رییس سازمان امور استخدامی کشور با بیان این که نیازمند غنیسازی و طراحی مشاغل جدید برای نخبگان هستیم، گفت: طی سالهای اخیر در قالب "جایزه شهید شهریاری" سالیانه ۷۰ تا ۱۰۰ نفر از اعضای هیات علمی عضو بنیاد ملی نخبگان به دستگاههای اجرایی معرفی میشوند که ما بایستی این موضوع را در حوزه کارمندی توسعه دهیم.
به گزارش خبرآنی دکتر میثم لطیفی در آیین اختتامیه دوازدهمین همایش ملی نخبگان که بعد از ظهر امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، راه تحول بهینه در نظام اداری کشور را بهرهمندی و استفاده از نخبگان و استعدادهای برتر دانست و افزود: امروز حدود ۶ میلیون نفر به صورت مستقیم از دولت حقوق میگیرند و نیاز است تا بر چابکسازی دولت و کاهش هرچه بیشتر هزینهها در جهت خدماترسانی به مردم تلاش شود.
وی با بیان اینکه این مهم تنها با استفاده از توان نخبگان و حضور آنها در نظام اداری کشور محقق خواهد شد، ادامه داد: در حال حاضر ماهانه حدود ۶۸ هزار میلیارد تومان حقوق توسط دولت پرداخت میشود و از سوی دیگر صندوقهای بازنشستگی وضعیت خوبی ندارند، به گونهای که ۹۰ درصد پرداختی این صندوقها برعهده دولت است.
رییس سازمان امور استخدامی کشور با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت نخبگان در سیستم دولت بهره ببریم، یادآور شد: امروز نیازمند حضور نخبگان در نظام علمی، سیاسی و فرهنگی کشور هستیم، زیرا آنها شاهکارهای رشد جامعه محسوب میشوند.
وی با بیان اینکه نخبگان کشور تنها نخبگان علمی نیستند و همه نخبگان باید دست به دست هم دهند و در راستای حل مسائل جامعه گام بردارند، خاطر نشان کرد: امسال بنا داریم هزار نخبه را جذب کنیم، ولی ما جذب ۱۰ هزار نفر از نخبگان را خواستار هستیم که این امر افزایش مییابد.
لطیفی با اشاره به همکاری سازمان امور استخدامی با معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری، خاطر نشان کرد: ۴ماه گذشته طی توافقات و تفاهم نامههایی که با دکتر ستاری، معاون سابق علمی و فناوری رییسجمهوری منعقد کردیم، درصدد هستیم تا امکان حضور نخبگان در فضای علمی و اداری کشور را فراهم کنیم. اکنون ۴ماه از اجرای این تفاهمنامه میگذرد و امیدواریم به مرور اجرای آن سرعت بگیرد.
وی با اشاره به اجرای طرح سرباز نخبه گفت: موضوع سرباز نخبه را با معاون اول رییسجمهوری مطرح کردیم و در این مسیر دستگاههای اجرایی، خانههای خلاق و نوآوری، اندیشکدهها و... باید در این زمینه همکاری کنند.
وی ادامه داد: با توجه به شعار سال عنوان شده از سوی مقام معظم رهبری وظیفه داریم، بهره مندی از نخبگان را به مرحله اجرایی برسانیم؛ چرا که شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز به این موضوع تاکید کرده است.
وی گفت: طی سالهای اخیر در قالب جایزه شهید شهریاری سالیانه ۷۰ تا ۱۰۰ نفر از اعضای هیات علمی عضو بنیاد ملی نخبگان به دستگاههای اجرایی معرفی میشوند که ما بایستی این موضوع را در حوزه کارمندی توسعه دهیم.
لطیفی با تاکید بر اینکه ما نیازمند غنیسازی و طراحی مشاغل جدید برای این نخبگان هستیم، گفت: باید شغلهای مناسبی برای نخبگان ایجاد شود، زیرا آنها تحمل برخی شغلهای روتین را ندارند.
معاون رییس جمهور اضافه کرد: اکنون برای ورود به دستگاههای اجرایی تنها آزمون استخدامی وجود دارد و باید کاری کنیم؛ اگر بنیاد ملی نخبگان بهترینهای کشور را به ما معرفی کند، میتوانیم از ظرفیت آنها بهره ببریم. به طوریکه این افراد بدون آزمون استخدامی برای حل مسائل کشور به ما کمک کنند.
به گفته لطیفی، در هر صورت باید از ظرفیت نخبگانی در حکمرانی و اداره کشور استفاده کنیم؛ ما پیرو فرمایشات رهبری هستیم و زمینه را برای حضور نخبگان فراهم میکنیم.
انتهای پیام