استعفای وزیر اقتصاد ژاپن به دنبال ارتباط با کلیسای جنجالی

وزیر احیای اقتصادی ژاپن به دنبال افزایش انتقادات از ناکامی‌اش در ارائه توضیح کامل درباره روابطش با یک گروه کلیسایی که به گفته منتقدان شبیه یک فرقه عمل می‌کند، استعفا داد؛ اقدامی که ضربه‌ای به نخست وزیر ژاپن محسوب می‌شود.

به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری رویترز، دایشیرو یاماگیوا، وزیر احیای اقتصادی ژاپن نخستین فردی است که از دولت فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن از زمان روی کار آمدنش در سال گذشته استعفا می‌دهد. استعفای وی بالاترین تلفات سیاسی از زمان رسوایی به وجود آمده در پی ترور شینزو آبه، نخست وزیر سابق ژاپن در ژوئیه سال جاری میلادی محسوب می‌شود.

استعفای وی احتمالا ضربه بیشتری به کیشیدا وارد می‌کند که میزان حمایت‌ها از وی در بحبوحه افشای ارتباطات میان نیمی از قانونگذاران حزب حاکم لیبرال دموکرات و کلیسای اتحاد به حد بی‌سابقه‌ای کاهش یافته است.

یاماگیوا پس از استعفا به خبرنگاران گفت که از اقداماتش متاسف است اما رسما عذرخواهی نکرد. وی گفت، به عنوان قانونگذار باقی خواهد ماند چرا که هیچ کار غیرقانونی انجام نداده است.

یاماگیوا افزود: اشاره شده که توضیح من با تاخیر انجام شده است. در نتیجه باعث ناراحتی دولت شدم. متاسفم که در بسیاری از گردهمایی‌های کلیسا شرکت کردم و در نتیجه این حضورها به این سازمان اعتبار بخشیدم و به نوعی آن را به رسمیت شناختم.

کیشیدا به دنبال این رویداد به خبرنگاران گفت: امروز (سه‌شنبه) جانشین یاماگیوا را معرفی می‌کنم.

وی افزود: من استعفای یاماگیوا را پذیرفتم چرا که به عنوان نخست وزیر باید برای مسائلی چون اقدامات اقتصادی و بودجه‌های تکمیلی اولویت قائل شوم. یک بسته اقتصادی محرک در مراحل پایانی تکمیل قرار داشت و طبق انتظار تا پایان ماه جاری میلادی اعلام خواهد شد. من برای انتصاب یاماگیوا احساس مسئولیت می‌کنم اما او به وظایف خود به عنوان قانونگذار ادامه خواهد داد.

اما این اقدام اپوزیسیون را راضی نکرد.

کنتا ایزومی، رهبر حزب اپوزیسیون دموکراتیک قانون اساسی با اشاره به نشست سیاستگذاری که لغو آن پیش از اعلام استعفای یاماگیوا صورت گرفت، گفت: آنها حتی خیلی ناگهانی نشست شورای سیاستگذاری مالی و اقتصادی را لغو کردند. این کاملا یک هرج و مرج است.

کلیسای اتحاد که در دهه ۱۹۵۰ میلادی در کره جنوبی تاسیس شد و به خاطر برگزاری مراسم‌های بزرگ عروسی معروف است، به دنبال ترور شینزو آبه در تاریخ هشت ژوئیه تحت توجه قرار گرفت. فرد مسلحی که آبه را هدف قرار داده بود، به کار این کلیسا اعتراض داشت و مدعی بود که همین کلیسا عامل ورشکستگی مادرش شده بود و می‌گفت که آبه کلیسای اتحاد را تبلیغ می‌کرد.

از زمان کشته شدن آبه، اسناد و مدارکی در رابطه با روابط عمیق و دیرینه میان این کلیسا و اعضای حزب لیبرال دموکرات منتشر شده است. حزب حاکم لیبرال دموکرات اذعان کرده که بسیاری از قانونگذاران با این کلیسا ارتباط دارند اما گفته است که هیچ رابطه سازمانی با این حزب وجود نداشته است. کیشیدا هفته گذشته دستور انجام تحقیقات درباره این کلیسا را صادر کرد.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.