبرآنی، دکتر سیف سهندی امروز در نشست خبری ششمین نمایشگاه و جشنواره گیاهان دارویی، فراورده‌های طبیعی و طب سنتی ایران که در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد گفت: در این دوره از نمایشگاه ۲۴۰ شرکت دانش بنیان، فناور، استارت‌آپ و خلاق محصولات خود را ارائه می‌کنند.

وی ادامه داد: این محصولات در بخش‌های (داروهای گیاهی و فراورده‌های دارویی)، (سانس و عصاره‌های گیاهی)، (کشاورزی)، (غذایی)، (دمنوش و نوشیدنی‌های، گیاهی)، (ماشین آلات و تجهیزات)، (آرایشی و بهداشتی) ارائه می‌شوند.

سهندی با اشاره به بخش ارائه توانمندی استانی در این نمایشگاه گفت: ۲۱ استان در این نمایشگاه دستاوردهای خود را به نمایش می‌گذارند؛ این شرکت‌ها از پارک‌های علم و فناوری و مراکز نوآوری استان‌ها معرفی شده اند.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: یکی از اهداف این‌ نمایشگاه توسعه بازار شرکت‌ها است؛ در سال‌های قبل تمرکز بر بازار داخلی بوده اما در ششمین دوره نمایشگاه بازارهای بین المللی را هدف قرار دادیم.

دبیر ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی گفت: بر این اساس برنامه ریزی کردیم ۸۰ هیأت تجاری از کشورهای اروپایی همچون روسیه، صربستان، کشورهای همسایه مانند عراق، پاکستان، افغانستان و تاجیکستان، کشورهای ونزوئلا، عمان، هند و گامبیا در این نمایشگاه حضور بیابند.

وی ادامه داد: در این‌ نمایشگاه سعی کردیم با برگزاری جلساتی میان هیأت‌های تجاری و بازرگانی با شرکت‌های توانمند داخلی علاوه بر شرکت‌های داخلی فرصت‌های سرمایه گذاری را برای هیأت‌های تجاری تبیین کنیم.

به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری‌های گیاهان دارویی و فرآورده‌های طبیعی کارگاه‌های تخصصی با هدف آشنا کردن شرکت‌ها تا رسیدن به بازارهای صادراتی را برگزار می‌کنیم.برای این منظور ۶ کارگاه آموزشی صادرات و بازار بین المللی و ۱۵ جلسه اعلام توانمندی و اعلام نیاز از طرف شرکت‌های خارجی برنامه ریزی شده است.

وی با بیان اینکه پاویون سرمایه گذاری و شتابدهی از دیگر بخش‌های نمایشگاه به شمار می‌رود، گفت: تاکنون ۵ سرمایه گذاری خطر پذیر و پژوهش و فناوری در حوزه‌های گیاهان دارویی و طب سنتی و ۱۰ شتابدهنده فعال در زنجیره ارزش این اکوسیستم حضور دارند و سعی داریم شرکت‌هایی که فرصت‌های سرمایه گذاری دارند به این صندوق‌ها معرفی کنیم.

سهندی ادامه داد: میز خدمت دولت از دیگر بخش‌های نمایشگاه است که با حضور نمایندگانی از وزارت بهداشت، جهاد کشاورزی، معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان نهادهای صدور مجوز هستند حضور دارند.

وی گفت: این میز خدماتی به اکوسیستم فناوری و نواوری حوزه گیاهان دارویی ارائه می‌کند.

وی ادامه داد: پنل تخصصی در این دوره از راه اندازی شده، انتقال فناوری را تسهیل می‌کند؛ در این پنل چالش‌های زنجیره ارزش و ارائه راهکارهای فناورانه بحث و تبادل نظر خواهد شد.

سهندی گفت: بخش سلامتکده طب سنتی یکی از بخش‌های نمایشگاه است که با همکاری دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت بوده که مراجعه کنندگان توسط طب سنتی ویزیت می‌شوند و داروهای خود را به صورت حضوری از داروخانه فراورده‌های طبی نمایشگاه خریداری کنند.

وی اضافه داد: البته که امکان سفارش آنلاین این داروها وجود دارد که در مدت ۲۴ تا ۷۲ ساعت به صورت رایگان در سراسر کشور ارسال می‌شود.

به گفته وی در این نمایشگاه ۵۰ گونه دارویی به منظور آشنایی مردم عرضه خواهد شد.

سهندی با بیان اینکه ۸۰۰ شرکت فعال در حوزه گیاهان دارویی و فراورده‌های طبیعی مشغول به فعالیت هستند که ۲۵ درصد آنها دانش بنیان شده اند، عنوان کرد: از این تعداد ۲۴۰ شرکت در نمایشگاه حضور دارند.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های گیاهان دارویی و فرآورده‌های طبیعی با اشاره ه به حجم صادرات گیاهان دارویی گفت: ۷۰۰ میلیون دلار حجم صادرات گیاهان دارویی و فرآورده‌های طبیعی طی سال ۱۴۰۰ بوده است.

وی گفت: در حوزه داروهای دامپزشکی مبتنی بر گیاهان دارویی ۲۰۰ میلیون دلار تولید داشته ایم.

وی با اشاره به تعداد گونه‌های گیاهان دارویی در کشور گفت: ۸ هزار گونه در کشور وجود دارد که ۲۵۰۰ گونه دارای خواص گیاهی بوده و ۱۸۰۰ گونه بومی ایران هستند.

سهندی گفت: استارت اپ‌ها با حضور در پاویون مربوط به شتابدهنده ها می‌توانند ایده‌های خود را مطرح کنند تا در صورت تأیید مورد حمایت ستاد قرار بگیرند.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.